Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Μουσικοί... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Μιχάλης Ανδρονίκου!
Για να επιστρέψετε στους Μουσικούς κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Μιχάλης Ανδρονίκου

Β 

Μιχάλης ΑνδρονίκουΓεννήθηκε στη Λεμεσό Κύπρου το 1977. Είναι απόφοιτος και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Δίπλωμα Κλασσικής Κιθάρας, Κλαρινέτου και Θεωρητικών από το Trinity College κι από το Royal Academy of Music του Λονδίνου και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και διπλωματούχος Σύνθεσης από το Ελληνικό Ωδείο, με καθηγητή το Θόδωρο Αντωνίου. Παράλληλα έχει μελετήσει παραδοσιακά όργανα όπως πολίτικο λαούτο, ταμπουρά κλπ. Έχει γράψει μουσική για θέατρο, μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα για σόλο όργανο, τραγούδια κλπ.

Το 2003 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Μια Καθημερινή Μουσική" που περιλαμβάνει 12 μουσικές στιγμές για μικρό σύνολο ή σόλο όργανο και δύο τραγούδια σε ποίηση Κωστή Παλαμά.

Το 2005 βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο ενώ τον ίδιο χρόνο παρουσιάστηκε ένα έργο του από το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό την διεύθυνση του Θ. Αντωνίου στα πλαίσια των Workshops νέων συνθετών.

Το 2006 κυκλοφορεί η δεύτερη δουλειά του -μια σύμπραξη με τους εικαστικούς καλλιτέχνες Μίλτο Παντελιά και Ειρήνη Γκόνου- με τίτλο "Διοσημεία". Πρόκειται για ένα βιβλίο/CD που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

H τρίτη δισκογραφική του δουλειά (2008) έχει τον τίτλο "Αλ-χαττ, η μαγική γραφή" και περιλαμβάνει 12 αυτοσχεδιασμούς με διάφορα όργανα. Οι αυτοσχεδιασμοί γράφτηκαν για την ομώνυμη έκθεση της Ειρήνης Γκόνου που πραγματοποιήθηκε στο Ισλαμικό Μουσείο Μπενάκη.

Ο Μιχάλης Ανδρονίκου συμμετέχει ως μουσικός και ως μουσικός επιμελητής με καταξιωμένους δημιουργούς και τραγουδιστές τόσο σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Β 
Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του κ. Ανδρονίκου: https://www.andronikou.gr
Β 
Β 

Latin SuiteΣτο πλαίσιο των «Διεθνών Ημερών Κιθάρας Λαύκου» παρουσιάστηκε στις 12 Ιουλίου 2008, η έκδοση του έργου του συνθέτη Μιχάλη Ανδρονίκου με τίτλο “Latin Suite”, για 2 κιθάρες, από την εκδοτική εταιρία Balkanota που εδρεύει στη Βουλγαρία. Πρόκειται για το πρώτο έργο Έλληνα συνθέτη που κυκλοφορεί από την εταιρία αυτή, το οποίο εντάσσεται σε μια σειρά επιλογών της γνωστής κιθαρίστριας Εύας Φάμπα.

Στη σειρά αυτή θα κυκλοφορήσουν στο προσεχές μέλλον ένα έργο της ίδιας και ένα του αείμνηστου Δημήτρη Φάμπα.

Στην εν λόγω παρουσίαση ερμηνεύτηκε το έργο “Latin Suite” από τους κιθαριστές Εύα Φάμπα και Κώστα Τσερεγκώφ.

Β 
Β 
Β 
Πάρτε μια γεύση -μέσα από το παρακάτω βίντεο- της μαγείας της μουσικής του Μιχάλη Ανδρονίκου και της έκθεσης της Ειρήνης Γκόνου που πραγματοποιήθηκε στο Ισλαμικό Μουσείο Μπενάκη.
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Φίλιππος Πλιάτσικας
Στάθης Δρογώσης
Καλλιόπη Βέττα
Κόρε. Ύδρο.
Ησαΐας Ματιάμπα
Ζωή Παπαδοπούλου
Δέσποινα Βανδή
Έλενα Παπαρίζου
Μιχάλης Ανδρονίκου
Χάρης Ακριτίδης
Γιώργος Δημητριάδης
Μαρία Βούλγαρη
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β