Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Μουσικοί... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Ησαΐας Ματιάμπα!
Για να επιστρέψετε στους Μουσικούς κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Ησαΐας Ματιάμπα

Β 

Ησαΐας ΜατιάμπαΟ Ησαΐας Ματιάμπα γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 18 Δεκεμβρίου 1983 από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα από το Ζαΐρ. Από τα τρία του χρόνια ζει στην Αθήνα και από τα έξι του ήταν μέλος της χορωδίας του σχολείου του. Ουσιαστικά, ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου από τα δεκατρία του χρόνια στο Ωδείο Γκύζη καθώς και κάποια μαθήματα κλασικού τραγουδιού. Από την Πέμπτη δημοτικού είχε όνειρο να γίνει μουσικός ή ιερέας αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική.
Σε ηλικία μόλις 18 ετών συμμετείχε στην εκπομπή του MEGA CHANNEL "Να η Ευκαιρία", ερμηνεύοντας το "Δεν Έχω Xρόνο" του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Μαριανίνας Κριεζή, και αφήνοντας πραγματικά άφωνους τους κριτές. Εκτός από τα τέσσερα 10άρια, εντυπωσιακή ήταν η βαθμολογία του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη ο οποίος έδωσε 9άρι σε διαγωνιζόμενο!
Στον ημιτελικό ο Ησαΐας ερμήνευσε το "Ζηλεύει η Νύχτα" του Ορφέα Περίδη και συγκέντρωσε την ίδια βαθμολογία και εξίσου τον ίδιο θαυμασμό από τους κριτές και τους τηλεθεατές. Στον τελικό πλέον, ερμηνεύοντας το "Δεν Μπορώ" του Νίκου Ζούδιαρη, πήρε από όλους τους κριτές το πολυπόθητο 10άρι και Ησαΐας Ματιάμπαταυτόχρονα υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Universal Music. Μετά το πρώτο βραβείο στο "Να η Ευκαιρία", ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής με την Αρετή Τοπουζίδη.
Το καλοκαίρι του 2002 τον πλησιάζει η Ελευθερία Αρβανιτάκη και του προτείνει να συνεργαστούν στις χειμερινές της εμφανίσεις. Έτσι λοιπόν, ο χειμώνας 2002-2003 βρίσκει τον Ησαΐα Ματιάμπα δίπλα στην Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο VOX της Αθήνας και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη στην Σκηνή του Fix Community.
Το καλοκαίρι του 2003 ο Ησαΐας εμφανίστηκε μαζί με την Ελένη Πέτα, τον Γιώργο Αλουπογιάννη και τον Δημήτρη Τσεκούρα σε συναυλίες σ' ολόκληρη την Ελλάδα.
Το φθινόπωρο του 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Λόγια που δεν Ξέχασα". Το album περιλαμβάνει τραγούδια που έγραψε τόσο ο ίδιος όσο και ο Σόλων Αποστολάκης, ο Νίκος Βαξαβανέλης, η Ελεάνα Βραχάλη, ο Τάσος Βογιατζής, ο Τάκης Δαμάσχης, ο Νίκος Μωραΐτης, η Μαρία Παπαδοπούλου και ο Θάνος Παπανικολάου.
Στις αρχές του 2004, ξεκίνησε τις χειμερινές του εμφανίσεις στο πλάι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο VOX, για μια σειρά 25 παραστάσεων. Η επιτυχία συνεχίστηκε την άνοιξη της ίδιας χρονιάς στο Fix Community της Θεσσαλονίκη αλλά και στην καλοκαιρινή περιοδεία του σχήματος ανά την Ελλάδα.

Ησαΐας ΜατιάμπαΤον χειμώνα του 2004 εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τους C:Real στο Οξυγόνο Live.

Το Φθινόπωρο του 2005 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του cd με τίτλο «Τον κόσμο κοιτάζω», με τραγούδια που έγραψε τόσο ο ίδιος, όσο και οι: Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Εβίτα Σκουρλέτη και Ίρις Λουκά. Σ’ αυτό το album μοιράζεται ένα τραγούδι με την Ειρήνη Ψυχράμη.

Τον χειμώνα 2005 - 2006 εμφανίστηκε στο ΚΛΙΚ Stage μαζί με το Νίκο Μίχα και τον Γρηγόρη Πετράκο.

Β 
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (https://www.matiaba.gr) του Ησαια Ματιάμπα κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Φίλιππος Πλιάτσικας
Στάθης Δρογώσης
Καλλιόπη Βέττα
Κόρε. Ύδρο.
Ησαΐας Ματιάμπα
Ζωή Παπαδοπούλου
Δέσποινα Βανδή
Έλενα Παπαρίζου
Μιχάλης Ανδρονίκου
Χάρης Ακριτίδης
Γιώργος Δημητριάδης
Μαρία Βούλγαρη
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β