Η απαισιοδοξία και η μελαγχολία δεν πρέπει να μπαίνουν στην καρδιά .: αποσπάσματα από βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Η απαισιοδοξία και η μελαγχολία δεν πρέπει να μπαίνουν στην καρδιά

Ο Όζι Μπουν, ένας εμπορικότατος συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου που ζυγίζει εκατόν ογδόντα κιλά και είναι φίλος και μέντοράς μου στο Πίκο Μούντο, επιμένει να διατηρώ ανάλαφρο τόνο σ’ αυτά τα βιογραφικά χειρόγραφα. Πιστεύει ότι […]

Γράφει: Matia Gr
Η απαισιοδοξία και η μελαγχολία δεν πρέπει να μπαίνουν στην καρδιά

Ο Όζι Μπουν, ένας εμπορικότατος συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου που ζυγίζει εκατόν ογδόντα κιλά και είναι φίλος και μέντοράς μου στο Πίκο Μούντο, επιμένει να διατηρώ ανάλαφρο τόνο σ’ αυτά τα βιογραφικά χειρόγραφα. Πιστεύει ότι η απαισιοδοξία είναι αποκλειστικά για ανθρώπους που είναι υπερβολικά μορφωμένοι και στερούνται φαντασίας. Ο Όζι με συμβουλεύει ότι η μελαγχολία αποτελεί μια συβαριτική μορφή οδύνης. Λέει προειδοποιητικά ότι γράφοντας με μια μονότονα σκοτεινή διάθεση, ο συγγραφέας κινδυνεύει να καλλιεργήσει το σκοτάδι στην καρδιά του και να γίνει έτσι αυτό ακριβώς που στηλιτεύει.

[άραγε έχει κάποιο συγκεκριμένο συγγραφέα στο μυαλό του ο Όζι Μπουν ]

Από το βιβλίο «Ο παράξενος αδερφός» του Dean Koontz

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.