«Ένα τρένο με πολύχρωμες γυναίκες», Κώστας Βουλαζέρης

Ιωάννα, Έλεν, Αθηνά, Τζαρντίν και Νίκη. Πέντε γυναίκες, καθεμιά με διαφορετικό χρώμα δέρματος. Πέντε ονόματα στην λίστα εκείνων που βρίσκονται, βρέθηκαν στο παρελθόν ή θα βρεθούν στο μέλλον, επιβιβασμένες πάνω στο Τρένο. Πάνω σε […]

Γράφει: Matia Gr
«Ένα τρένο με πολύχρωμες γυναίκες», Κώστας Βουλαζέρης
Tags

Ένα τρένο με πολύχρωμες γυναίκες
Ιωάννα, Έλεν, Αθηνά, Τζαρντίν και Νίκη. Πέντε γυναίκες, καθεμιά με διαφορετικό χρώμα δέρματος. Πέντε ονόματα στην λίστα εκείνων που βρίσκονται, βρέθηκαν στο παρελθόν ή θα βρεθούν στο μέλλον, επιβιβασμένες πάνω στο Τρένο. Πάνω σε ένα μυστηριώδες τρένο όπου οι επιβάτες του είναι αποκλειστικά γένους θηλυκού. Καμιά τους δεν θυμάται πως βρέθηκε εκεί και τίποτα απολύτως από την προηγούμενη ζωή της. Όσες δεν αντέχουν, απλά πηδούν έξω από αυτό και σκοτώνονται. Το τρένο δεν σταματά ποτέ!


«Και είμαστε όλες οπλισμένες με τον ίδιο τρόπο…» μουρμούρισε η Ιωάννα.
«Τι;»
«Όσες είμαστε εδώ, και όσες έρχονται, έχουμε όλες ένα τουφέκι στον ώμο κι ένα ξιφίδιο στη μέση. Είναι σα να ανήκουμε σε κάποιο ειδικό τάγμα, ή τίποτα τέτοιο.»
«Τι είναι το ειδικό τάγμα;» ρώτησε η Έλεν, ανοίγοντας το τζάμι του παραθύρου, για να μπει καθαρός αέρας στο βαγόνι.
«Δε θυμάμαι.»
«Ούτε κι εγώ. Οπότε, μην αναφέρεσαι σε κάτι που καμιά μας δε γνωρίζει. Θες τσιγάρο;» Τράβηξε ένα τσιγάρο απ’ την τσέπη της.
«Ναι.» Η Ιωάννα το πήρε, έβγαλε τον αργυρό της αναπτήρα, και το άναψε.

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη 1, Μακεδονία Thessaloniki 1, MacedoniaΘεσσαλονίκη 1, Μακεδονία Thessaloniki 1, Macedonia

Που χρησιμεύουν τα όπλα; Κάποιες φορές πλάσματα, τρομακτικά και αιμοδιψή πλάσματα, εμφανίζονται στο τρένο και το μόνο νήμα που τις κρατά στην ζωή είναι στερεωμένο σε μία σφαίρα ή σε ένα εύστοχο χτύπημα με το ξιφίδιο. Φαίνεται όμως ότι από την ορθή χρήση αυτών των όπλων προστατεύεται και η πολύτιμη ζωή των μαγισσών. Των έξι μαγισσών στην ενέργεια των οποίων στηρίζεται η ομαλή λειτουργία του αενάως κινούμενου αυτού μικρόκοσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα τρεις από αυτές, οι άλλες τρεις ξεκουράζονται, βρίσκονται στο κεντρικό βαγόνι γύρω από τον διάπυρο λάκκο στο κέντρο του. Εκεί καθισμένες σε τρεις ψηλές πολυθρόνες διατηρούν το ξόρκι έχοντας τα μάτια κλειστά και τα χέρια σταυρωμένα μπροστά τους.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο θάνατος μιας εκ των έξι αυτών γυναικών έχει αναστατώσει τόσο τις επιβαίνουσες στο τρένο. Την βρήκαν με ένα ανεξήγητο δάγκωμα στο λαιμό, να κείτεται νεκρή σε ένα από τα βαγόνια. Μήπως η εξήγηση της πληγής είναι κάποιο πλάσμα που επιβιβάστηκε όταν διέρχονταν από εκείνο το σκοτεινό τούνελ, πριν μερικά λεπτά; Το τρένο ελέγχθηκε εξονυχιστικά από τις οπλισμένες γυναίκες. Το θετικό είναι ότι πάνω του δεν βρέθηκε κανένα πλάσμα. Από την άλλη όμως δεν βρέθηκε και μία μάγισσα η οποία πλέον αγνοείται. Τέσσερις μόνο από αυτές είναι αδύνατον να συνεχίσουν την Μαγγανεία Κινήσεως. Και το πιο σοβαρό; Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αν τελικά το ξόρκι πάψει να ενεργεί και το τρένο σταματήσει να κινείται… εφιάλτης ή λύτρωση; Θάνατος ή ζωή; Χειρότερα δεσμά ή ελευθερία;

Το «Ένα τρένο με πολύχρωμες γυναίκες» είναι ένα διήγημα, μια ιστορία, από τη σειρά «Θρυμματισμένο Σύμπαν» του πολυγραφότατου και ταλαντούχου συγγραφέα Κώστα Βουλαζέρη. Όπως και πολλά άλλα έργα του, το διαθέτει δωρεάν μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα: http://www.fantastikosorizontas.gr/kostasvoulazeris/ Η πένα του Κώστα Βουλαζέρη κινείται με μαεστρία στο πεδίο της φανταστικής λογοτεχνίας, δημιουργώντας αξιόλογα αναγνώσματα που βρίσκονται μόλις μερικά κλικ μακριά μας.

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που ανακάλυψα αυτή την πηγή καλής λογοτεχνίας στο internet, που μάλιστα έχει σμιλευτεί από έναν νέο άνθρωπο! Τα έργα που περιλαμβάνονται στη σειρά «Θρυμματισμένο Σύμπαν», είκοσι ένα σε αριθμό, είναι αυτοτελή και μπορούν να διαβαστούν με οποιαδήποτε σειρά εσείς επιθυμείτε. Κατεβάστε τα, απολαύστε τα και αν αντέχουν τα οικονομικά σας βοηθήστε τον συγγραφέα να συνεχίσει το έργο του με μια δωρεά (μπορείτε μέσω paypal) όσο μικρή ή μεγάλη επιθυμείτε!

Εγώ τρέχω ήδη να διαβάσω το επόμενο… θα τα ξαναπούμε σύντομα… σε κάποια από τις διαστάσεις του θρυμματισμένου σύμπαντος! 🙂

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα