Πρώτες μέρες στο Γυμνάσιο (κείμενο μαθητή) .: Έγραψαν .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πρώτες μέρες στο Γυμνάσιο (κείμενο μαθητή)

Γράφει: Matia Gr
Πρώτες μέρες στο Γυμνάσιο (κείμενο μαθητή)

Πρωτότυπα κείμενα, «κατασκευασμένα» στο πλαίσιο του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής (συντονίστρια-υπεύθυνη: Αμαλία Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, Δ/ντρια 3ου Γυμνασίου Τρικάλων)

Τρίκαλα 25 Σεπτεμβρίου 2012

Φίλε μου Γιάννη,
Θυμάσαι την καλοκαιρινή μας κουβεντούλα;
“Πω, πω! Tο Σεπτέμβριο θα πάμε Γυμνάσιο” λέγαμε.
Αν και προσπαθούσαμε πάντα να κάνουμε θετικές σκέψεις, εν τούτοις κάποιοι μεγαλύτεροί μας, μας λέγανε πως είναι πολύ δύσκολο και κατάφερναν να μας χαλάσουν τη διάθεση.
Εμένα μου άρεσε πολύ η ιδέα να πάω Γυμνάσιο γιατί έτσι θα μεγάλωνα, θα γινόμουν έφηβος, ένα γυμνασιόπαιδο! Θα έμπαινα σ’ ένα ολοκαίνουριο περιβάλλον και θα γνώριζα έναν κόσμο άγνωστο.
Και ο Σεπτέμβρης ήρθε, μαζί και η “σπουδαία“ μέρα.
Μ’ αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου ξεκινήσαμε εγώ και οι παλιοί συμμαθητές μου για το καινούριο μας σχολείο. Ξαφνικά …….… άγχος!
“Δε θα είναι όπως το παλιό μου σχολείο, το κτίριο θα είναι διαφορετικό, θα υπάρχουν περισσότερα παιδιά, πολλοί και αυστηροί καθηγητές με απαιτήσεις, πολλά μαθήματα …”, σκεφτόμουνα.
Όσο πλησιάζαμε με πλημμύριζαν ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και αγωνίας.
Η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει!
Μπήκαμε στο προαύλιο. Ένα προαύλιο τεράστιο με γήπεδα, μπασκέτες και κερκίδες. Το κτίριο μεγάλο και επιβλητικό.
Αισθανθήκαμε όλοι αμήχανα. Δεν ξέραμε πού να σταθούμε και τι να πούμε. Γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι όλοι, μας κοίταζαν περίεργα. “Να τα πρωτάκια!”, ίσως έλεγαν μέσα τους.
– Στο δημοτικό εμείς ήμασταν οι “άρχοντες” του σχολείου, εδώ… δε μας παίρνει, λέει ο φίλος μου ο Γιώργος, κουνώντας το κεφάλι του απελπισμένα. Το άγχος όλο και δυνάμωνε περιμένοντας υπομονετικά το χτύπημα του κουδουνιού για τον αγιασμό. Και η ώρα έφτασε. Επιτέλους!
Συγκεντρωθήκαμε όλοι οι μαθητές, έγινε ο αγιασμός και η Διευθύντρια του σχολείου ανακοίνωσε τα ονόματα των παιδιών, του κάθε τμήματος.
Στενοχωρήθηκα και απογοητεύτηκα πολύ γιατί δυστυχώς δεν ήμουν με τους παλιούς μου συμμαθητές στο ίδιο τμήμα.
Τελικά μπήκαμε μέσα. Η αίθουσα γέμισε με δωδεκάχρονα παιδιά. Το καθένα ήταν στα καλύτερά του προσπαθώντας να κάνει μια καλή πρώτη εντύπωση, έτοιμο να γνωρίσει και να κάνει νέους φίλους, να γίνει μέρος μιας ομάδας όπου θα μοιράζεται πολλές στιγμές από την καθημερινότητά του.
Όλα αμίλητα με πρόσωπα γεμάτα αγωνία για τη συνέχεια.
Μια κυρία μπαίνει στην τάξη χαμογελαστή, μας συστήνεται και μας αναγγέλλει την ειδικότητά της. Μαθηματικός! Όλοι παγώσαμε. Άρχισε να μιλάει για τα Μαθηματικά αργά, καθαρά, κατανοητά. Αυτό ήταν! Ο πάγος έσπασε. Το άγχος έφυγε. Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος ν’ αγαπήσω περισσότερο τα Μαθηματικά.
Την επόμενη ώρα μετά το πρώτο ανακουφιστικό διάλειμμα μέσα στην αίθουσα δεν άκουγες τίποτε άλλο παρά μόνο επιφωνήματα και το θόρυβο από το ξεφύλλισμα των καινούριων βιβλίων.
Γεμάτος περιέργεια τα ξεφύλλισα κι εγώ και διαπίστωσα πως σ’ αυτό το σχολείο έχω να μάθω πολλά και χρήσιμα πράγματα.
Θ’ αποκτήσω εμπειρίες, θα μου δοθεί η δυνατότητα να έχω πολλές δραστηριότητες, θα καλλιεργήσω την κριτική μου ικανότητα.
Οι επόμενες μέρες κύλησαν ευχάριστα.
Γνωριστήκαμε με τα υπόλοιπα παιδιά και αρχίσαμε τα πειράγματα και τα αστειάκια.
Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες μπαινόβγαιναν κάθε ώρα στην αίθουσα πάντα φιλικοί απέναντί μας, με μεγάλη όρεξη και κέφι για δουλειά.
Στα διαλείμματα στο προαύλιο παιχνίδι, παρεούλες, πηγαδάκια, διάβασμα για το διαγώνισμα της επόμενης ώρας.
Το Γυμνάσιο είναι τέλειο, φίλε μου, δεν το φοβάμαι.
Είναι ένας νέος κόσμος που με προκαλεί να τον γνωρίσω.
Γράψε μου και εσύ τις εντυπώσεις από το δικό σου σχολείο.

Ο φίλος σου
Ηλίας Σδόγκος.

3ο Γυμνάσιο Τρικάλων
Βαλαωρίτου 27-33 – 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
Τηλέφ. : 24310-28697
Fax : 24310-28618
Ιστοσελίδα: http://3gym-trikal.tri.sch.gr
Ε- mail [email protected]

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.