Ματιά

«Ο παρφές», Σοφία Άννα Παϊδούση

Ένα παραμύθι που ανακατεύει τη φαντασία και την πραγματικότητα για να μιλήσει με έναν δικό του γλυκό τρόπο για την επιθετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό στο σχολείο.

«Ο παρφές», Σοφία Άννα Παϊδούση

Εκδόσεις Οσελότος, Ιούλιος 2019
Παιδικό
Εικονογράφηση Π. Λάζαρη
Σελ. 40
Για παιδιά 6-10 ετών

Ένα παραμύθι σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό (bullying).

Ο Παρφές, ένα αγόρι που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από παγωτό, μετακόμισε πρόσφατα με τους γονείς του από τον Βόρειο Πόλο σε μια νέα χώρα του Νότου, σε μια νέα κατοικία, σε μια νέα ζωή.

Οι νέοι του συμμαθητές θα τον αποδεχτούν ή θα του δυσχεράνουν τη ζωή του στο σχολείο;

Ένα παραμύθι που αγγίζει ένα μείζον πρόβλημα της σύγχρονης εποχής μας, κυρίως, το σχολικό εκφοβισμό και βασανίζει πολλούς, γονείς, εκπαιδευτικούς και κυρίως μαθητές στη μικρή κοινωνία του σχολείου: το σχολικό εκφοβισμό (bullying).

– 4 ψυχολόγοι «μπαίνουν» στην ιστορία & παίρνουν τη θέση ενός ήρωα Εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα & τη Γερμανία γράφουν δραστηριότητες δημιουργικής γραφής & θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς
– 7μελής allstarteam (μουσικοί, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς, ηθοποιοί & θεατρολόγοι) αφηγείται την ιστορία στο Studio (Dare)
– Η τραγουδοποιός, Μιχαέλα Κυργιαφίνη, μας χαρίζει αποκλειστικά το μουσικό «Παιδί» της
– Η μουσικός, Βάσω Μιχαηλίδου, γράφει μουσική με το ακορντεόν της!

Ένα παραμύθι που ανακατεύει τη φαντασία και την πραγματικότητα για να μιλήσει με έναν δικό του γλυκό τρόπο για την επιθετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό στο σχολείο.

Η συγγραφέας Σοφιάννα Παϊδούση, δημιουργεί με το δικό της μοναδικό και δροσερό τρόπο την ιστορία και προτείνει μια λύση… και όχι μόνο. Μια ιστορία για μικρά και μεγάλα παιδιά, για θύματα και θύτες για να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη.

Η Σοφία Άννα Παϊδούση πάντα αγαπούσε τα παιδιά και κατάφερε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα σπουδάζοντας νηπιαγωγός στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στην Αθήνα. Εργάζεται ως νηπιαγωγός και ως καθηγήτρια Αγγλικών. Επίσης έχει σπουδάσει σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού στο New York College και στο ΙΕΚ Ακμή. Τέλος παρακολούθησε ένα χρόνο μαθήματα παραμυθιού και εφηβικής λογοτεχνίας στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.

Τραχανάς Κώστας

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελληνική Λογοτεχνία

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;