Η Απολυμένη .: Facebook .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Η Απολυμένη

Γράφει: Matia Gr
Η Απολυμένη

Η Απολυμένη

“Η Απολυμένη”, μια εξαιρετική θεατρική παράσταση με την Κατερίνα Διδασκάλου, σε έναν απόλυτα επίκαιρο μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη και σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη. Στο Θέατρο “Βρετάνια” (Πανεπιστημίου).

Μια κοσμικογράφος απρόσμενα βρίσκεται απολυμένη και ζει την απόλυτη ένδεια. Τα παίρνει στο κρανίο, που λεν τα πιτσιρίκια και ξετυλίγει μπροστά στα μάτια μας την ανοησία της κοινωνίας που έζησε και υπηρέτησε, τακτικές και συμπεριφορές εν πολλοίς λουστήκαμε κι ελόγου μας τα τελευταία προ κρίσεως χρόνια. Και μέχρις ενός σημείου τις μιμηθήκαμε με έναν τρόπο απολύτως ανόητο και εντυπωσιακά γελοίο.

Η παράσταση δεν κάνει τίποτε άλλο από να καθρεφτίζει αυτό που εκτυλίσσεται γύρω μας.

Πάρα πολύ καλή ερμηνεία από την Κατερίνα Διδασκάλου, που έδωσε τον καλύτερο εαυτό της επί μιάμιση ώρα στη σκηνή, ερμηνεύοντας ένα πέρα για πέρα ρεαλιστικό κείμενο, ένα καθρέφτισμα της καθημερινότητας του πλέον κούφιου κομματιού της κοινωνίας μας, κείμενο που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το αιχμηρό χιούμορ. Την κ. Διδασκάλου την είδα πρώτη φορά πριν δυο χρόνια στην παράσταση “Η πόρνη αποπάνω” και ομολογώ ότι με εξέπληξε.

Μια σειρά από ενδιαφέροντες και επίκαιρους μονολόγους, θεατρικά κείμενα εξαιρετικά καλογραμμένα, έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο ο Αντώνης Τσιπιανίτης, καλεσμένοι του οποίου είμεθα στην επίσημη πρεμιέρα και τον ευχαριστούμε.

Αν και στο τέλος δεν βγήκε στο… πάλκο να τον χειροκροτήσουμε.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.