«Ο κώδικας της Αποκάλυψης», Άλεξ Σκάροου - «The Doomsday code», Alex Scarrow .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ο κώδικας της Αποκάλυψης», Άλεξ Σκάροου – «The Doomsday code», Alex Scarrow

Για άλλη μια φορά ο ταλαντούχος Βρετανός συγγραφέας συνεπαίρνει το αναγνωστικό κοινό του και το μεταφέρει σε ένα μαγευτικό κόσμο μέσα από μία καταιγιστική περιπέτεια.

Γράφει: Matia Gr
«Ο κώδικας της Αποκάλυψης», Άλεξ Σκάροου – «The Doomsday code», Alex Scarrow

Ο κώδικας της Αποκάλυψης
Θα θυμάστε φαντάζομαι τη Μάντι, τη Σαλ και τον Λίαμ. Τους τρεις φύλακες του χρόνου που μαζί με τους βοηθητικούς πράκτορες Μπέκα και Μπομπ φροντίζουν ώστε η ανθρώπινη ιστορία να παραμείνει όπως την γνωρίζουμε. Η αγαπημένη μας τριάδα, κάνοντας ένα διάλειμμα από τα ψυχοφθόρα καθήκοντά της, αποφασίζει να πάει μια εκδρομή. Δεν θα πάνε μακριά, θα ταξιδέψουν μόλις ένα εικοσιτετράωρο πριν από την χρονόσφαιρά τους.

Θα ταξιδέψουν στον χρόνο την Κυριακή της 9ης Σεπτεμβρίου 2001 για να παρακολουθήσουν την συναυλία ενός ροκ συγκροτήματος. Την τελευταία μάλιστα συναυλία του συγκροτήματος, μιας και μετά την πτώση των δίδυμων πύργων οι “Ες Ζεντ” εξαφανίστηκαν από το καλλιτεχνικό στερέωμα. Λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε! Μαζί τους θα πάει και η Μπέκα για να εξασκήσει λίγο περισσότερο την ανθρώπινη συμπεριφορά της, δίνοντας έτσι στην μικρή απόδραση και μια εκπαιδευτική χροιά. Η συναυλία του death metal συγκροτήματος έγινε, οι δύο από τους ήρωές μας την καταευχαριστήθηκαν -ο Λίαμ δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συνηθίσει αυτό το είδος μουσικής- και έφτασε η ώρα να ξαναγυρίσουν στα καθήκοντά τους.

Επιστρέφοντας όμως στη βάση τους αισθάνθηκαν μια μικρή ασυνέχεια. Αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Κάπου στον χρόνο έχει γίνει μια αλλαγή από έναν παράνομο ταξιδιώτη του χρόνου και εκείνοι πρέπει να επέμβουν άμεσα. Που θα τους οδηγήσει αυτή τη φορά το καθήκον; Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο Χειρόγραφο του Βόιμιτς. Το πιο μυστηριώδες χειρόγραφο στην Ιστορία που είναι ένα κείμενο το οποίο έχει γραφεί σε μια παντελώς άγνωστη γλώσσα. Ένα χειρόγραφο που εμφανίστηκε στον Μεσαίωνα και υποτίθεται ότι ένας Άγγλος φοιτητής το 1994 κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει μία φράση από αυτό.

Πρώτη τους ενέργεια είναι να ταξιδέψουν μέχρι αυτήν την χρονιά ώστε να συναντήσουν τον συγκεκριμένο φοιτητή για να μάθουν περισσότερα. Όντως την αποστολή αυτή αναλαμβάνει η Μάντι και η Μπέκα, όπου από τη συζήτηση που είχαν με τον Άνταμ -έτσι λέγεται ο φοιτητής- έμαθαν τρεις βασικές πληροφορίες. Ένα τόπο, μια χρονολογία και ένα όνομα: Μονή Κερκλίς, 1194 μ.Χ. και Κάμποτ. Παρ’ όλη όμως την σπουδαιότητα αυτής της πληροφορίας όπως θα αποδείξει η συνέχεια της ιστορίας μας, ο ρόλος του Άνταμ θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Και η περιπέτεια ξεκινά…


“Να θυμάστε, παιδιά… είναι Ιανουάριος του 1194. Οι σκοτεινοί χρόνοι”. Η φωνή της αντήχησε δυνατά σε ολόκληρη τη στοά.
Ο Άνταμ ένευσε. “Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο βασιλιάς Ριχάρδος λείπει στις σταυροφορίες στους Αγίους Τόπους. Τον καιρό της απουσίας του, η Αγγλία μετατρέπεται σε άναρχο τόπο. Ο αδελφός του βασιλιά, ο Ιωάννης, πασχίζει να διατηρήσει την τάξη, αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς. Οπότε, πρέπει να προσέχετε, εντάξει; Μιλάμε για χώρα ληστών”.
Ο Λίαμ ανασήκωσε το φρύδι με σκανταλιάρικο ύφος. “Καμιά σχέση με τις ταινίες δηλαδή;”
Ο Άνταμ κούνησε το κεφάλι. “Όχι, λυπάμαι. Φοβάμαι πως δεν θα έχει απολύτως καμία σχέση με τις ταινίες. Ούτε άντρες με κολάν ούτε χρυσομαλλούσες δεσποσύνες που περιμένουν να σωθούν από κάστρα που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από το κόσμο της Ντίσνεϊ. Είναι σκοτεινή και βάρβαρη εποχή. Αντιμαχόμενες φατρίες, βαρόνοι που ανταγωνίζονται για την εξουσία, συμμορίες περιπλανώμενων ληστών, μισθοφόροι και φονιάδες”.
“Να προσέχετε” είπε η Μάντι.

Ορθή η συμβουλή της Μάντι μιας και ο Λίαμ μαζί με τους δύο βοηθητικούς πράκτορες θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ σε αυτή τη νέα τους περιπέτεια. Το τι θα αντιμετωπίσουν και το πως και αν καταφέρουν τελικά να διατηρήσουν τη φυσιολογική ροή της ιστορίας, θα το μάθετε στο «Ο κώδικας της Αποκάλυψης» του Άλεξ Σκάροου. Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του στη σειρά “Οι φύλακες του χρόνου – Time riders” που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2014 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της Βούλας Αυγουστίνου.

Για άλλη μια φορά ο ταλαντούχος Βρετανός συγγραφέας συνεπαίρνει το αναγνωστικό κοινό του και το μεταφέρει σε ένα μαγευτικό κόσμο μέσα από μία καταιγιστική περιπέτεια. Η εποχή που αυτή τη φορά οι φύλακες του χρόνου καλούνται να πράξουν το καθήκον τους είναι ο σκοτεινός αλλά και μυστηριώδης Μεσαίωνας. Όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν τον δωδέκατο αιώνα ξεπηδούν από τις σελίδες του «Ο κώδικας της Αποκάλυψης» χαρίζοντας στον αναγνώστη του πολλές ώρες ψυχαγωγίας, αγωνίας και δράσης. Η γραφή και το ταλέντο του Άλεξ Σκάροου δεν θέλουν φαντάζομαι συστάσεις. Το εν λόγω μυθιστόρημα είναι ένα από τα καλύτερα που κυκλοφόρησαν το 2014 και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αναζητήστε το και αφήστε τον συγγραφέα να σας ξεναγήσει στον γοητευτικό κόσμο της φαντασίας του!

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Το 1993 ο Βρετανός χάκερ Άνταμ Λούις βλέπει το όνομά του γραμμένο σ’ ένα κωδικοποιημένο χειρόγραφο ηλικίας πάνω από χιλίων ετών. Πώς βρέθηκε εκεί… και γιατί; Το 2001 ο Άνταμ απευθύνεται στους Φύλακες του Χρόνου, που αποφασίζουν να γυρίσουν πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 1193, στο δάσος του Σέργουντ, με σκοπό να ανακαλύψουν την προέλευση του αρχαίου μηνύματος. Εκεί όμως συναντούν έναν μυστηριώδη κουκουλοφόρο που φαίνεται να θέλει το ίδιο ακριβώς πράγμα. Κατά την αναζήτηση αυτού του απόκρυφου αντικειμένου –μια αναζήτηση που ίσως τους οδηγήσει στο θρυλικό Ιερό Δισκοπότηρο– οι πράκτορες αρχίζουν να αναρωτιούνται ποια τρομερή απειλή μπορεί να εγκυμονεί αυτή τη φορά το παρελθόν για το μέλλον.

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα