Ματιά

«Γιασμίν μια ζωή από την αρχή», Μερκούριος Αυτζής

Η Γιασμίν αγκάλιασε το κουταβάκι και αυτό την οδήγησε σε ένα σπίτι που περίσσευε η αγάπη…

«Γιασμίν μια ζωή από την αρχή», Μερκούριος Αυτζής

Γιασμίν μια ζωή από την αρχή
Εκδόσεις Ψυχογιός (για παιδιά 7-8 χρονών)
Σελ.48

Είναι Φθινόπωρο και μέσα στη βροχή περπατάει ένα κοριτσάκι χωρίς να την προστατεύει τίποτα. Στη χούφτα της κρατάει σφιχτά ένα κομμάτι σπασμένο μενταγιόν. Περπατάει για μέρες. Μόνο ένα μικρό κουτάβι την πλησίασε και τα βλέμματά τους αντάμωσαν.

Το κορίτσι το λένε Γιασμίν, δηλαδή γιασεμί, αλλά τελευταία στην πατρίδα της τίποτα όμορφο δεν έχει απομείνει. Όλη την ομορφιά την είχε κλέψει ο Πόλεμος…

Η Γιασμίν είναι ένα προσφυγόπουλο, που έχασε τους γονείς της και τράβηξε πολλές κακουχίες για να φτάσει στην Ελλάδα. Μόνο το κουτάβι, που τον λένε Χνούδι, την πλησίασε, κανένας άλλος. Η Γιασμίν αγκάλιασε το κουταβάκι και αυτό την οδήγησε σε ένα σπίτι που περίσσευε η αγάπη…

Η Γιασμίν θα αρχίσει μια ζωή από την αρχή.

Ο ΜΕΡΚΟΥΡIOΣ ΑΥΤΖΗΣ γεννήθηκε στην Ξεχασμένη Ημαθίας. Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα γενικής αγωγής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και είναι κάτοχος μάστερ λογοτεχνίας. Από το 1987 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Την οκταετία 1997-2005 ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο ως εμψυχωτής στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Μάνδρας Αττικής. Το 1994 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία για παιδιά με το ανέκδοτο θεατρικό έργο Αν τα παιδιά έχτιζαν το αύριο, κερδίζοντας εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Συνολικά μέχρι τώρα έχει τιμηθεί τρεις φορές. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, καθώς και στο βιβλίο Η Γλώσσα μου για τη Δ΄ Δημοτικού. Μετέχει ενεργά στον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελλ. Τμήμα της IBBY) από το 1998, ενώ από το 2002 εκλέγεται σύμβουλος και έφορος στο Δ.Σ. αυτού.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία του ΟΣΤΡΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ, ΟΙΚΟ-ΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΚΑΙ ΤΗ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ), ΕΝΑ… ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ, ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ, Ο ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, Ο ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΤΡΕΛΟ ΜΟΥ ΑΜΑΞΙΔΙΟ και ΓΙΑΣΜΙΝ.

Κώστας Τραχανάς


[grbk http://www.greekbooks.gr/aijis-merkurios.person%5D
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα