Ματιά

Χριστουγεννιάτικο κουτί για δώρο

Ένα κουτί για δώρο, τόσο όμορφο που δεν έχει σημασία το περιεχόμενο. Μια κατασκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους

Χριστουγεννιάτικο κουτί για δώρο

Χριστουγεννιάτικο κουτί για δώροΘα χρειαστούμε:
1 κουτί παπουτσιών
1 κόλα γυαλιστερό (ασημί ή χρυσό) χαρτί μεταλιζέ
1 κόλα χαρτί γκοφρέ
Κόλλα UHU
Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης
Κορδέλες
Χάντρες
Σελοτέιπ
Τσόχα
Οτιδήποτε άλλο θέλουμε για να στολίσουμε το κουτί μας

Για το bazaar που θα κάνει το σχολείο μου, έπρεπε να φτιάξουμε κουτιά δώρων έτσι ώστε να τραβάνε το μάτι και να θέλουν να τα αγοράσουν, μιας και τα έσοδα θα πήγαιναν σε φιλανθρωπικό σκοπό.
Με το χαρτί γκοφρέ έντυσα το κάτω μέρος του κουτιού στερεώνοντας το χαρτί με σελοτέιπ στον πάτο του εσωτερικού του. Για να μην φαίνονται τα σελοτέιπ έκοψα ένα άλλο κομμάτι χαρτιού και το κόλλησα στον πάτο με αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης.
Το πάνω μέρος του κουτιού το έντυσα με το μεταλιζέ χαρτί κόβοντας τα τετράγωνα στις γωνίες για να διπλώνει πιο εύκολα (όπως ντύνουμε τα βιβλία). Στο εσωτερικό του κόλλησα όπως και στον πάτο ένα κομμάτι χαρτί με αυτοκόλλητο διπλής όψης.
Για να πουληθεί πιο εύκολα 😉 έφτιαξα λίγες καρδούλες με το γκοφρέ χαρτί και τις κόλλησα στο καπάκι του κουτιού με κόλλα. Πήρα τρείς κορδέλες και τις πέρασα μέσα από χάντρες και τις στερέωσα με συρραπτικό πάνω στο καπάκι του κουτιού. Για να θυμίζουν ουρά από αστέρι ή χριστουγεννιάτικο δέντρο, έκοψα ένα αστέρι από τσόχα και το κόλλησα πάνω στο κουτί, πάνω στην κορδέλα. Την κατασκευή μου σας την στέλνω και με μια φωτογραφία, αλλά ο καθένας μπορεί να φτιάξει το κουτί του ανάλογα με το γούστο του και τη φαντασία του! Καλές γιορτές!

 

Την κατασκευή αυτή και τις φωτογραφίες μας έστειλε ο μαθητής Παν. Σωτ., τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

 

Δείτε το: Αφιέρωμα της Ματιάς για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάνοντας κλικ εδώ!

 

Δείτε επίσης το κείμενο: Διακόσμηση του σπιτιού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάνοντας κλικ εδώ!

 

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες κατασκευές μπορείτε να πάρετε και βλέποντας τα βίντεο με οδηγίες, που έχουμε επιλέξει για εσάς, κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα