Ματιά

Λιακάδα στα δυτικά

Λιακάδα στα δυτικά. Από υποδομές τίποτις, βγάλαμε τζερεμέδες πολιτικούς, αλλά τοπίο θαυμάσιο με κλίμα που ευνοεί να αναπτυχθούν τα πάντα. Δεν θα θυμίσω που ένας Νομάρχης παινεύτηκε για την ποιότητα του χασισίου, ούτε πως […]

Λιακάδα στα δυτικά

Λιακάδα στα δυτικά. Από υποδομές τίποτις, βγάλαμε τζερεμέδες πολιτικούς, αλλά τοπίο θαυμάσιο με κλίμα που ευνοεί να αναπτυχθούν τα πάντα. Δεν θα θυμίσω που ένας Νομάρχης παινεύτηκε για την ποιότητα του χασισίου, ούτε πως φύτρωσαν ξαφνικά πολλές βίλες, έτσι στο ανεξήγητο. Η πατρίδα κοιμόταν. Όχι, δεν θα μαζέψω ελιές, κάτι πασαλείμματα θα ξεπετάξω, θα περιηγηθώ & θα ρεμβάσω.

Στα μάτια των ανθρώπων της επαρχίας η απόγνωση, αλλά σε κάποιων διακρίνεις μόνο την συμφεροντοπονηριά που μαρτυρεί πως θα ξαναψηφίσουν Πασόκ. Κακό ψόφο παλιόβλαχοι λέω, δεν θα σας λυπηθώ κιόλας. Ψευτοζύγιζαν, ψευτομέτραγαν κι έφαγαν τις επιδοτήσεις. Ύστερα πήγαιναν στην κάλπη κι έβγαζαν Νομάρχες, Δημάρχους, Βουλευτές εκείνους που τα κουκούλωναν κι έφαγαν περισσότερα. Αυτά από την “αθώα” & άγρια μαζί δύση.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;