Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος και Διάκονος .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος και Διάκονος

Τη μνήμη του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου και Διακόνου τιμούμε στις 11 Οκτωβρίου.

Γράφει: E Α

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος και Διάκονος. Βίος

Ο Άγιος Φίλιππος ο Διάκονος γεννήθηκε στην Καισαρεία.

Ο Άγιος Φίλιππος είχε 4 κόρες, που ήταν όλες προφήτισσες. Ξεκίνησε το κήρυγμα του Ευαγγελίου το 35μΧ. Συνάντησε τον ευνοούμενο ευνούχο της βασίλισσας των Αιθιόπων, που παραδόξως διάβαζε τον Προφήτη Ησαΐα, τον κατήχησε και τον βάπτισε Χριστιανό.

Κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Ασία και τελείωσε τη ζωή του στην Τράχλη (στις Τράλλεις της Μικράς Ασίας), όπως είχαν προφητέψει οι κόρες του. Στις τελευταίες του στιγμές το θυμήθηκε, κατάλαβε ότι το προφητικό τους χάρισμα ήταν από τον Θεό, και χαρούμενος έκλεισε τα μάτια του.

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος και Διάκονος. Γιορτή

Τη μνήμη του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου και Διακόνου τιμούμε στις 11 Οκτωβρίου.

Απολυτίκιο Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου και Διακόνου:

Θείας χάριτος, πλήρης υπάρχων, διηκόνησας, τη Εκκλησία, ως Διάκονος Του Λόγου Απόστολε, θεοσημείαις δε θείαις χρησάμενος, της Σαμαρείας τα πλήθη κατηύγασας. Μάκαρ Φίλιππε, Χριστόν τον θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

Απολυτίκιο Αγ. Φιλίππου του Διακόνου - 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΑπολυτίκιο Αγ. Φιλίππου του Διακόνου – 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
11 Οκτωβρίου....">
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.