Τα τζιτζίκια και το κράτος δικαίου! .: Facebook .: Ματιά
 

Τα τζιτζίκια και το κράτος δικαίου!

Γράφει: Matia Gr
Τα τζιτζίκια και το κράτος δικαίου!

Ναι, τον έβγαλαν το σκασμό τα τζιτζίκια (σας άκουγα που τα βρίζατε όλο το καλοκαίρι, τα χαϊδεμένα μου), τι καταλάβατε; Φάτε τώρα τον πρώιμο χειμώνα, με τα κρυολογήματα, τα τσάγια και τις βεντούζες. Και καλά, αυτά τον έβγαλαν το σκασμό! Οι κυβερνητικοί γιατί δεν τον βγάζουν και έχουν τα μούτρα να μιλάνε ακατάπαυστα σαν να έχουν καταπιεί την πατσαβούρα;

Θα σας εκθέσω την περίπτωσή μου και κατόπιν θα περικαλέσω όποιον θέλει να με πείσει πως πρέπει να τους ψηφίσω, μεθαύριο που θα μας κοπλιμεντάρουν, θα τάζουν τον ουρανό με τα άστρα και θα κωλοτρίβονται στην γκλίτσα του τσομπάνου. Μη φάνε, θα ετοιμάσω γλαρόσουπα.

Μου ήρθε ο ΕΝΦΙΑ. Ε, καλά θα μου πείτε, σιγά το πρωτότυπο. Κατά μια σύμπτωση διαβολική πληρώνω περισσότερα από όλους τους γνωστούς και φίλους. Τόσο πλούσιος πια! Ένα μικρό σπίτι στην Αθήνα που μένω και το χρωστάω, καθώς και κάτι ακίνητα στο χωριό, τίποτα σημαντικό, περιουσία που τίποτα απολύτως δεν μου αποδίδει. Και που κανείς δεν αγοράζει. Το εισόδημά μου δυο μηνών πρέπει να καταβάλω σε έξι δόσεις, ως φόρο ιδιοκτησίας. Μπράβο ρε. Μια χαρά κράτος δικαίου στήσατε. Μου αρέσει που άλλοτε φοβόμαστε ότι θα έρθει ο κομμουνισμός και θα μας πάρει τα σπίτια, τις γυναίκες και τις λαΐνες με το παστό. Άντεστέ μου στο διάβολο, ντενεκέδες ξεγάνωτοι, που θέλετε να ξανακερδίσετε εκλογές.

Επανερχόμεθα στα σοβαρά. Τον έβγαλαν το σκασμό τα τζιτζίκια τα καημένα, τον Μάη πάλι θα ξεφαντώσουν. Του λόγου μου, κατά το έθιμο χρόνων, όπως κάθε Οκτώβρη έτσι και φέτος το άρπαξα το κρυολόγημα, μπούκωμα, δέκατα, ρίγη και τα παρόμοια. Είπα να την βγάλω καθαρή με ελαφρά, πλην αποτέλεσμα μηδέν. Κι έπεσα στα σκληρά. Αντιβίωση! Και συμπληρωματικά. Σούπες, γιαούρτια, κουρκουμάδες, κάρδαμο, γύρη, τέτοια αναστηλωτικά. Γαμώτο.

Στην επικαιρότητα… αφήστε τα. Η κοσμογονία του τίποτα. Το φύκι πλασάρεται για μεταξωτή κορδέλα. Άλλως πως, έκαμε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμον όλο! Από την άλλη τα πρώην στελέχη του Πασόκ σκορπίστηκαν στους αποδέλοιπους κομματικούς σχηματισμούς και καταστρώνουν σχέδια ολικής επαναφοράς. Και ολικής αλέσεως.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.