Οι μικροί κύριοι και τα πασχαλινά αβγά, Άνταμ Χάργκριβς .: Βιβλία .: Ματιά
 

Οι μικροί κύριοι και τα πασχαλινά αβγά, Άνταμ Χάργκριβς

Οι Ρότζερ και Άνταμ Χάργκριβς δημιούργησαν το παιδικό βιβλίο “Οι μικροί κύριοι και τα πασχαλινά αβγά”, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2021 από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
Οι μικροί κύριοι και τα πασχαλινά αβγά, Άνταμ Χάργκριβς
Οι μικροί κύριοι και τα πασχαλινά αβγά, Άνταμ ΧάργκριβςΟι μικροί κύριοι και τα πασχαλινά αβγά, Άνταμ Χάργκριβς

Υπόθεση βιβλίου

Υπάρχει μια χώρα χαρωπή, υπάρχει μια χώρα που όποιος ζει σε αυτήν είναι χαρούμενος όποιος κι αν είναι. Είναι η χώρα της χαράς! Εκεί, σε ένα σπιτάκι δίπλα στη λίμνη, ζει ο κύριος Χαρούμενος.

Μια μέρα, λίγο πριν το Πάσχα, θαυμάζοντας την θέα από το παράθυρο του σπιτιού του, σκέφτηκε να διοργανώσει ένα Πασχαλινό πικ νικ για όλους τους φίλους του, στις όχθες της λίμνης. Και για να διασκεδάσουν ακόμη περισσότερο οι αγαπημένοι του, αποφάσισε να διοργανώσει και ένα κυνήγι πασχαλινών αβγών!

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε αυτό ο κύριος Χαρούμενος, το είχε κάνει και πέρυσι. Μα δυστυχώς στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία μιας και είχε ορίσει ο κύριος Τεμπέλης να κρύψει τα αβγά. Ο κύριος Τεμπέλης, τεμπελάκος καθώς ήταν, δεν ασχολήθηκε καθόλου να κρύψει τα αβγά, τα είχε αφήσει κοντά στο πικ νικ και έξω έξω, καθόλου κρυμμένα· έτσι, τα βρήκαν όλοι αμέσως!

Όμως ο κύριος Χαρούμενος, έχει κάνει μάθημα το πάθημα αυτό και φέτος είναι αποφασισμένος το κυνήγι των πασχαλινών αβγών να κρατήσει τόσο ώστε να διασκεδάσουν όλοι! “Ποιός είναι αυτός που θα μπορούσε να κρύψει τα αβγά, καλύτερα από κάθε άλλον;” σκεφτόταν και ξανασκεφτόταν. Μέχρι που του ήρθε μια καταπληκτική ιδέα! Ο κύριος Απίθανος! Ο κύριος Απίθανος που κάνει ένα σωρό απίθανα πράγματα, θα μπορούσε να βρει τις πιο απίθανες θέσεις για να τοποθετήσει τα αβγά για το κυνήγι των πασχαλινών αβγών! Έτσι κι έγινε!

Αργά το βράδυ, καθώς κατάκοπος από τις προετοιμασίες ο κύριος Χαρούμενος ξάπλωνε στο κρεβάτι του, μια σκέψη τον έκανε να ιδρώσει από αγωνία. “Και αν, λέω αν, ο κύριος Απίθανος έχει κρύψει τόσο καλά τα αβγά που κανείς δεν μπορέσει να βρει ούτε ένα;” Μα τι μπορούσε πια να κάνει; Η μέρα του πασχαλινού πικ νικ ξημέρωνε ήδη. Έτσι, με πολλή χαρά μα και αγωνία, υποδέχτηκε το πρωί τους αγαπημένους του φίλους.


Στην αρχή φαινόταν απίθανο να βρεθεί έστω και ένα αβγό.
Αλλά τότε, ο κύριος Σκουντούφλης βρήκε ένα. Καθώς έψαχνε, σκόνταψε σε ένα δέντρο και έριξε κάτω ένα αβγό που ήταν κρυμμένο στα κλαδιά.
Το έριξε πάνω στο κεφάλι του!

Ένα βάρος έφυγε από την καρδιά του κυρίου Χαρούμενου! Επιτέλους το πρώτο αβγό βρέθηκε! Τι λέτε; θα βρεθούν κι άλλα; ή το αβγό που βρήκε ο κύριος Σκουντούφλης θα είναι το μοναδικό που θα βρεθεί σε αυτό το κυνήγι πασχαλινών αβγών;Κριτική και εντυπώσεις

Πλησιάζει το Πάσχα και όλοι εμείς οι γονείς ψάχνουμε τρόπους για να αισθανθούν τα μικρά παιδιά μας τις ημέρες αυτές διαφορετικές από τις συνήθεις καθημερινές μέρες του έτους.

Ναι η εκκλησία, οι λαμπάδες, τα δώρα, τα κόκκινα αυγά, τα τσουρέκια, τα νηστίσιμα φαγητά, τα φαγητά της ημέρας της Αναστάσεως, τα διάφορα γλυκά, κάνουν την διαφορά αλλά χρειάζεται και κάτι άλλο. Κάτι που την ώρα που τα βάζουμε για ύπνο να τους τονίσουμε με μια ιστοριούλα την διαφορετικότητα των ημερών.

Αυτό τον ρόλο, καλύπτει επάξια το παιδικό βιβλίο “Οι μικροί κύριοι και τα πασχαλινά αβγά” που έγραψε ο Άνταμ Χάργκριβς και δημιούργησε ο Ρότζερ Χάργκριβς.

Είναι ένα διασκεδαστικό ανάγνωσμα, γεμάτο με πασχαλινά αβγά και τους αγαπημένους μας Μικρούς Κυρίους και Μικρές Κυρίες! Το μικρό του μέγεθος βολεύει πολύ στην ανάγνωσή του στο κρεβάτι και οι υπέροχη εικονογράφηση θα ενθουσιάσει κάθε μικρό βλασταράκι μας.

Μέλος της λατρεμένης όλων των παιδιών σειράς “Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες” είναι σαφώς ένα εξαιρετικό δώρο για το Πάσχα. Οι Μικροί Κύριοι παρέα με τα πασχαλινά αυγά θα διασκεδάσουν τα παιδιά μας και θα τα κάνουν να αισθανθούν το διαφορετικό κλίμα των ημερών αυτών, με το μοναδικά διασκεδαστικό τους τρόπο!

Αγοράστε το, χαρίστε το και διαβάστε το μαζί με τα παιδιά σας! Θα είναι από τα πιο πολύτιμα και τρυφερά λεπτά της ημέρας σας!

Οπισθόφυλλο

Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες

Ο κύριος Χαρούμενος οργανώνει ένα κυνήγι πασχαλινών αβγών για τους φίλους του και ζητάει από τον κύριο Απίθανο να κρύψει τα αβγά στα πιο απίθανα μέρη.

Θα μπορέσουν οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες να βρουν όλα τα κρυμμένα πασχαλινά αβγά, ακόμα και αυτό που είναι αόρατο;Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Οι μικροί κύριοι και τα πασχαλινά αβγά
Mr. Men and the Easter Egg Hunt

Δημιουργός

Ρότζερ Χάργκριβς
Roger Hargreaves

Συγγραφέας

Άνταμ Χάργκριβς
Adam Hargreaves

Εικονογράφος

Άνταμ Χάργκριβς
Adam Hargreaves

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ημερομηνία έκδοσης

Δεκέμβριος 2021

Αριθμός σελίδων

36

ISBN

978-960-621-271-0

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.