Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Μουσικοί... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Φίλιππος Πλιάτσικας!
Για να επιστρέψετε στους Μουσικούς κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Φίλιππος Πλιάτσικας

Β 

Φίλιππος ΠλιάτσικαςΙδρυτικό μέλος των ΠΥΞ ΛΑΞ απ’ το 1989. Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1990. Έχει ερμηνεύσει και γράψει τραγούδια όπως: “Οι Παλιές Αγάπες Πάνε στον Παράδεισο”, “Μοναξιά μου Όλα”, “Έπαψες Αγάπη να Θυμίζεις”, “Δε θα Δακρύσω πια για Σένα”, “Γιατί”, “Για Κείνη μη μου Λες”, “Τι ’ναι Αυτό που μας Ενώνει”, “Όλο Μ’ αφήνεις να Σ’ αφήσω”, “Σενιόρ”, “Υπάρχουν Χρυσόψαρα Εδώ”, “Καμίνια”, “Να με Θυμηθείς”, “Εικόνα του Χειμώνα”, “Ένα Γέλιο κρεμασμένο στο Μπαλκόνι”, “Ένα Παιδί Περπατάει με τα Χέρια”, “Ακόμα Προσπαθώ”, “Στην Πόλη των Τρελών” και πολλά άλλα.

Στον προηγούμενο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Ένα Βροχερό Ταξί” που είχε κυκλοφορήσει το 2002 ξεχώρισε το ομώνυμο τραγούδι καθώς επίσης και “Τα Φαντάσματα”, “Έχω Ξεχάσει τ’ Όνομά μου” που συμμετείχε και η Ελευθερία Αρβανιτάκη και “Δε Θυμήθηκα να σε Ξεχάσω” που συμμετείχε η Αλέκα Καννελίδου.

Φίλιππος ΠλιάτσικαςΣτα 15 χρόνια της μουσικής πορείας του με τους ΠΥΞ ΛΑΞ συνεργάστηκε δισκογραφικά ή σε συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις με καλλιτέχνες από την Ελλάδα: Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Γιώργος Νταλάρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Βασίλης Καρράς, Θεοδοσία Τσάτσου και το εξωτερικό: R.E.M., Sting, Eric Burdon, Gordon Gano (Violent Femmes), I Muvrini, Loop Guru.

Οι πωλήσεις των περισσότερων από αυτούς τους δίσκους ήταν πρωτόγνωρα υψηλές για αυτό το είδος της μουσικής, αλλά και οι συναυλίες συνοδεύτηκαν από πολυπληθή παρουσία του κόσμου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης είχε προσωπικές συμμετοχές: στο δίσκο της Χάρις Αλεξίου “Ως την Άκρη του Ουρανού σου”, ερμηνεύοντας μαζί της το τραγούδι “Εσύ με Ξέρεις πιο Πολύ”, στο δίσκο των Όναρ “Το Έργο που Παίζουν τα Μάτια σου”, ερμηνεύοντας τα “Χάρτινα Φανάρια”, σε δύο δίσκους του Λάκη Παπαδόπουλου σαν συνθέτης και ερμηνευτής, στον πρώτο δίσκο του Μίλτου Πασχαλίδη, στον πρώτο δίσκο των Κινουμένων Σχεδίων και του Μάνου Πυροβολάκη και σε πολλούς άλλους. Το 1999 και το 2000 ασχολήθηκε με την παραγωγή των δίσκων των συγκροτημάτων Όναρ και Σύννεφα με Παντελόνια.

Φίλιππος ΠλιάτσικαςΣτις 21 Φεβρουαρίου 2005 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Τι δεν Έμαθε ο Θεός” με τις συμμετοχές των Δημήτρη Μητροπάνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, και Τάνια Νασιμπιάν.

Συνεργάστηκε σε ζωντανές εμφανίσεις φέτος το χειμώνα στην Αθήνα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Διονύση Τσακνή, οι οποίες συνεχίστηκαν στη Θεσσαλονίκη αλλά και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό το καλοκαίρι.

Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Διονύση Τσακνή θα συνεχίσουν και τον χειμώνα 2005-2006.

Τον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφόρησε σε special edition ο δίσκος "ΤΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ Ο ΘΕΟΣ".

Β 
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (https://www.pliatsikas.com) του Φίλιππου Πλιάτσικα κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Φίλιππος Πλιάτσικας
Στάθης Δρογώσης
Καλλιόπη Βέττα
Κόρε. Ύδρο.
Ησαΐας Ματιάμπα
Ζωή Παπαδοπούλου
Δέσποινα Βανδή
Έλενα Παπαρίζου
Μιχάλης Ανδρονίκου
Χάρης Ακριτίδης
Γιώργος Δημητριάδης
Μαρία Βούλγαρη
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β