«Βιβλίο», Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Βιβλίο», Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που διερευνά πώς το όνειρο για μια καλύτερη ζωή προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι μετανάστες.

Γράφει: Κώστας Τραχανάς
«Βιβλίο», Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο

Εκδόσεις Κέδρος, 2017
Σελ. 294

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που διερευνά πώς το όνειρο για μια καλύτερη ζωή προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι μετανάστες.

Το «Βιβλίο» εξιστορεί με μυθιστορηματικό τρόπο την πορτογαλική μετανάστευση στη Γαλλία τη δεκαετία του ’60. Ανάμεσα στο πορτογαλικό χωριό της ενδοχώρας και στο Παρίσι, ανάμεσα στον λαϊκό πολιτισμό και τις αναφορές στην παγκόσμια λογοτεχνία, ανάμεσα στον Μάη του ’68 και στην Επανάσταση των Γαρυφάλλων αναδύονται τα στοιχεία ενός παρελθόντος που οδήγησε χιλιάδες Πορτογάλους στην αναζήτηση δικαιότερων συνθηκών διαβίωσης.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Μια μητέρα εγκαταλείπει το παιδί της σε ένα σιντριβάνι. Του υπόσχεται ότι θα επιστρέψει σε λίγα λεπτά και του δίνει να κρατά ένα βιβλίο. Η μητέρα δεν θα επιστρέψει ποτέ, έχει αποφασίσει να μετοικήσει στη Γαλλία. Το παιδί μεγαλώνει σε μια αγροτική οικογένεια και ,όταν γίνεται άντρας, ερωτεύεται μια όμορφη κοπέλα. Κάποια στιγμή χωρίζουν. Οι δυο τους θα μεταναστεύσουν επίσης στη Γαλλία. Συνδετικός κρίκος το βιβλίο, που θα καταφέρει να κρατήσει ενωμένους τους δύο εραστές…

Διαβάστε το.

Ο Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο γεννήθηκε το 1974 σε ένα χωριό της επαρχίας του Αλεντέζου της Πορτογαλίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Σύγχρονων Γλωσσών και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Nova της Λισαβόνας. Το μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Γράφει επίσης ποίηση, στίχους, θέατρο και ταξιδιωτικά διηγήματα. Το 2001 τιμήθηκε με το σημαντικό πορτογαλικό βραβείο Ζοζέ Σαραμάγκου για το μυθιστόρημα «Κανένα βλέμμα». Άλλα έργα του είναι: «Νεκροταφείο πιάνων», «Γκαλβέϊας», η συλλογή «Ποιήματα» κ.α..

Τραχανάς Κώστας


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.