Big Brother και το σχόλιο για βιασμούς .: Είδα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Big Brother και το σχόλιο για βιασμούς

Ένας παίκτης του Big Brother δήλωσε ότι αν δεν βρίσκει γυναίκα, μπορεί να βιάσει μία #CancelBigBrother

Γράφει: Matia Gr
Big Brother και το σχόλιο για βιασμούς

Σάλο έχουν προκαλέσει στα social media και όχι μόνο, τα σχόλια ενός παίκτη του Big Brother. Συγκεκριμένα ο Αντώνης Αλεξανδρίδης, ενώ συζητούσε με άλλους παίκτες, είπε “με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο, αλλιώς έχει βιασμό”.

Στο twitter είναι νούμερο ένα το hashtag #CANCELBIGBROTHER και δεύτερο, για το ίδιο θέμα, το hashtag ΝΤΡΟΠΗ

Οι χορηγοί αποχωρούν από το Big Brother του ΣΚΑΪ

Πρώτοι από τους χορηγούς αποσύρθηκαν οι Σκλαβενίτης, Doctorplantlandscape και Rigas Furniture, για να διαμαρτυρηθούν για αυτό το σχόλιο. Στις επόμενες ώρες ανακοίνωσαν ότι δεν θα διαφημίζονται πλέον στο Big Brother οι εταιρείες Panda Sports, Camelot, Candia Strom και Nef-Nef. Αρνητικά σχολιάστηκε και από τους εκπροσώπους τύπου όλων των κομμάτων και της κυβέρνησης.

Στο επεισόδιο του Big Brother την Δευτέρα 7/9, στην καρτέλα των χορηγών υπήρχαν μόνο οι εταιρείες NOVIBET και Κάμπος Χίου ΑΕ.

Η παραγωγή του Big Brother διώχνει τον παίκτη

Τελικά, η παραγωγή του τηλεοπτικού παιχνιδιού reality νιώθοντας την πίεση του κόσμου έδιωξε τον Αντώνη Αλεξανδρίδη από το παιχνίδι.

Big Brother : Αντώνη σχετικά με τη χθεσινή σου κουβέντα με το Χρήστο και τον Παναγιώτη ακούστηκαν απόψεις απαράδεκτες και άκρως καταδικαστέες. Σε ρωτάω ευθέως «Έχεις ασκήσει ποτέ στη ζωή σου βία σε γυναίκα»
Αντώνης : Ποτέ!
Big Brother : Η βία κατά των γυναικών αποτελεί επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πράξη ηθικά και ποινικά κολάσιμη. Τέτοιες τοποθετήσεις υπέρ της σεξουαλικής βίας υπονομεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας στην κοινωνία μας. Οι κανόνες στο Big Brother δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Αντώνη σε αυτά τα θέματα δε χωρά πλάκα.
Αντώνης : Δε μπορώ να το πιστέψω ότι έφτασα σε αυτό το σημείο χωρίς να το θέλω. Δε μπορώ να το πιστέψω, με τον εαυτό μου τα βάζω. Δεν έχω μεγαλώσει ούτε με τέτοιες αρχές, έχω καλή οικογένεια, έχω παιδεία. Δεν έχω μεγαλώσει ούτε σε στάβλο ούτε σε οικογένεια με βία, ούτε έχω προκαλέσει κάτι. Και αισθάνομαι ντροπή ως προς αυτό το θέμα και θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσω. Φυσικά πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς, το έχω καταλάβει το έχω κατανοήσει, δεν έχω κατέβει βουνό. Και ούτε είμαι 15 χρονών να μη μπορώ να ελέγξω αυτό που θα πω
Big Brother : Αντώνη στο ξαναλέω , σε αυτά τα θέματα δε χωράει πλάκα. Η τελική μου απόφαση είναι να αποχωρήσεις άμεσα από το σπίτι.

Το γεγονός δεν φαίνεται να επηρεάζει την κοινή γνώμη. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι αν δεν είχαν γίνει οι διαμαρτυρίες η παραγωγή δεν θα είχε κάνει τίποτα και θυμίζουν ότι στο Big Brother Ισπανίας ένας παίκτης βίασε μια κοπέλα ενώ εκείνη ήταν λιπόθυμη και αυτή το έμαθε μετά από ημέρες στο δωμάτιο επικοινωνίας του Μεγάλου Αδελφού.

Χάρης Βαρθακούρης: ο παρουσιαστής του reality παίρνει θέση

Έχω λάβει από το απόγευμα εκατοντάδες μηνύματα. Τα περισσότερα καταδίκαζαν κυρίως τη ΔΗΜΟΣΙΑ σιωπή μου.

Με το που πληροφορήθηκα το περιστατικό, εξέφρασα επιτόπου την άποψη μου και ζήτησα την αποχώρηση του. Δεν είναι στο χέρι μου όμως. Υπάρχει ένας τεράστιος μηχανισμός που πρέπει να κινηθεί και να γίνουν κάποιες διαδικασίες. Εκεί οφείλεται η όποια καθυστέρηση σε αυτό που θεωρείται αυτονόητο και αυτό που τελικά συνέβη.

Περίμενα να τον δω να αποχωρεί για να λύσω αυτή τη σιωπή μου.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ νοήμων άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται ότι καταδικάζω με κάθε τρόπο λόγια και, εν γένει, συμπεριφορές σαν αυτή που είδαμε όλοι στο βίντεο.

Μεγαλώνουμε με τη γυναίκα μου δύο κόρες για τις οποίες δίνουμε τη ζωή μας, παρόλο που πολλοί βιαστήκατε να μας αποκαλέσετε ακόμα και κακούς γονείς επειδή δεν σας απαντάμε τη στιγμή που θέλετε, την πρώτη ημέρα, δε, που θέλησα, μετά από μεγάλο διάστημα προσωπικής κούρασης και άγχους, να χαρώ την οικογένειά μου!

Δεν μπορώ να απολογηθώ για λόγια και πράξεις άλλων, το μόνο που μπορώ κάνω είναι να απολογηθώ για την αργοπορημένη, από πλευράς μου, δημόσια αντίδραση και ανταπόκριση.

Θα σας παρακαλούσα να μην σχολιάσετε με ύβρεις για οτιδήποτε & οποιονδήποτε. Δεν ζητάω κάτι δύσκολο θεωρώ.

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου για το Big Brother

Η σκέψη μου είναι : γιατί να ακυρώνονται πράγματα που ξέραμε ότι θα γίνουν, γιατί επίτηδες επιλέξαμε ανθρώπους που θα τα κάνουν, για να ειπωθούν πράγματα που θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν ένα ντόρο, μπας και κάνουμε νούμερα και βγάζουμε λεφτά.

Αντί να αρνούμαστε εξ αρχής να δημιουργούμε ως προϊόντα «ψυχαγωγίας» εκπομπές που προσβάλλουν τη νοημοσύνη, τα δικαιώματα και την ψυχική μας υγεία; Δε το λέω ήρεμα…. Με ντροπή το λέω, απέχθεια, με θυμό, με έλεος επιτέλους

Η Κατερίνα Γερονικολού για το Big Brother

Αγαπητέ Άντρα,
Να σέβεσαι την Γυναίκα»
Όπως θα ήθελες να σέβονται οι υπόλοιποι Άντρες τη μητέρα σου, την αδερφή σου, την κόρη σου.
Αν το κάνεις ήδη,
Σε ευχαριστούμε
Γιατί
Μας κάνεις να νιώθουμε όμορφα σε μια κοινωνία συχνά επικίνδυνη.
#respectwomen

Η Γιούλικα Σκαφίδα για το Big Brother

Καταδικάζουμε όλοι τις δηλώσεις παίχτη reality που αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως «σπερματοδοχείο». Γνώμη μου είναι πως ούτε βιαστής είναι ούτε βίαιος, είναι απλώς «μάγκας»! Είναι η «αντρική μαγκιά» που περνάει από γενιά σε γενιά &βάζει στο στόμα-αρχικά-των αντρών …κουβέντες απαράδεκτες, σεξιστικές, υποτιμητικές, που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Είναι θέμα παιδείας να σταματήσουμε να αναπαραγάγουμε πλήθος στερεοτύπων, ακόμα & αυτών που δείχνουν αθώα όπως «Θα μιλήσω παντελονάτα» ή «οι γυναίκες δεν ξέρουν αριθμητική» #cancelbigbrothergr»

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου για το Big Brother

Επειδή από το πρωί έχω ακούσει αρκετές φορές να συζητιέται το «τι εννοούσε» (οπως στο παραπάνω απόσπασμα, που ΔΕΝ το έγραψα εγώ και ΔΕΝ δεν ασπάζομαι) και αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο «βιασμός» και «βίασμα», θα σας πω εγώ τι εννοούσε.

Δεν εννοούσε «βιασμός» όπως τον μάθαμε στη Λάμψη. Δεν εννοούσε κουκουλοφόρους που σε ξεμοναχιάζουν στο σοκάκι, σε πετάνε πάνω στις σακούλες σκουπιδιών, σου βάζουν τον σουγιά στο λαιμό και σε βιάζουν.

Εννοούσε κάτι άλλο.

Εννοούσε πως αν βγεις μαζί του ραντεβού, αν πας σπίτι του, αν τον φλερτάρεις και μετά πεις «όχι», θα το πάρει με τη βία. Θα σε κάνει να νιώσεις ένοχη που συμφώνησες να βγείτε, που φόρεσες ντεκολτέ και που πλήρωσε το ποτό σου, θα σε κάνει να νιώσεις «υποχρεωμένη» να καταλήξει η βραδιά σε σεξ. Και θα σε πιέσει, λεκτικά και σωματικά, όσο μπορεί. Κι εσύ θα το δεχθείς, όχι επειδή άλλαξες γνώμη, αλλά για να μην χειροτερέψουν τα πράγματα και να μη ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙΣ. Παρότι είπες «δεν θέλω», παρότι είπες «άλλη φορά», παρότι είπες «ΟΧΙ». ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ.

ΥΓ και επειδή μου στέλνετε σωρηδόν inbox με ιστορίες σας, επιβεβαιώνω: σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, έχει συμβεί σε όλες μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα