Ματιά

«Βορά ορνίων – Βιβλίο 5», Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν – «A feast for crows – Book 5», George R.R. Martin

Μαγευτικό από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα, με την ιστορία του να ρέει περισσότερο γρήγορα απ’ ό,τι θα ήθελε κανείς, το «Βορά ορνίων» του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, είναι εδώ και σας περιμένει.

Γράφει: Matia Gr
«Βορά ορνίων – Βιβλίο 5», Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν – «A feast for crows – Book 5», George R.R. Martin

Βορά ορνίων - Βιβλίο 5
Το πέμπτο βιβλίο της σειράς «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου», του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, από τις 7 Οκτωβρίου 2011 βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Την μετάφρασή του υπογράφει η Αλεξάνδρα Λέτσα ενώ, όπως και στα προηγούμενα, την κυκλοφορία του στην Ελλάδα έχουν αναλάβει οι εκδόσεις Anubis. Πάνω από εννιακόσιες σελίδες υπέροχης μυθιστορίας βρίσκονται υπό τον τίτλο του «Βορά ορνίων». Ας ρίξουμε όμως μια ματιά…

Στα Σιδερένια Νησιά ο Αίρον που αυτοαποκαλείται ιερέας και προφήτης, αδερφός του νεκρού πια βασιλιά Μπέιλον Γρέιτζοϋ, πνίγει άντρες στη θάλασσα λέγοντάς τους ότι έτσι θα αναγεννηθούν! Μην θαρρείτε πως τους σκοτώνει. Τους πνίγει πρώτα και αμέσως μετά τους δίνει το φιλί της ζωής. Έτσι θεωρείται ότι αναστήθηκαν, ότι επήλθε αναγέννηση και κάθαρση. Η καταιγίδα της διαδοχής έχει θρονιαστεί πάνω από τα νησιά και απαιτεί θύματα! Τι ρόλο θα παίξει ο Αίρον σε αυτό το αναπάντεχο γύρισμα των καιρών;

Στο Ντορν έχουν φτάσει τα μαύρα μαντάτα για τον θάνατο του πρίγκηπα Όμπερυν Μαρτέλ. Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον αδερφό του νεκρού, τον πρίγκηπα Ντόραν, για να δουν ποια θα είναι η αντίδρασή του. Ο νότος ζητά εκδίκηση και αίμα. Ένας ηγέτης όμως δεν πρέπει να λειτουργεί με το συναίσθημα αλλά με την λογική. Ακόμα και όταν η λογική είναι αντίθετη με το περί δικαίου αίσθημα, αρκεί να εξασφαλίζει την ευημερία του λαού του.

Στο Κινγκς Λάντινγκ, μετά την δολοφονία του Τάιγουιν Λάννιστερ από τον γιο του, τον Τύριον, έχουν έρθει τα πάνω κάτω! Ο νέος βασιλιάς μικρός και άπειρος, το Χέρι του βασιλιά νεκρό και όλοι οι υπόλοιποι είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να κρατήσουν τα ηνία σε ένα ξέφρενο άτι που είναι αυτή την στιγμή η πρωτεύουσα και το βασίλειο. Ίσως η Σέρσεϊ να μπορούσε να καλύψει το κενό, αλλά η εξυπνάδα και η πονηριά της θα φανούν αρκετές;

Στο Μαύρο Κάστρο, ο Σαμ βρίσκεται ξανά στο στοιχείο του. Στην υπόγεια βιβλιοθήκη όπου αναζητά όσο περισσότερες πληροφορίες μπορεί για τους Άλλους. Ο Τζον αφιερώνει όλο του τον χρόνο στα καθήκοντα που συνοδεύουν την θέση του άρχοντα Διοικητή, με αποτέλεσμα οι φίλοι του να παραπονιούνται ότι τους έχει ξεχάσει. Στο Τείχος είναι εγκατεστημένος και ο Στάννις με τους άντρες του. Αποφάσεις πρέπει να παρθούν, ετοιμασίες να πραγματοποιηθούν, και το αδύνατο να γίνει δυνατό, μιας και ο Χειμώνας φτάνει και μαζί του φέρνει πλάσματα θανάσιμα τρομερά.

