Σύγχρονη πραγματικότητα .: Έγραψαν .: Ματιά
 

Σύγχρονη πραγματικότητα

Γράφει: Matia Gr
Σύγχρονη πραγματικότητα

Σαββατόβραδο η συνηθισμένη παρεΐτσα. Καθιερωμένο πια πότε στο ένα σπίτι πότε στο άλλο, ουισκάκι, καμιά μπιρίμπα, λίγο κρασάκι και πολλή κουβέντα. Οι κυρίες περί μόδας, παιδιών και καλλιτεχνικών νέων. Οι κύριοι, σχολιάζοντας τα γεγονότα της εβδομάδας ως επί το πλείστον τα έχοντα σχέση με την πολιτική.
Τα παράπονα δίνουν και παίρνουν κανείς δεν είναι ευχαριστημένος.
«Που θα πάει ρε παιδιά αυτή η κατάσταση; Είδατε τι έγινε με το EURO; Όλα πιο ακριβά, στρογγυλοποίηση σου λένε και άντε να βρεις άκρη…»
«Και το ασφαλιστικό; Που το πας αυτό. Φάγανε τα ταμεία τα λεφτά του κοσμάκη και τώρα δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις. Αίσχος!!»
«Εγώ ρε σεις στο χρηματιστήριο πόσα έχασα…»
«Και της μάνας μου αυτό το μήνα, της κόψανε από τη σύνταξη το ΕΚΑΣ και τώρα άντε να κάτσεις στην ουρά, να χάσεις ένα ολόκληρο μεροκάματο, να μάθεις το γιατί…»
«Δεν είδατε Η ΔΕΗ με τις καινούργιες αυξήσεις άστα να πάνε… Κι ο ΟΤΕ; Μπαίνει και ο μικρός στο ΙΝΤΕRNET με τις ώρες…»
«Πέστα ντε! κράτος είναι αυτό;»
«Ρε Ελένη βάλε λίγο ουισκάκι ακόμη, με πάγο, φέρε και κανένα ξηρό καρπό…»
«Ξέρετε τι μου στοιχίζουν εμένα τα παιδιά με τα φροντιστήρια, αγγλικά, γαλλικά, πιάνο, δεν βγαίνω… Ευτυχώς που έρχονται οι ενισχύσεις από το χωριό, το λαδάκι μας, καμιά κοτούλα, κανένα αβγουλάκι, ντοματούλες, κανένα χορταρικό και τα βολεύουμε…»
«Και σε μένα όλο τσοντάρουν τα πεθερικά, να ναι καλά αλλιώς με ένα μισθό τι να σου κάνει… κάποιο κινητό χτυπάει δεν το ακούτε; το δικό μου;… το δικό σου;»
«Όχι της γυναίκας μου είναι…»
«Τι θα γίνει με διακοπές εφέτος; Για πού θα τραβήξουμε; αν και είναι φωτιά τα νησιά λένε»
«Ε! Με κανένα δανειάκι θα την βολέψουμε. Έτσι δεν είναι γυναίκα;»
Γελάκια!!!!
«Τι θα γίνει ρε παιδιά έτσι θα την βγάλουμε απόψε; δεν πάμε για κανένα παϊδάκι, κανένα κοκορετσάκι, έτσι να πιούμε λίγο κρασί; Άντε σηκωθείτε άρχισα να πεινάω!»

Αυτός ήταν μέχρι σήμερα ο Έλληνας κινητό, φτώχεια και δάνεια. Σχολίαζε τα πάντα, είχε άποψη για τα πάντα και βεβαίως είχε και λύσεις για όλα, καθισμένος αναπαυτικά στην πολυθρόνα του με ουισκάκι, κόκα κόλα, έπινε και κανένα ποτηράκι κρασί για να ξεχνιέται και δεν βαριέσαι έχει ο θεός… ας είναι καλά οι τράπεζες με τα δάνεια για να μπορεί να περνάει τις γιορτές του και τις διακοπές του το καλοκαιράκι με άνεση. Σαν άνθρωπος βρε αδερφέ!!!
Τώρα που ήρθε τούμπα η κατσαρόλα έχει λουφάξει και δεν τολμάει να ξεσηκωθεί, να αντιδράσει δέχεται την μοίρα του και αναρωτιέται «ρε, λες να έχει δίκιο ο χοντρός;»

Το πεζό αυτό μας το έστειλε η Ντόρα Μανατάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog της Ντόρας, Dora Manataki – Μουσική, διήγημα, ποίηση, αγαπημένα – Ντόρα Μανατάκη, κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα