Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Μουσικοί... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Στάθης Δρογώσης!
Για να επιστρέψετε στους Μουσικούς κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Στάθης Δρογώσης

Β 

Στάθης ΔρογώσηςΟ Στάθης Δρογώσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Υπήρξε τραγουδιστής και ένας από τους βασικούς συνθέτες του συγκροτήματος «Τα φώτα που σβήνουν», το οποίο κυκλοφόρησε τους δίσκους «Τα φώτα που σβήνουν» 1999 Warner και «Η γη απ’ τ’ αστέρια» 2001 Warner.

Με το συγκρότημα επίσης συμμετείχε στο δίσκο αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο με τον τίτλο «Στον Π», MINOS - EMI 2000, διασκευάζοντας το τραγούδι «Που να γυρίζεις».

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 2001 εργάστηκε ως μουσικός, τραγουδιστής και ενορχηστρωτής, σε συναυλίες με έργα του Στάθης ΔρογώσηςΜίκη Θεοδωράκη όπως στα «Λυρικά» σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, που παρουσιάστηκαν διασκευασμένα το 2001 στο Γκάζι και στο «Ο ήλιος και ο χρόνος» σε στίχους Μίκη Θεοδωράκη που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2002. Με την ευκαιρία αυτής της συναυλίας μελοποίησε και τραγούδησε σε στίχους του Μίκη Θεοδωράκη από το ίδιο έργο, το τραγούδι «Πυροβολήστε τον χρόνο».

Με τίτλο «Ο χειμώνας δε θα 'ρθει» κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2003 από τη MINOS - EMI, ο πρώτος προσωπικός του δίσκος σε παραγωγή του Μανώλη Φάμελλου.

Στάθης ΔρογώσηςΤον Οκτώβρη του 2005 ο Στάθης Δρογώσης πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού της Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Θα περάσουν οι μέρες», το οποίο κυκλοφορεί στο repackaging του πρώτου προσωπικού του δίσκου «Ο χειμώνας δε θα 'ρθει».

Τον Οκτώβρη του 2006 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος από τη MINOS - EMI με τίτλο «ΑΛΛΗ ΓΗ» σε παραγωγή του ίδιου και του Κώστα Γιαννίρη.

Ο Στάθης Δρογώσης υπογράφει το 2004 την παραγωγή και ενορχήστρωση του πρώτου προσωπικού δίσκου του τραγουδοποιού Γιώργου Μυλωνά με τίτλο «Καλοκαίρια που γελούν».

Στάθης ΔρογώσηςΕπίσης έχει γράψει τραγούδια και μουσική για το θέατρο:
- 2005 στην παράσταση της Βίλης Σωτηροπούλου «Show business» στο Bar theatre "Vanilla"
- 2006 στην παράσταση της ομάδας en animo «SORRY SOLD OUT» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ
- 2006 - 2007 στην παράσταση της ομάδας ex animo «ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ ΔΙΔΟΝΤΙΚΟΥΣ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ (σε αυτή την παράσταση έπαιζε ο ίδιος ζωντανά μουσική και είχε κι ένα μικρό ρόλο...)

Ο Στάθης Δρογώσης έχει εμφανιστεί στη σκηνή με τους Μανόλη Φάμελλο (αρκετά χρόνια), τον Νίκο Πορτοκάλογλου Στάθης Δρογώσης (2005 - 2006 σε σχεδόν όλη την Ελλάδα), Ζακ Στεφάνου (χειμώνας 2006 - άνοιξη 2007), Νίκο Ζιώγαλα (χειμώναςτου 2004), Γιώργο Δημητριάδη, Βασίλη Καζούλη, Κώστα Λειβαδά, Μάνο Πυροβολάκη, Αντριάννα Μπάμπαλη, Ευσταθία.

Τέλος εκτός από τους προσωπικούς του δίσκους έχει συμμετάσχει ως μουσικός - ενορχηστρωτής σε δίσκους πολλών καλλιτεχνών όπως ο Νίκος Ζιώγαλας, Βασίλης Καζούλης, Μανόλης Φάμελλος, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Δημητριάδης, Οδυσσέας Τσάκαλος, κ.α.

Β 
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (https://www.sdrogosis.gr) του Στάθη Δρογώση κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Φίλιππος Πλιάτσικας
Στάθης Δρογώσης
Καλλιόπη Βέττα
Κόρε. Ύδρο.
Ησαΐας Ματιάμπα
Ζωή Παπαδοπούλου
Δέσποινα Βανδή
Έλενα Παπαρίζου
Μιχάλης Ανδρονίκου
Χάρης Ακριτίδης
Γιώργος Δημητριάδης
Μαρία Βούλγαρη
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β