Παλέτα κοσμημάτων

Παλέτα κοσμημάτων

Φτιάξτε την για εσάς ή χαρίστε την σε όσες αγαπάτε!

Παλέτα κοσμημάτων

Παλέτα κοσμημάτων

Θα χρειαστούμε:
12 ξυλάκια κατασκευών
Τέμπερες
2 πινέλα
Πιστόλι σιλικόνης – Θερμόκολλα ή ατλακόλ

Κατασκευή:
Πρώτα θα βάψουμε τα οκτώ ξυλάκια (τα τέσσερα παραμένουν άβαφα, εκτός και αν επιθυμούμε το αντίθετο). Εάν θέλουμε να κάνουμε χρώμα σαν αυτό της φωτογραφίας μας θα χρειαστούμε λευκή και μωβ τέμπερα. Σε μια παλιά αυγοθήκη ή αναλόγου μεγέθους μπωλ βάζουμε λίγο μωβ χρώμα. Σε ένα παλιό ποτηράκι βάζουμε λίγο νερό, βρέχουμε το πινέλο μας, το στραγγίζουμε απαλά στα τοιχώματα του ποτηριού και παίρνουμε μωβ χρώμα. Βάφουμε τα δύο ξυλάκια που θα αποτελέσουν την βάση της κοσμηματοθήκης μας. Στη συνέχεια παίρνουμε το καθαρό πινέλο, το βρέχουμε και παίρνουμε μια μικρή σταλίτσα λευκό χρώμα. Το βάζουμε στην αυγοθήκη και με το πινέλο που έχει το μωβ αναμειγνύουμε καλά να πάρουμε έναν πιο ανοιχτό τόνο μωβ χρώματος. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να βαφτούν και τα οκτώ ξυλάκια και το μωβ μας να γίνει ένα απαλό σικλαμέν. Αφήνουμε τα ξυλάκια μας να στεγνώσουν πολύ καλά.
Στη συνέχεια ακουμπάμε εντελώς παράλληλα, κάθετα, τα δύο άβαφα ξυλάκια και πάνω τους κολλάμε, επίσης παράλληλα αλλά οριζόντια τα έξι ξεκινώντας από πάνω με τον πιο σκούρο τόνο και καταλήγοντας στον πιο ανοιχτό. Αφήνουμε να κολλήσουν καλά. Στη συνέχεια κολλάμε τα πίσω άβαφα ξυλάκια μας υπό γωνία (ίδια γωνία), και κρατώντας τα από την ένωσή τους (των δύο άβαφων) τα κολλάμε και στις βάσεις τους. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά προσέχοντας πολύ να μην τα κουνήσουμε καθόλου.
Μια κοσμηματοθήκη – παλέτα του αγαπημένου μας χρώματος είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τα κοσμήματά μας. Ιδανικό δώρο για την φίλη μας, την μητέρα μας, την αδερφή μας ή και γιατί όχι; για την κόρη μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment