Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και υιός του Ζεβεδαίου .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και υιός του Ζεβεδαίου

Τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αποστόλου και υιού του Ζεβεδαίου τιμούμε στις 30 Απριλίου.

Γράφει: Matia Gr
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και υιός του ΖεβεδαίουΆγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και υιός του Ζεβεδαίου
30 Απριλίου....">

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και υιός του Ζεβεδαίου. Βίος.

Ο Άγιος Ιάκωβος ήταν υιός του Ζεβεδαίου και αδερφός του Ιωάννη του Ευαγγελιστή. Ο Χριστός τον ονόμαζε, όπως και τον αδερφό του, Βοανεργές δηλαδή υιό της Βροντής.

Ο Ηρώδης Αγρίππας, γιος του Αριστοβούλου και εγγονός του Ηρώδου του Μεγάλου, ενοχλήθηκε τόσο από το κήρυγμα, την τόλμη και τον έλεγχο που ασκούσε ο Απόστολος Ιάκωβος, που τον συνέλαβε την ημέρα του Πάσχα και τον έσφαξε σαν αρνί μόνος του. Μετά από ένα έτος, ενώ μιλούσε με τους πρέσβεις των Τυρίων και των Σιδωνίων, ο Ηρώδης Αγρίππας έπεσε κάτω ξαφνικά σαν να τον χτύπησε κεραυνός. Δεν συνήλθε ποτέ και πέθανε με σκουλήκια να τρώνε τις σάρκες του, όπως είχε πεθάνει και ο παππούς του.

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και υιός του Ζεβεδαίου. Γιορτή.

Τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αποστόλου και υιού του Ζεβεδαίου τιμούμε στις 30 Απριλίου.

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και υιός του Ζεβεδαίου. Απολυτίκιο.

Γόνος άγιος βροντής υπάρχων, κατεβρόντησας τη οικουμένη, την του Σωτήρος Ιάκωβε κένωσιν, και το ποτήριον τούτου εξέπιες, μαρτυρικώς εναθλήσας Απόστολε, όθεν πάντοτε εξαίτει τοις σε γεραίρουσι, πταισμάτων ιλασμόν και μέγα έλεος.

Απολυτίκιο Αγ. Αποστόλου Ιακώβου - 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥΑπολυτίκιο Αγ. Αποστόλου Ιακώβου – 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
30 Απριλίου....">
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.