«Το λάθος της Άννας», Άννη Θεοχάρη .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Το λάθος της Άννας», Άννη Θεοχάρη

Τον Ιούνιο του 2021, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, το παιδικό βιβλίο «Το λάθος της Άννας», στο οποίο τόσο το κείμενο όσο και την εικονογράφηση υπογράφει η Άννη Θεοχάρη!

Γράφει: Matia Gr
«Το λάθος της Άννας», Άννη Θεοχάρη

Υπόθεση βιβλίου

Την ώρα του μαθήματος
τελείως κατά λάθος,
χωρίς κανένας να το δει,
η Άννα έκανε λάθος.

Ούτε η δασκάλα τους δεν το κατάλαβε, κι ας τα βλέπει σχεδόν όλα, κι ας ξέρει πάντα τι γίνεται μέσα στην τάξη. Έτσι η Άννα έσπευσε να το κρύψει βαθιά μέσα στην τσάντα της, όσο καλύτερα μπορούσε. Μα, τι λάθος όμως ήταν κι αυτό! Την ακολούθησε έξω από το σχολείο, ήταν από πίσω της στον δρόμο προς το σπίτι, ως και στην τραπεζαρία του σπιτιού της! Aκόμη κι εκεί, το ένιωθε να βρίσκεται κοντά της, δίπλα της, ακριβώς μέσα στο σακίδιό της!

Τι κι αν το έκρυψε καλά; Στιγμή δεν μπόρεσε να το ξεχάσει! Και στο πάρκο; εκεί ήταν. Και στο κρεβάτι της; κι εκεί ήταν και την βάραινε, δεν την άφηνε να κλείσει μάτι. Μα και το πρωί που ξύπνησε η Άννα, το λάθος συντροφιά της ήταν, έτοιμο να την ακολουθήσει στην νέα της μέρα στο σχολείο.


Την ώρα της γραμματικής,
στης μάθησης το πάθος,
η Άννα έκανε ξανά
ακόμα ένα λάθος!
/br
Δεν ήταν λίγες οι φορές
που έλεγε η δασκάλα:
-Πρόσεχε τα λάθη σου,
ιδίως τα μεγάλα!

Η Άννα είχε βρει ένα δρόμο για τα λάθη της μικρά ή μεγάλα, και έτσι και το καινούργιο λάθος χώθηκε γοργά στο βάθος της τσάντας. Εκεί συνάντησε το άλλο, το χθεσινό ντε, και τρελή παρέα έκαναν τα λάθη της Άννας. Πολύ την διασκέδαζαν την κατάσταση αυτή. Όσο για την Άννα; Όχι, καθόλου καλά δεν περνούσε. Αφήστε και που είχαν διπλασιάσει το βάρος τους. Αφήστε και τις τύψεις, τις ενοχές, τις ερινύες βρε αδερφέ! κόντευαν να την τρελάνουν την Αννούλα.

  «Χιονισμένη πλατεία», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης

Άνοιξε και την τσάντα της, είδε τα λάθη της να χοροπηδάνε χαρούμενα και να παίζουν χαχανίζοντας και τους έβαλε κάτι φωνές, μα κάτι φωνές! Τα λάθη της σταμάτησαν μονομιάς, αγκαλιάστηκαν και άρχισαν τα καημένα να τρέμουν από τον φόβο τους. Α! Όλα κι όλα! Δεν το ήθελε αυτό η Άννα! Καθόλου δεν το ήθελε να την φοβούνται τα λάθη της. Στο κάτω κάτω, αυτή τα έκανε. Ήταν δικά της λάθη.

Αυτή η βραδιά δεν έμοιαζε με την προηγούμενη. Η Άννα αγκάλιασε τα λάθη της, χώθηκε μαζί τους στο κρεβάτι και κοιμήθηκε ήρεμα ως το πρωί. Ένα πρωινό διαφορετικό από τα άλλα, ένα πρωινό καθαρό χαμογελαστό και γαλήνιο ξεκινούσε…

Τι θα συμβεί άραγε στην μικρή μας φίλη και στα λάθη της;


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Το λάθος της Άννας, είναι ένα εξαιρετικό παιδικό βιβλίο, που μιλά στον καθένα μας. Και τι μας λέει; Μας μιλάει για τα λάθη… Όχι τα λάθη της Άννας, μα τα λάθη που κάνουμε όλοι μας, μικρά και μεγάλα!

Με την ηρωίδα μας να περνά συναισθηματικά από την μία κατάσταση στην άλλη, έχοντας το βαρύ φορτίο των λαθών της να την πιέζει, να την αγχώνει, σχεδόν να την πανικοβάλει, δίνει την λύση που θα την οδηγήσει στην γαλήνη και την ηρεμία.

Το υπέροχο αυτό ανάγνωσμα είναι γραμμένο έμμετρα και χαρωπά, αλλά και μαγευτικά εικονογραφημένο με έντονα χρώματα από την συγγραφέα του, Άννη Θεοχάρη. Είναι όμως και υπέροχα τραγουδισμένο! Αμέ! Υπάρχει ένα παιδικό τραγουδάκι για το βιβλίο, στο οποίο τόσο τους στίχους όσο και τη μουσική έχει γράψει η ίδια η συγγραφέας-εικονογράφος. Για να το ακούσουμε…

  «Αστυπάλαια με λένε», Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

https://www.youtube.com/watch?v=28Xo4YEHXIA

Δεν ήταν πολύ όμορφο; Σιγοτραγουδώ κι εγώ τους στίχους του αυτή τη στιγμή! 🙂

Για να επιστρέψω όμως στο βιβλίο, οφείλω να σας πω πως Το λάθος της Άννας, είναι ένα παιδικό βιβλίο που θα βοηθήσει όλα τα μικρά παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου να βρουν τον δρόμο ώστε να αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο τα λάθη τους.

Ας μην ξεχνάμε στο κάτω κάτω, πως όλοι κάνουμε λάθη! Άλλωστε κανένας δεν μαθαίνει αν δεν κάνει λάθη. Έτσι δεν είναι; Αρκεί να μην τα επαναλαμβάνει και τότε τα λάθη αυτά θα δείχνουν τον δρόμο προς το σωστό!

Εσείς πάντως μην κάνετε το λάθος και δεν χαρίσετε αυτό το βιβλίο σε όποιο πιτσιρίκι ξεκινά τώρα την σχολική του ζωή!

Και αν θέλετε να μάθετε και για τα άλλα έργα της Άννης Θεοχάρη, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της https://fannieth.wixsite.com/website, κάνοντας κλικ εδώ!

Οπισθόφυλλο:

Την ώρα του μαθήματος η Άννα έκανε λάθος! Η δασκάλα δεν το πρόσεξε, και έτσι η Άννα το έκρυψε γρήγορα στην τσάντα της. Την επόμενη μέρα όμως έκανε ακόμα ένα! Φοβισμένη και αγχωμένη το έχωσε και αυτό στη μικρή της τσάντα. Και τώρα; Πόσα ακόμα λάθη θα έκανε και πόσα ακόμα θα χωρούσαν σε αυτή την τσάντα;

Μια περιπέτεια γεμάτη λάθη ξεκινά, για να μας θυμίσει πως τελικά… όλοι κάνουν λάθη! Μια ιστορία για τα λάθη μας, την αναγνώριση και τη διαχείρισή τους!


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Το λάθος της Άννας

Συγγραφέας

Άννη Θεοχάρη

Εικονογράφος

Άννη Θεοχάρη

  «Μάντρα, Μάντρα, τι μαγειρεύεις;», Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Ιούνιος 2021

Αριθμός σελίδων

33

ISBN

978-960-563-403-2

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.