«Η σφιχτή αγκαλιά της Aγάπης», Γιώργος Μπουμπούσης .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Η σφιχτή αγκαλιά της Aγάπης», Γιώργος Μπουμπούσης

Τον Μάιο του 2020, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, το πρώτο βιβλίο της παιδικής σειράς “Τα ζωάκια των συναισθημάτων”. Το έγραψε ο Γιώργος Μπουμπούσης, το εικονογράφησε η Μαρία Μανουρά και έχει τον τίτλο «Η σφιχτή αγκαλιά της Aγάπης».

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
«Η σφιχτή αγκαλιά της Aγάπης», Γιώργος Μπουμπούσης

Υπόθεση βιβλίου

Μια παχουλή και πανέμορφη ελεφαντίνα, η Αγάπη, γεννήθηκε στο νησί της Αγκαλιάς. Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις γεννήθηκε έμελλε να το αγαπήσει τόσο πολύ ώστε να θελήσει να το κάνει σε όλη της τη ζωή. Τι ήταν αυτό;


…ήταν να αγκαλιάσει με την προβοσκίδα της τη λαγουδίνα, τη Χαρά.
Εκείνη της ανταπέδωσε την αγκαλιά με ένα φιλί στο μάγουλο.
Από τότε η Αγάπη δεν σταμάτησε να αγκαλιάζει κάθε συναίσθημα που έβρισκε μπροστά της.
Έτσι του έδειχνε πόσο πολύ το αγαπούσε.
Τα ζωάκια των συναισθημάτων ονόμασαν τις αγκαλιές της προβοσκιδο-αγκαλιές!
Πολύ έξυπνο όνομα δεν νομίζετε;

Η ελεφαντίνα μας αγαπούσε το κάθε συναίσθημα ξεχωριστά, κάθε ένα για διαφορετικό λόγο.

Τον Θυμό τον αρκούδο για τον τρόπο που γινόταν το πρόσωπό του κατακόκκινο όταν θύμωνε και την λαγουδίνα την Χαρά για το όμορφο χαμόγελό της. Τον κροκόδειλο τον Φόβο, για τον τρόπο που κροτάλιζαν τα δόντια του κάθε φορά που φοβόταν και την σκαντζοχοιρίνα την Ελπίδα, για τα λόγια που έλεγε και έδιναν δύναμη σε όποιον την χρειαζόταν.

Η Αγάπη μεγάλωνε, η προβοσκίδα της μάκραινε και έσφιγγε πολύ πολύ πιο δυνατά όσους αγαπούσε. Δηλαδή όλους. Οι προβοσκιδο-αγκαλιές της είχαν αρχίσει να πονάνε τα άλλα ζωάκια των συναισθημάτων. Μα εκείνη δεν το καταλάβαινε αυτό. Ιδέα δεν είχε!

Μα και όταν ο Θυμός και η Χαρά ορθά κοφτά της το είπαν, εκείνη πάλι δεν κατάλαβε πόσο τα πίεζε η αγκαλιά της. Έτσι κι αυτό φρόντιζαν να κρύβονται, όταν εκείνη περνούσε από κάποιο σημείο στο νησί της Αγκαλιάς, να την αποφεύγουν. Κι όταν τα φώναζε ένα ένα, όλο και κάποια δουλειά είχαν και δεν την πλησίαζαν· έμεναν στις φωλιές τους ή απομακρύνονταν γρήγορα από αυτήν. Ήθελε να τα αγκαλιάσει, να τους δείξει πόσο τα αγαπά, μα εκείνα δεν ήταν πουθενά!

  «Η αλεπού μοδίστρα», Χριστίνα Ντούμα

Έκατσε κι αυτή λοιπόν κάτω από ένα δέντρο, το σκέφτηκε έτσι, το σκέφτηκε αλλιώς και βλέποντας την σκαντζοχοιρίνα να την πλησιάζει, άνοιξε μια συζήτηση. Ξέρετε όταν συζητάς με κάποιον άλλο, όλο και κάποια λύση βρίσκεις, όλο και κάποια προβλήματα λύνονται. Έτσι έκανε και η ελεφαντίνα μας, η Αγάπη.

Τι λέτε; θα ξανακάνει τις ξακουστές προβοσκιδο-αγκαλιές της; και αν ναι, θα τις απολαύσουν τα άλλα ζωάκια των συναισθημάτων;


Αγοράστε το «Η σφιχτή αγκαλιά της Aγάπης», του Γιώργου Μπουμπούση, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το «Η σφιχτή αγκαλιά της Aγάπης», του Γιώργου Μπουμπούση, είναι ένα βιβλίο γλυκό και τρυφερό, που εκτός από τους μικρούς αναγνώστες, καλό θα είναι να το διαβάσουν και οι γονείς τους, ακόμη και οι παππούδες και γιαγιάδες τους, μιας και περιέχει ένα μεγάλο μάθημα για όλους.

Η αγάπη προσφέρεται για να την νιώθει ο άλλος, να τον γεμίζει και να τον ευχαριστεί, όχι για να τον πνίγει.

Με έναν υπέροχο τρόπο και με μια εξαιρετική εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα φέρνει σε επαφή με τα βασικά συναισθήματα και τα βοηθά να αντιλαμβάνονται, συναισθηματικά καλύτερα, τον κόσμο γύρω τους, όπως επίσης και να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, είτε αυτά είναι ευχάριστα, είτε είναι δυσάρεστα.

Η Αγάπη, η γλυκούτσικη ελεφαντίνα μας, βρήκε λύση στο πρόβλημά της!

Οπισθόφυλλο:

Η σειρά βιβλίων «ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Μέσα από σύντομες ιστορίες τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τα βασικά συναισθήματα, τα κατανοούν, τα αποδέχονται και τα αγκαλιάζουν.
Η σειρά στόχο έχει να καλλιεργήσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών βοηθώντας τα να εκφράζουν όλα τα συναισθήματά τους: ευχάριστα και δυσάρεστα.

  «Τα ψηλά τακούνια της Μαρσέλας», Γιώργος Μπουμπούσης

Στο βιβλίο αυτό, θα διαβάσεις την ιστορία της Αγάπης, της ελεφαντίνας με τη μεγάλη προβοσκίδα. Η Αγάπη τρελαίνεται να κάνει σφιχτές αγκαλιές στα ζωάκια των συναισθημάτων. Γιατί όμως εκείνα κάθε φορά που τη βλέπουν, τρέχουν μακριά της;


Αγοράστε το «Η σφιχτή αγκαλιά της Aγάπης», του Γιώργου Μπουμπούση, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η σφιχτή αγκαλιά της Aγάπης

Συγγραφέας

Γιώργος Μπουμπούσης

Εικονογράφος

Μαρία Μανουρά

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Μάιος 2020

Αριθμός σελίδων

36

ISBN

978-960-563-319-6

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.