Αυγά βαμμένα με κρεμμύδια .: Διάφορα .: Ματιά
 

Αυγά βαμμένα με κρεμμύδια

Φυσικός τρόπος βαφής των πασχαλινών αυγών με… φλούδες ξερών κρεμμυδιών! Δοκιμάστε τον!

Γράφει: Matia Gr
Αυγά βαμμένα με κρεμμύδια

Αυγά βαμμένα με κρεμμύδια

Θα χρειαστούμε:
Αυγά (ωμά)
Φλούδες κρεμμυδιών
Γάζα κομμένη σε τετράγωνα περίπου 10×10 εκατοστών
Κλωστή βαμβακερή ή σπάγκο

Εκτέλεση:
Φροντίζουμε, μέρες πριν, να έχουμε μαζέψει φλούδες (ξερές) από κρεμμύδια. Βέβαια δεν χρειάζεται άγχος, σαν λύση ανάγκης πηγαίνουμε στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ και μαζεύουμε τις ξερές φλούδες των κρεμμυδιών που βρίσκονται σε αφθονία στο κάτω μέρος του ραφιού που καταλαμβάνουν.
Βουτάμε τις φλούδες των κρεμμυδιών μέσα σε νερό και τις αφήνουμε εκεί μέχρι να μαλακώσουν. Τότε τυλίγουμε άφθονες φλούδες γύρω γύρω από κάθε αυγό. Ο τρόπος που θα τα στρώσουμε πάνω στα αυγά μας καθορίζουν και τα μοτίβα που τελικά θα έχουν πάνω τους τα αυγά. Σφιχτά αλλά με πολύ προσοχή (μην ξεχνάμε είναι εύθραυστα τα αυγά) τυλίγουμε με ένα κομμάτι της γάζας το κάθε αυγό μας και το δένουμε στο πάνω μέρος τους με κλωστή ή σπάγκο.
Τοποθετούμε τα αυγά σε μια πλατιά κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και την απομακρύνουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα για 12 λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα αυγά σε σουρωτήρι και αφήνουμε για αρκετά λεπτά να τρέχει πάνω τους νερό. Μόλις τα αυγά χλιάνουν αφαιρούμε προσεκτικά τη γάζα και τις φλούδες του κρεμμυδιού και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Δείτε και άλλους οικολογικούς τρόπους βαφής των πασχαλινών αυγών, στο άρθρο μας «Οικολογικό βάψιμο πασχαλινών αυγών», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα