«Καλό καλοκαίρι. Για τα παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε' Δημοτικού», Γιώργος Μπουμπούσης .: Διάφορα βιβλία .: Ματιά
 

«Καλό καλοκαίρι. Για τα παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε’ Δημοτικού», Γιώργος Μπουμπούσης

Ένα βιβλίο υπόδειγμα, άρτιο, ευφυέστατο, ολοκληρωμένο, όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι τα σχολικά βιβλία!

Γράφει: Matia Gr
«Καλό καλοκαίρι. Για τα παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε’ Δημοτικού», Γιώργος Μπουμπούσης

Τα σχολεία έκλεισαν και ο Γιώργος Μπουμπούσης εύχεται σε όλους τους μαθητές καλό καλοκαίρι! Ιδιαίτερα όμως για τα παιδιά που τελείωσαν την Ε’ Δημοτικού, έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο ανάγνωσμα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, με εικονογράφηση της Μαριλένας Αγγελίδου.

Υπόθεση βιβλίου

Μια παρέα ζηλευτή μας συστήνεται στις πρώτες σελίδες του βιβλίου. Ο Χρήστος είναι ο αθλητικός τύπος, ενώ στην δίδυμή του Φωτεινή αρέσουν πολύ τα εξωσχολικά βιβλία. Ο Τόμας έχει αδυναμία στους υπολογιστές και τις παιχνιδομηχανές, ενώ η Σάσα -αν και λίγο αφηρημένη- στη μαγειρική. Ο Ραφαήλ είναι ο εξερευνητής της παρέας αλλά και λάτρης του μπάσκετ, και η Ειρήνη αγαπά πολύ τη ζωγραφική. Όσο για τον Μπρούνο; Αυτός είναι ο σκύλος της παρέας!

Πρώτη εβδομάδα των διακοπών και η Σάσα έχει καλέσει την παρέα σπίτι της για φαγητό και τους ετοιμάζει σπέσιαλ πίτσα. Ο Τόμας χρειάζεται μια μικρή βοήθεια από εμάς, και μόλις του την δώσουμε η πίτσα είναι έτοιμη και όλη η παρέα βρίσκεται συγκεντρωμένη! Περιμένουν πως και πως να την δοκιμάσουν! Ενόσω οι φίλοι δοκιμάζουν ή ετοιμάζονται να δοκιμάσουν την πεντανόστιμη πίτσα, εμείς τους βοηθάμε λίγο στα ρήματα και στις πράξεις. Η πίτσα είναι εξαίσια και αν βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι στα μαθηματικά, η Σάσα θα μας δώσει την συνταγή της νόστιμης πίτσας της!

Λίγη Φυσική στη συνέχεια μα και ένα μυστήριο μας περιμένουν… Τι είναι, όμως, αυτό το χριτς χρατς που ακούγεται πίσω από την πόρτα; Ακόμη και ο Μπρούνο έχει αναστατωθεί…

Όσο για τη συνέχεια; Πιο λαχταριστή και από την πίτσα της Σάσας! Σταυρόλεξα ιστορικά, σταυρόλεξα μαθηματικά, κατασκευές και ζωγραφική αλλά και αγγλικά, παιχνίδια, γνώσεις, ταξίδια, κρυπτόλεξα, βουτιές, περίεργα, ψάρεμα και τόσα τόσα άλλα!!!


Για να αγοράσετε το «Καλό καλοκαίρι. Για τα παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε’ Δημοτικού», του Γιώργου Μπουμπούση, κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το «Καλό καλοκαίρι. Για παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε’ Δημοτικού», του Γιώργου Μπουμπούση σε εικονογράφηση της Μαριλένας Αγγελίδου, είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο, πολύχρωμο, πολύπλευρο και περιεκτικό που υπόσχεται -και τα καταφέρνει υπέροχα- να διασκεδάσει τα παιδιά φροντίζοντας να διατηρήσουν τις γνώσεις τους -που κατέκτησαν στην 5η Δημοτικού- να τους υπενθυμίσει όσα τυχόν δεν εμπέδωσαν, μα και να τα προετοιμάσει για την επόμενη τάξη, την ΣΤ’ Δημοτικού.

Είναι ένα βιβλίο που κάνει τους γραμματικούς χρόνους, τις μαθηματικές πράξεις, τα ιστορικά γεγονότα, τα φυσικά φαινόμενα, τον γραπτό λόγο, την αγγλική γλώσσα μα και τα χιλιάδες διασκεδαστικά που περιέχει να σε παρακινούν να τα “λύσεις”, να τα βάλεις στη σωστή σειρά, να τα διορθώσεις, ή να τα μάθεις!

Όλα αυτά το κάνουν τόσο διασκεδαστικό ώστε θέλεις να προχωρήσεις παρακάτω, να μάθεις τι γίνεται στην περιπέτεια των παιδιών -που τελικά γίνεται η δική σου παρέα- νιώθοντας πως κι εσύ είσαι μέλος της, μιας και σε ρωτούν και ζητούν την γνώμη σου για χίλια δυό θέματα!

Ένα υπέροχο ανάγνωσμα που έχει το καλοκαίρι μέσα του και που δεν θα σε βγάλει από την διάθεση (mood) των διακοπών, αντιθέτως θα γίνει σύντροφος στην ξεκούραση, την χαλάρωση και στο παιχνίδι.

Ο ταλαντούχος συγγραφέας του, μας μεταδίδει τις γνώσεις και το κέφι του, η εικονογράφος μας ψυχαγωγεί, μας ηρεμεί, μας χαλαρώνει και χαίρεται το μάτι μας εικόνες του καλοκαιριού, θάλασσας, παραλίας και ξεγνοιασιάς.

Το «Καλό καλοκαίρι. Για παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε’ Δημοτικού», του Γιώργου Μπουμπούση, είναι ένα βιβλίο υπόδειγμα, άρτιο, ευφυέστατο, ολοκληρωμένο, όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι τα σχολικά βιβλία!

Δεν είναι σαν τεστ, δεν περιέχει στεγνές ερωτήσεις ζητώντας απλά τις απαντήσεις. Τα ερωτήματα θέτονται τόσο χαλαρά και με διάφορες υπενθυμίσεις βοηθητικές που περισσότερο με παιχνίδι μοιάζουν. Η υπόθεση κυλά εναλλάξ με τις ασκήσεις δημιουργώντας ενδιαφέρον και για τα δύο. Στο τέλος φυσικά υπάρχουν οι λύσεις, αλλά και μια εξαιρετική ενότητα αυτοβελτίωσης!

Ένα από τα highlight του βιβλίου: Το διαφορετικού χρώματος περίγραμμα των σελίδων, ανά κεφάλαιο, που δημιουργεί ένα ουράνιο τόξο!

Όταν η γνώση γίνεται παιχνίδι τότε ο άθλος επετεύχθη! Συγχαρητήρια τόσο στον συγγραφέα και στην εικονογράφο, όσο και στον εκδοτικό οίκο για την ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση!

Αν στην οικογένεια ή στο φιλικό περιβάλλον υπάρχει παιδί που μόλις τελείωσε την Ε’ Δημοτικού, τότε το «Καλό καλοκαίρι. Για παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε’ Δημοτικού», του Γιώργου Μπουμπούση, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να του κάνετε για το καλοκαίρι. Θα το λατρέψει και θα σας λατρέψει! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Για παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε’ Δημοτικού.

Καλό καλοκαίρι!

Βιβλία για τις διακοπές.

Παίζουμε… Διασκεδάζουμε… Μαθαίνουμε…

Θυμόμαστε την Πέμπτη… Προετοιμαζόμαστε για την Έκτη παίζοντας! Παιχνιδοασκήσεις. Φιλία. Ταξίδια στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αγγλικά. Ιστορίες κόμικς σε κάθε ενότητα. Αθλητές και αθλήματα. Αγαπάμε τα ζώα. Με γνωρίζω καλύτερα… Αντιδρώ καλύτερα!


Για να αγοράσετε το «Καλό καλοκαίρι. Για τα παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε’ Δημοτικού», του Γιώργου Μπουμπούση, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Καλό καλοκαίρι. Για τα παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε’ Δημοτικού

Συγγραφέας

Γιώργος Μπουμπούσης

Εικονογράφος

Μαριλένα Αγγελίδου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Ιούνιος 2012

Αριθμός σελίδων

191

ISBN

978-960-6738-87-6

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.