Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας

Τη μνήμη του Αγίου Βλασίου του επισκόπου Σεβαστείας τιμούμε στις 11 Φεβρουαρίου.

Γράφει: Matia Gr
Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας. Βίος

Ο Άγιος Βλάσιος ήταν επίσκοπος Σεβαστείας περί το 315, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Λικίνιος.

Ο Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας ζούσε σε μια σπηλιά στον βουνό. Τα άγρια ζώα που τον πλησίαζαν, με την ευλογία του Θεού ημέρευαν. Είχε εμπειρία στην ιατρική τέχνη και συν Θεώ έκανε πολλές θεραπείες και θαύματα.

Όταν οι ειδωλολάτρες βρήκαν τον Άγιο Βλάσιο, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον ηγεμόνα Αγρικόλαο. Ο Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας ομολόγησε με θάρρος την πίστη του στον Χριστό. Τον έδειραν με ραβδιά, τον κρέμασαν και τον χτυπούσαν μέχρι να σχιστούν οι σάρκες του.

Στη συνέχεια ο Αγρικόλαος έδωσε διαταγή να τον φυλακίσουν. Καθ” οδόν προς την φυλακή, επτά γυναίκες που τον είδαν πίστεψαν στον Χριστό. Οι φύλακες τις αποκεφάλισαν κι έτσι πήραν τον στέφανο του μαρτυρίου.

Εριξαν τον Άγιο Βλάσιο στον βυθό της λίμνης που υπήρχε στην περιοχή, αλλά δύο άγγελοι Κυρίου τον έβγαλαν σώο στη στεριά. Τότε τον αποκεφάλισαν και έτσι ο Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας έλαβε τον στέφανο του μαρτυρίου.

Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας. Γιορτή

Τη μνήμη του Αγίου Βλασίου του επισκόπου Σεβαστείας τιμούμε στις 11 Φεβρουαρίου.

Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας. Απολυτίκιο

Φερωνύμως βλαστήσας, ως δένδρον εύκαρπον, ιεράρχα Κυρίου Βλάσιε ένδοξε, μαρτυρίου τους καρπούς κόσμω προήγαγες και θαυμάτων δωρεάς αναβλύζεις δαψιλώς, ως θείος ιερομάρτυς τοις καταφεύγουσι πάτερ τη αντιλήψει της πρεσβείας σου.

Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας. Απολυτίκιο

Και τρόπων μέτοχος, και θρόνων διάδοχος, των Αποστόλων γενόμενος, την πράξιν εύρες θεόπνευστε, εις θεωρίας επίβασιν· δια τούτο τον λόγον της αληθείας ορθοτομών, και τη πίστει ενήθλησας μέχρις αίματος, Ιερομάρτυς Βλάσιε· πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.

https://youtu.be/IYlxo7_QOBk

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες