Γιατί η Γερμανία στηρίζει την Τουρκία και όχι δύο κράτη μέλη της ΕΕ; .: Είδα .: Ματιά
 

Γιατί η Γερμανία στηρίζει την Τουρκία και όχι δύο κράτη μέλη της ΕΕ;

Ευρωπαϊκό χαλί από Γερμανία για την Τουρκία. Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος

Γράφει: E Α
Γιατί η Γερμανία στηρίζει την Τουρκία και όχι δύο κράτη μέλη της ΕΕ;

Γερμανία και Κομισιόν, μέσω του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, έχουν μπλοκάρει κάθε έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο, ενθαρρύνοντας την τουρκική επιθετικότητα. Η στάση τους, καθώς και μιας άλλη ομάδας εταίρων μας, ξεπλύνουν την επεκτατική πολιτική της κατοχικής Τουρκίας και αφήνουν τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν να εφαρμόζει βαθμηδόν τη στρατηγική ελέγχου της ανατολικής Μεσογείου.

Δίπλα στους Γερμανούς, σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου νομικού Musa Cömert, οι χώρες που έθεσαν βέτο στη δήλωση ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Μάλτα.

Παρά το γεγονός ότι στην έκτακτη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, την περασμένη Παρασκευή, δεν αναμένονταν αποφάσεις, ωστόσο, υπήρχε μια ελπίδα πως η Ένωση θα έστελνε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία. Ούτε μήνυμα δεν επέτρεψε να σταλεί, το γερμανικό μπλοκ. Το προσχέδιο δήλωσης, που προετοίμασε και παρουσίασε η Αθήνα απορρίφθηκε από τους Γερμανούς και τους συνοδοιπόρους τους.

Διαβάστε περισσότερα στο slpress.gr

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα