Star Trek Beyond - 2016 .: Cinema .: Ματιά
 

Star Trek Beyond – 2016

Ο Justin Lin στη σκηνοθεσία και οι Simon Pegg και Doug Jung στο σενάριο, μας περιμένουν να εξερευνήσουμε το Διάστημα στη νέα ταινία Star Trek!

Γράφει:
Star Trek Beyond – 2016

Star Trek Beyond 2016 greek poster αφίσαΔιάρκεια:
120 λεπτά

Υπόθεση

Ο Πλοίαρχος Κερκ (Chris Pine) και το πλήρωμα του διαστημοπλοίου USS Enterprise εξερευνούν τον Γαλαξία για λογαριασμό της Ομοσπονδίας. Έχοντας ολοκληρώσει χωρίς επιτυχία την επαφή με ένα νέο εξωγήινο πολιτισμό, επιστρέφουν στο Διαστημικό Σταθμό Yorktown για να ανανεώσουν τις προμήθειές τους και να ξεκουραστεί λιγάκι το πλήρωμα. Ένα μικρό διάλειμμα από την πενταετή αποστολή τους θα είναι σε όλους χρήσιμο. Ο Κερκ, που συνεχίζει να νιώθει βαριά τη σκιά του πατέρα του, αναρωτιέται αν θέλει να δεχθεί την θέση του Υποναυάρχου του Yorktown. Μοιράζεται κάποιες σκέψεις του με τον McCoy (Karl Urban), τον Γιατρό του Enterprise, ο οποίος τον συμβουλεύει να σταματήσει να προσπαθεί να γίνει ίδιος με τον πατέρα του και να σκεφτεί το βαθύτερο νόημα της πορείας του. Η Ουχούρα (Zoe Saldana) και ο Σποκ (Zachary Quinto) βλέπουν τη σχέση τους να τελειώνει και ο Scotty (Simon Pegg) κάνει παραπάνω από ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επισκευάσει και να προετοιμάσει το Enterprise.

Τα ήρεμα νερά θα ταρράξει μια διαστημική άκατος. Η Kalara (Lydia Wilson), η μοναδική επιβάτης του μικρού σκάφους, στέλνει μήνυμα SOS. Ζητάει βοήθεια επειδή το σκάφος της έχει παγιδευτεί σε έναν πλανήτη στο γειτονικό νεφέλωμα. Ο Κερκ, δίχως να χάσει καιρό, ξεκινάει μια αποστολή διάσωσης. “Η αποστολή μας είναι απλή” λέει στο πλήρωμά του. Star Trek Beyond 2016 swarm attacks EnterpriseΜόλις φτάσουν στο νεφέλωμα δέχονται επίθεση από ένα τεράστιο σμήνος επιθετικών σκαφών που, παρά τις προσπάθειες του πληρώματος, κοντεύουν να καταστρέψουν το USS Enterprise ολοκληρωτικά! Λίγο πριν το τέλος, ο Πλοίαρχος Κερκ διατάσσει να εγκαταλείψουν το σκάφος, ενώ ταυτόχρονα ο Krall (Idris Elba) επιβιβάζεται στο Enterprise μαζί με μια μεγάλη δύναμη εισβολής με σκοπό να τους αιχμαλωτίσουν όλους.

Αρκετά μέλη του πληρώματος καταφέρνουν να φτάσουν στον κοντινό πλανήτη με ακάτους. Άλλοι πιάνονται αιχμάλωτοι από τον Krall, τον μυστηριώδη εξωγήινο που επιθυμεί να καταστρέψει την Ομοσπονδία και τον ΑστροΣτόλο. Ο Κερκ δεν σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Όμως τι θα μπορέσει να πετύχει, αφού δεν διαθέτει ούτε σκάφος, ούτε πλήρωμα;

Κριτική και εντυπώσεις

Ο σκηνοθέτης των Fast & Furious Justin Lin ακολουθεί το μονοπάτι που χάραξε με τις προηγούμενες ταινίες ( Star Trek και Star Trek Into Darkness ) ο JJ Abrams, μιας που ο τελευταίος ανέλαβε να σκηνοθετήσει το Star Wars The Force Awakens, κι εκτελεί πλέον μόνο χρέη παραγωγού στο νέο Star Trek. Ο Lin, που δηλώνει φανατικός Trekkie, τα πάει πολύ καλά στη σκηνοθεσία, ειδικά στις σκηνές δράσης, και σε συνεργασία με τον Διευθυντή Φωτογραφίας Stephen F. Windon ( GI Joe Retaliation, Fast & Furious 5, 6, 7 και 8 ) μας δίνουν πλάνα… χάρμα οφθαλμών! Τόσο ο σκηνοθέτης, όσο και οι σεναριογράφοι επέλεξαν να διαφοροποιηθούν από το Into Darkness και να ακούσουν σε μεγάλο βαθμό τις διαφωνίες που είχαν εκφράσει οι πιστοί οπαδοί του Star Trek. Βέβαια, όπως σημειώνει ο ηθοποιός και σεναριογράφος Simon Pegg, δεν ήταν δυνατόν στο κινηματογράφο του σήμερα να παρουσιάσουν απλά ένα επεισόδιο της σειράς του 1960. Η νέα ταινία καταφέρνει να απευθυνθεί επιτυχημένα τόσο στους Trekkies όσο και στο ευρύτερο φιλοθεάμον κοινό. Αυτό το καταφέρνουν συνδυάζοντας στοιχεία που αγαπήσαμε στα παλιά επεισόδια και στις παλιές ταινίες Star Trek -όπως η εξερεύνηση άγνωστων πλανητών- με δυνατές σκηνές δράσης και καλές δόσεις γέλιου.

Star Trek Beyond 2016 jaylahΟ Chris Pine ως Κερκ και ο Zachary Quinto ως Σποκ πρωταγωνιστούν κι εμείς τους απολαμβάνουμε. Ο Simon Pegg ως Scotty και ο Karl Urban στο ρόλο του Γιατρού Bones McCoy, έχουν μεγαλύτερους ρόλους από ότι στις προηγούμενες ταινίες. Οι διάλογοι μάλιστα του Γιατρού με τον Σποκ, αλλά και με τον Κερκ, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από τους νέους χαρακτήρες, η Jaylah (Sofia Boutella) κερδίζει τις εντυπώσεις με ευκολία. Θα μπορούσε να έχει ακόμη μεγαλύτερο χρονικά ρόλο και ευχόμαστε να τη δούμε σαν μέλος του Enterprise στις επόμενες ταινίες. Η Uhura (Zoe Saldana) από την άλλη εμφανίζεται ελάχιστα στην ταινία, παίζοντας όμως σημαντικό ρόλο.

Η ταινία Star Trek Beyond έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 21 Ιουλίου 2016 -μια μέρα νωρίτερα από τις ΗΠΑ- σε διανομή UIP. Σας περιμένει για να εξερευνήσετε με γενναιότητα, αγωνία, περιπέτεια και χιούμορ το Διάστημα. Το τελευταίο σύνορο!

Star Trek Beyond – 2016 – Trailer (Greek subs)

https://www.youtube.com/watch?v=gY5n4MhDBeY

Ατάκα από την ταινία Star Trek Beyond

Chekov: Συναγερμός εγγύτητας! Ένα άγνωστο σκάφος έρχεται κατά πάνω μας.

Ατάκα από την ταινία Star Trek Beyond

Spock: Ο φόβος του θανάτου δεν έχει λογική.
Bones: Ο φόβος του θανάτου μας κρατάει ζωντανούς.

Παραλειπόμενα (trivial) από την ταινία Star Trek Beyond

  • Στο πρώτο τρέιλερ ακούγεται το τραγούδι “Sabotage” από τους Beastie Boys.
  • Ο Krall καταστρέφει ολοσχερώς το USS Enterprise. Σώζονται ελάχιστοι από το πλήρωμα, χρησιμοποιώντας διαστημικές ακάτους.
  • Στο ξεκίνημα της ταινίας βλέπουμε το USS Enterprise NCC 1701 – ακριβώς όπως και στο Star Trek Into Darkness. Στο τέλος της ταινίας βλέπουμε ότι φτιάχνεται το νέο διαστημόπλοιο και στα διακριτικά του γράφει NCC 1701 A.
  • To Enterprise είχε καταστραφεί και στην ταινία “Star Trek Generations” (1994), στην οποία ο Πλοίαρχος Κέρκ (Shatner) συναντά τον Πλοίαρχο Πικάρντ (Stewart).
  • Ο σκηνοθέτης Justin Lin μεγάλωσε φτωχικά. Δεν μπορούσε να πληρώσει το εισιτήριο για να δει στον κινηματογράφο τις ταινίες Star Wars, και για αυτό έβλεπε ξανά και ξανά την τηλεοπτική σειρά Star Trek.
  • Σε αυτή την ταινία βλέπουμε το διαστημικό ταξίδι σε Ταχύτητα Δίνης από μία νέα οπτική γωνία. Ως τώρα, είτε το βλέπαμε μέσα από τα μάτια του πληρώματος σαν ταξίδι σε ένα τούνελ, είτε βλέπαμε ένα πλάνο zoom out με το διαστημόπλοιο. Ο Justin Lin μας δείχνει το “warp bubble”, με το Enterprise να δημιουργεί μια σειρά από ενωμένες “φυσαλίδες” μέσα από τις οποίες ταξιδεύει πολύ γρήγορα στο χωροχρόνο.
  • Το USS Franklin ήταν ένα από τα πρώτα διαστημόπλοια του ΑστροΣτόλου που έφτασαν Ταχύτητα Δίνης 4 (Warp Speed 4).
  • Ο Zachary Quinto (Spock) και ο Chris Pine (Kirk) είχαν υπογράψει αρχικά συμβόλαιο για τρεις ταινίες. Στα γυρίσματα του Star Trek Beyond έγιναν νέες διαπραγματεύσεις που προβλέπουν μεγαλύτερη αμοιβή για τους ηθοποιούς και την πιθανότητα να συμμετάσχουν σε τέταρτη ταινία.
  • Ο Shatner δήλωσε ότι ουδέποτε του ζήτησαν να εμφανιστεί στην ταινία, διαψεύδοντας έτσι τις φήμες ότι θα έχει ξανά το ρόλο του James T. Kirk.
  • Ο χαρακτήρας της Jaylah βασίστηκε εν μέρει πάνω στον ρόλο της Jennifer Lawrence στην ταινία “Winter’s Bone“.

Συντελεστές

Σενάριο

Simon Pegg, Doug Jung, Roberto Orci (uncredited), Patrick McKay (uncredited), John D. Payne (uncredited)

Σκηνοθεσία

Justin Lin

Ηθοποιοί

Chris Pine – Captain James T. Kirk
Zachary Quinto – Commander Spock
Karl Urban – Doctor ‘Bones’ McCoy
Zoe Saldana – Lieutenant Uhura
Simon Pegg – Montgomery ‘Scotty’ Scott
John Cho – Sulu
Anton Yelchin – Chekov
Idris Elba – Krall / Balthazar Edison
Sofia Boutella – Jaylah
Joe Taslim – Manas
Lydia Wilson – Kalara
Deep Roy – Keenser
Melissa Roxburgh – Ensign Syl
Anita Brown – Tyvanna
Doug Jung – Ben
Danny Pudi – Fi’Ja
Kim Kold – Zavanko
Fraser Aitcheson – Hider
Matthew MacCaull – Blue Shirt
Emy Aneke – Blue Shirt
Shohreh Aghdashloo – Commodore Paris
Greg Grunberg – Commander Finnegan
Jennifer Cheon – Control Tower Technician
Jarod Joseph – Control Tower Technician
Jeremy Raymond – Control Tower Technician
Harry Han – Kissing Guy
Gina Brinkman – Kissing Girl
Adam DiMarco – Injured Red Shirt
Fiona Vroom – Orion Girl
Richard Laurence – Chancellor Ambassador
Douglas Chapman – Sir Olden (as Doug Chapman)
Dan Payne – Wadjet
Anthony Shim – Jin
Andrea Yu – Jeanine
Shea Whigham – Teenaxi Leader
Christian Sloan – Jae
Jake Huang – Krall’s Henchman
Priya Rajaratnam – Night Watch Captain
Luka Hays – USSE Bridge Crew
Thomas Cadrot – USSE Bridge Crew
Jennifer W. Evans – USSE Bridge Crew
Roxanne Fernandes – USSE Bridge Crew
Jake Foy – USSE Bridge Crew
Jodi Haynes – USSE Bridge Crew
Nathan Jean – USSE Bridge Crew
Tarun Keram – USSE Bridge Crew
J.P. Mulcaster – USSE Bridge Crew
Edwin Rodriguez – USSE Bridge Crew
Alex Rose – USSE Bridge Crew
Polina Nikolai – USSE Bridge Crew
Lia Lam – USSE Bridge Crew
Ian Nsenga – USSE Bridge Crew
Ashley Edner – Natalia
Sara Maria Forsberg – Kalara Alien VO
Jeff Bezos – StarFleet Official
Justin Anthony – Swarm Soldier (uncredited)
Nicole Anthony – USSE Bridge Crew (uncredited)
Eric Banerd – Swarm Soldier (uncredited)
Jabbz Farooqi – Lieutenant (uncredited)
Rich Hill – USSE Bridge Crew (uncredited)
Rebecca Husain – USSE Bridge Crew (uncredited)
Sorena Khanlou – Swarm Soldier (uncredited)
Trevor Mack – USSE Bridge Crew (uncredited)
Natalie Moon – Control Tower Tech (uncredited)
Jeff Reyes – Swarm Soldier (uncredited)
Harpreet Sandhu – USSE Bridge Crew (uncredited)
Arlene Santana – USSE Bridge Crew (uncredited)
Jason Matthew Smith – Hendorff (uncredited)
Bryce Soderberg – Satine (uncredited)
Jamie Soricelli – USSE Bridge Crew (uncredited)
Adam St – Cabinet Member (uncredited)
Jaewon Suh – Swarm Soldier (uncredited)
Natasha Young – USSE Bridge Crew (uncredited)
Alan Yu – Swarm Soldier (uncredited)

Παραγωγή και Διανομή

Paramount Pictures
Bad Robot
Perfect Storm Entertainment
Skydance Productions
Sneaky Shark

Official Website:
StarTrekMovie.com

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.