Τι σοι προσενέγκωμεν Χριστέ - στιχηρό ιδιόμελο του Εσπερινού των Χριστουγέννων .: Πίστη .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τι σοι προσενέγκωμεν Χριστέ – στιχηρό ιδιόμελο του Εσπερινού των Χριστουγέννων

Τι να σου προσφέρουμε Χριστέ;

Γράφει: Matia Gr
Τι σοι προσενέγκωμεν Χριστέ – στιχηρό ιδιόμελο του Εσπερινού των Χριστουγέννων

Τι σοι προσενέγκωμεν, Χριστέ, 18ος αι., Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγία Αικατερίνη ΣιναϊτώνΤι σοι προσενέγκωμεν, Χριστέ, 18ος αι., Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών[/caption ]

Τι σοι προσενέγκωμεν Χριστέ, ότι ώφθης επί γης ως άνθρωπος δι’ ημάς; έκαστον γαρ των υπό σού γενομένων κτισμάτων, την ευχαριστίαν σοι προσάγει· οι Άγγελοι τον ύμνον, οι ουρανοί τον Αστέρα, οι Μάγοι τα δώρα, οι Ποιμένες το θαύμα, η γη το σπήλαιον, η έρημος την φάτνην· ημείς δε Μητέρα Παρθένον· ο προ αιώνων Θεός ελέησον ημάς.

Τι σοι προσενέγκωμεν, Χριστέ, Αγία Σοφία, ΑχρίδαΤι σοι προσενέγκωμεν, Χριστέ, Αγία Σοφία, Αχρίδα[/caption ]

Τι να σου προσφέρουμε Χριστέ, που φανερώθηκες στη γη ως άνθρωπος για μας; Επειδή το κάθε κτίσμα που δημιούργησες σου προσφέρει την ευχαριστία του· οι Άγγελοι τον ύμνο, οι ουρανοί τον Αστέρα, οι Μάγοι τα δώρα, οι Βοσκοί το θαύμα, η γη το σπήλαιο, η έρημος την φάτνη· και εμείς την Παρθένο Μητέρα· ελέησε μας ο πρό αιώνων Θεός.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.