Σχολικές τσάντες .: Για το παιδί .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σχολικές τσάντες

Μπήκε ο Σεπτέμβρης και μια από τις δουλειές που θα πρέπει να κάνουν οι γονείς είναι να αγοράσουν σχολική τσάντα για το παιδί τους.

Γράφει: Matia Gr
Σχολικές τσάντες

Σχολικές τσάντες
Μπήκε ο Σεπτέμβρης και μια από τις δουλειές που θα πρέπει να κάνουν οι γονείς είναι να αγοράσουν σχολική τσάντα για το παιδί τους. Μην θαρρείτε ότι είναι κάτι εύκολο και πως το μοναδικό κριτήριο σε αυτή την αγορά είναι το ύψος των χρημάτων που σκοπεύουν να διαθέσουν. Εμείς από δική μας αλλά και από πολλών άλλων γονιών πείρα, σας έχουμε μερικές συμβουλές – μυστικά που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή της κατάλληλης τσάντας για τον μικρό σας μαθητή. Ας τα δούμε ένα ένα:

Πρωταρχικά θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας την ηλικία του παιδιού.
[myframe //do.matia.gr/bar/bags-kids.html ]
Για τον παιδικό σταθμό αρκεί μια μικρή τσάντα για το κολατσιό ή ίσως και για μία αλλαξιά ρούχων.

Για μαθητές του Δημοτικού σχολείου χρειαζόμαστε μεγαλύτερες τσάντες ικανές να μεταφέρουν τα πολλά βιβλία και τετράδια που θα χρειαστεί να κουβαλά κάθε μέρα στο σχολειό του το παιδί μας. Μια λύση που θα σας προτείνουν οι πωλητές στα καταστήματα είναι οι τσάντες με ροδάκια. Αυτές οι τσάντες, οι σχολικές τσάντες τρόλλεϋ (trolley) δηλαδή, βοηθούν στο να μεταφέρουν το μεγάλο βάρος του περιεχομένου τους. Όταν όμως, τόσο η επιφάνεια του εδάφους όσο και οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Το απαραίτητο ανεβοκατέβασμα στα πεζοδρόμια είναι κουραστικό και θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στο σημείο που η τσάντα έχει τα ροδάκια της. Είναι συχνότατο φαινόμενο από κακό σχεδιασμό της σχολικής τσάντας να φθείρεται στην πρώτη εβδομάδα κιόλας η περιοχή πάνω από τα ροδάκια. Τον χειμώνα όταν βρέχει τόσο η τσάντα στο κάτω μέρος της όσο και το περιεχόμενό της θα βραχεί και θα λερωθεί. Αν για να αποφύγει το παιδί μας αυτό χρειαστεί να την κουβαλήσει στους ώμους του, θα αναγκαστεί να μεταφέρει και το έξτρα βάρος που έχει ο σκελετός και τα ροδάκια της. Άρα αυτού του είδους οι τσάντες δεν είναι και πολύ βολικές.

Ιδανικές τσάντες για μεταφορά μεγάλου βάρους είναι τα εκδρομικά σακίδια, που όμως λόγω της εμφάνισής τους απευθύνονται περισσότερο σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Αυτά τα σακίδια έχουν μια ζώνη που δένει στη μέση και με αυτόν τον τρόπο μοιράζεται το βάρος τόσο στους ώμους, όσο και στη λεκάνη του παιδιού.
[myframe //do.matia.gr/bar/bagz.html ]
Όλες πάντως οι σάκες έχουν “μαλακά μαξιλαράκια” στην πλάτη που διευκολύνουν την άνετη μεταφορά της από τον μαθητή. Οι περισσότερες όμως δυστυχώς δεν έχουν ανάλογη ενίσχυση στο κάτω μέρος της σάκας όπου και είναι ακόμη πιο απαραίτητη. Ο λόγος; μια τσάντα χωρίς ενίσχυση από το βάρος των βιβλίων το πιθανότερο είναι πως στη μέση της σχολικής χρονιάς θα εμφανίσει έντονη φθορά ή και τρύπες στο κάτω μέρος της, καθώς επίσης και δεξιά αριστερά εκεί που θα βρίσκονται οι σκληρές ράχες των βιβλίων.
Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αν δηλαδή η σχολική τσάντα μας τρυπίσει ή σχιστεί σε κάποιο σημείο, τότε ένας τσαγκάρης μπορεί να μας δώσει μια οικονομική λύση και να επιδιορθώσει την σάκα.

Ιδανικές είναι οι τσάντες που με φερμουάρ μεγαλώνουν τον χώρο μεταφοράς των βιβλίων όποτε και εάν χρειαστεί. Αρκεί να έχουν δυνατό φερμουάρ.

Να θυμάστε πάντοτε ότι φορτώνουμε την τσάντα περισσότερο στις πίσω θήκες της και πολύ λιγότερο στις μπροστινές θήκες. Επίσης το σωστό ύψος είναι να βρίσκεται η τσάντα λίγο πάνω από τη μέση του παιδιού και όχι να κρέμεται πίσω ακουμπώντας τους γλουτούς όπως συνήθως βλέπουμε.

Και ένα τελευταίο κολπάκι για να κρατήσει για χρόνια η σχολική τσάντα του παιδιού σας. Όταν το σχολείο μοιράζει τα καινούργια βιβλία, ας πάρει μαζί του και μια γερή πάνινη τσάντα για να τα βάλει μέσα, και ας χρησιμοποιήσει την σχολική του σάκα σαν βοηθητική.

Καλή σχολική χρονιά!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα