«Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα», Θάνος Κονδύλης .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα», Θάνος Κονδύλης

Μια αληθινή και εκπληκτική ιστορία έρωτα και αγάπης!

Γράφει: Matia Gr
«Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα», Θάνος Κονδύλης

Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα
Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016
Σελ. 471

Το βιβλίο αυτό είναι μια αληθινή και εκπληκτική ιστορία έρωτα και αγάπης. Αναφέρεται στην Κύπρο όταν κυριαρχούσε ο κυπριακός απελευθερωτικός αγώνας (1955-1959) από το αγγλικό ζυγό αλλά και στην εισβολή των Τούρκων το 1974.

Ο Ουρανός ήταν το 1955 ένα απομονωμένο χωριό σε μία από τις πιο ψηλές κορυφές του Πενταδάχτυλου, της οροσειράς στη Βόρεια Κύπρο, που σαν μια μεγάλη μαχαιριά αυλακώνει το νησί και το χωρίζει ανισομερώς στα δυο. Στο χωριό αυτό δεν υπήρχε ηλεκτρικό, τηλέφωνο και πολλά άλλα που απολάμβαναν οι κάτοικοι στις πόλεις του νησιού. Τα νέα από τον έξω κόσμο έφταναν σπάνια σε εκείνη την αετοφωλιά, συνήθως με κάποιους περαστικούς ταξιδιώτες. Όμως οι κάτοικοι του Ουρανού ήταν γενικά ευχαριστημένοι. Γιατί εκεί κυβερνούσε ο άρχοντας Θεοφύλαχτος Σκιαδαρέσης.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Στα απομεινάρια ενός αρχαίου ελληνικού ναού ήταν ένα ολόσωμο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης. Σαν δάκρυζε το άγαλμα οι φτωχοί δεισιδαίμονες κάτοικοι πίστευαν ότι θα συμβούν κακά μελλούμενα. Όταν λοιπόν ο τρελο-Μεμέτης ήρθε να τους ειδοποιήσει ότι από τα μάτια της θεάς έτρεχαν δυο κόκκινες γραμμές σαν αίμα, καταλάβανε όλοι ότι κάτι κακό θα τους συμβεί. Η θεά προειδοποιούσε. Η Γαλήνη ένα μικρό κορίτσι που πήγε να δει το άγαλμα, με μια απόκοσμη, βαθιά φωνή είπε στους συγχωριανούς της: -Έρχεται καταστροφή, φύγετε, έρχεται το κακό, …το κακό!

Τι καινούργια συμφορά προμυνάει η θεά;

Ένας ισχυρός δεσμός είχε αναπτυχθεί ανάμεσα σε τρία παιδιά: τον Ορέστη, την Γαλήνη (το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα) και τον Μεμέτη. Αυτός ο δεσμός με τα χρόνια μεγάλωνε και βλάσταινε. Κανείς τους, όμως, δεν υποπτευόταν ότι σύντομα θα ερχόταν η ώρα που αυτή η μεγάλη φιλία των τριών νέων θα δοκιμαζόταν, και μάλιστα σοβαρά. Γιατί ο έρωτας και ο πόλεμος καιροφυλακτούσαν. Και σύντομα θα διεκδικούσαν και οι δυο το μερίδιό τους από τους τρεις φίλους, όσο και από την ίδια την Κύπρο…

Μια δυνατή ερωτική ιστορία λουσμένη στον ήλιο του νησιού της Αφροδίτης και σμιλεμένη στον όλεθρο της τουρκικής εισβολής. Διαβάστε το.

Ο ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 2006, ύστερα από πολυετείς σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναγορεύτηκε διδάκτωρ Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Το 1996 και το 2002 τιμήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για το συγγραφικό του έργο, ενώ το 2015 βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών η διδακτορική διατριβή του σχετικά με το μεσαιωνικό Ναύπλιο. Διακρίνεται για την αγάπη που έχει για το βιβλίο και ασχολείται αποκλειστικά με τη δημιουργική γραφή. Έχει συγγράψει με επιτυχία περισσότερα από τριάντα βιβλία, μυθιστορήματα, παιδικά βιβλία, διηγήματα, ιστορικά έργα και δοκίμια, μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη μεταφραστεί και στο εξωτερικό.

Κώστας Τραχανάς


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Κύπρος 1950. Ψηλά στο όρος Πενταδάκτυλος βρίσκεται ένα απομονωμένο ελληνοτουρκικό χωριό, ο Ουρανός. Εκεί μεγαλώνει η Γαλήνη, η οποία έχει πάθος με τη ζωγραφική και τα τριαντάφυλλα που καλλιεργεί στον κήπο της. Γι’ αυτό την αποκαλούν «Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα».

Στην εφηβεία της, ο έρωτας θα χτυπήσει την πόρτα της σαν θα συναντήσει τα όμορφα μάτια του νεαρού Ορέστη, που ονειρεύεται να σπουδάσει γιατρός. Παρέα τους είναι κι ένας καλόκαρδος Τούρκος, ο τρελός του χωριού, ο Μεμέτης, που τρέφει τρυφερά αλλά κρυφά συναισθήματα για τη Γαλήνη.

Όμως στον ήσυχο Ουρανό υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά που θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται, όταν το 1955 θα ξεκινήσει ο απελευθερωτικός αγώνας κατά των Άγγλων. Λίγο μετά η διχόνοια θα κάνει την εμφάνισή της, ενώ το 1974 η Τουρκία θα εισβάλει στην Κύπρο και το μικρό χωριό θα βιώσει τον όλεθρο. Οι μάσκες θα πέσουν και η παρέα των τριών φίλων θα διαλυθεί.

Αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα οριστικά. Γιατί την κρίσιμη ώρα η αγάπη και η φιλία θα δώσουν τη δική τους μάχη μέσα στη φωτιά του πολέμου απέναντι στην καταστροφή που πλησιάζει ασταμάτητη.

Μια δυνατή ερωτική ιστορία λουσμένη στον ήλιο του νησιού της Αφροδίτης και σμιλεμένη στον όλεθρο της τουρκικής εισβολής.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.