Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι - Lady Chatterley's lover - 1981 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι – Lady Chatterley’s lover – 1981

Η γνωστή τοις πάσι ταινία «Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι – Lady Chatterley’s lover», αποτελεί την μεταφορά στον κινηματογράφο του ομότιτλου μυθιστορήματος που έγραψε ο D.H. Lawrence το 1928.

Γράφει: E Α

Αυτό το θέμα είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.
        This subject is exclusively adult and not suitable for people under 18.

Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι
Διάρκεια:
104 λεπτά

Υπόθεση

Η Lady Constance Chatterley και ο Sir Clifford Chatterley είναι πρόσφατα παντρεμένοι όταν η Αγγλία μπαίνει στον πόλεμο. Ο Sir Clifford επιστρέφει από τα πεδία των μαχών ζωντανός αλλά έχει μείνει ανάπηρος στα κάτω άκρα. Το ότι έχει μια τεράστια περιουσία διευκολύνει την καθημερινότητα του αφάνταστα. Αναπηρικές καρέκλες, ειδικές κατασκευές στο κρεββάτι, μηχανικό αμαξίδιο για βόλτες στην εξοχή, συμβάλουν στο να μπορέσει να συνεχίσει την ζωή του χωρίς δραματικές αλλαγές. Βέβαια υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορεί πλέον να κάνει, όπως… να πάει για κυνήγι, να κάνει ιππασία και να κάνει έρωτα με την γυναίκα του! Το τελευταίο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ζωή της Constance, μιας και είναι μια νεαρή γεμάτη ζωή γυναίκα. Καταλαβαίνοντας τις ανάγκες της, ο Clifford της δίνει το ελεύθερο να βρει κάποιον εραστή, αρκεί να είναι της τάξης τους. Η Constance βρίσκει όντως εραστή. Τον Oliver Mellors ο οποίος όμως είναι ένας ταπεινός θηροφύλακας στην υπηρεσία του Sir Chatterley. Πως θα φανεί αυτό στον ευγενικής καταγωγής σύζυγό της και ποια κατάληξη θα έχει αυτή η έτσι κι αλλιώς πολύπλοκη κατάσταση;

Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι – Lady Chatterley’s lover – 2022

Το 2022 το Netflix παρουσίασε τη δική του εκδοχή. Ο Jack O’Connell και η Emma Corrin πρωταγωνίστησαν στην ταινία Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι (Lady Chatterley’s lover).

Κριτική και εντυπώσεις

Η γνωστή τοις πάσι ταινία «Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι – Lady Chatterley’s lover», αποτελεί την μεταφορά στον κινηματογράφο του ομότιτλου μυθιστορήματος που έγραψε ο D.H. Lawrence το 1928. Φέρει έντονο το άρωμα και τα ήθη εκείνης της εποχής, έχοντας στο κέντρο της πλοκής της μια ερωτική ιστορία. Μια παράνομη σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους διαφορετικών τάξεων που ξεκινά ως σωματική έλξη και εξελίσσεται σε ισχυρό συναισθηματικό δεσμό. Πέρα από ψυχαγωγία έχει να σας προσφέρει και αρκετή τροφή για σκέψη. Δείτε την! 🙂

Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι – Lady Chatterley’s lover – Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=ZeQwJJXzumY

Συντελεστές

Σενάριο

Marc Behm, Just Jaeckin

Σκηνοθεσία

Just Jaeckin

Ηθοποιοί

Sylvia Kristel – Lady Constance Chatterley
Shane Briant – Sir Clifford Chatterley
Nicholas Clay – Oliver Mellors
Ann Mitchell – Ivy Bolton
Elizabeth Spriggs – Lady Eva
Pascale Rivault – Hilda
Peter Bennett – Field
Anthony Head – Anton
Frank Moorey – The Priest
Bessie Love – Flora
John Tynan – Roberts

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.