Στο Έυρι, ο Πήταϊρ προσπαθεί να εδραιώσει τον εαυτό του ως Άρχοντα Προστάτη του Έυρι και της Κοιλάδας των Άρρυν, μετά το θάνατο της γυναίκας του -στον οποίο έβαλε το χεράκι του. Σε αυτή του την προσπάθεια θα χρειαστεί και την βοήθεια της Σάνσα, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα θα του την προσφέρει απλόχερα. Εξάλλου με την θεία της Λάισα νεκρή, το μέλλον της διαγράφεται μάλλον καλύτερο.

Στους δρόμους του Westeros περιπλανιέται η Μπριέν που αναζητά την Σάνσα, προκειμένου να της προσφέρει τις υπηρεσίες της και να την οδηγήσει κάπου όπου θα είναι ασφαλής. Στις δε θάλασσες, ταξιδεύει η Άρυα με κατεύθυνση το Μπράαβος. Εκείνη ήθελε να πάει στο Ανατολικό Παρατηρητήριο, ώστε από εκεί να ταξιδέψει μέχρι το Μαύρο Κάστρο για να βρει τον Τζον. Ο καπετάνιος όμως της Κόρης του Τιτάνα, του πλοίου που είναι επιβιβασμένη, δεν άλλαζε ρώτα επ’ ουδενί.

Ο πέμπτος σταθμός του υπέροχου αυτού ταξιδιού είναι λίγο διαφορετικός από τους άλλους. Στις σελίδες του «Βορά ορνίων» δεν παρελαύνουν όλοι οι εν ζωή ήρωες του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν. Κάποιοι από αυτούς εμφανίζονται για πολύ λίγο, ενώ κάποιοι άλλοι καθόλου. Ο συγγραφέας ετοιμάζει το αναγνωστικό του κοινό για το τέλος της ιστορίας και τα τα πιόνια του παιχνιδιού του θρόνου, παίρνουν σιγά σιγά τις τελικές τους θέσεις. Νέοι ήρωες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο εμφανίζονται και καινούριοι τόποι έρχονται να προσθέσουν την πινελιά τους στον υπέροχο καμβά του Westeros.

Μαγευτικό από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα, με την ιστορία του να ρέει περισσότερο γρήγορα απ’ ό,τι θα ήθελε κανείς, το «Βορά ορνίων» του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, είναι εδώ και σας περιμένει. Άλλα δύο βιβλία απομένουν για την ολοκλήρωση της σειράς «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» και ήδη έχω αρχίσει να μελαγχολώ. Για να δούμε… τι κατάληξη θα έχει η ιστορία; Λέτε να αφήσει ο συγγραφέας κάνα παραθυράκι για να μπορέσει να συνεχίσει το μύθο σε κάποιο όγδοο βιβλίο; Θα δείξει. Προς το παρόν, απολαύστε την «Βορά ορνίων» που στις σελίδες της κρύβει πολλές και σημαντικές εξελίξεις! Καλή ανάγνωση! 🙂

[linkwise 11010-0#books#GoT#τα βιβλία της σειράς Games of Thrones, και το #http://www.anubis.gr/kosmoi.asp?KID=5]

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ο Πόλεμος των Πέντε Βασιλέων έχει τελειώσει. Ο Σιδερένιος Θρόνος βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των Λάννιστερ, αλλά τα Επτά Βασίλεια πληρώνουν το τίμημα της αιματηρής σύγκρουσης. Όπως μετά από κάθε μάχη, τα όρνια κατεβαίνουν για να τραφούν στις καπνισμένες πεδιάδες. Και μέσα από τις στάχτες, ξεπηδούν νέες αντιδικίες…
Το τέταρτο βιβλίο της επικής σειράς, που έχει τιμηθεί με τρία βραβεία Locus, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Νεκτάριος Παπασπύρου

Τα βιβλία της σειράς «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» είναι:

Βιβλίο 1ο: Παιχνίδι του Στέμματος – Game of Thrones
Βιβλίο 2ο: Σύγκρουση Βασιλέων – A Clash of Kings
Βιβλίο 3ο: Θύελλα από Ατσάλι – A Storm of Swords – Τόμος Α
Βιβλίο 4ο: Θύελλα από Ατσάλι – A Storm of Swords – Τόμος Β
Βιβλίο 5ο: Βορά Ορνίων – A Feast for Crows
Βιβλίο 6ο: Ο Χορός των Δράκων – A Dance with Dragons – Τόμος Α
Βιβλίο 7ο: Ο Χορός των Δράκων – A Dance with Dragons – Τόμος Β

Τηλεοπτική σειρά Game of Thrones:

Δείτε αναλυτικά τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα