«Ισορροπώντας σε μια μεθυσμένη αλφαβήτα», Άγγελος Χαριάτης

Ισορροπώντας σε μια μεθυσμένη αλφαβήτα

«Ισορροπώντας σε μια μεθυσμένη αλφαβήτα», Άγγελος Χαριάτης

Το νέο βιβλίο του Άγγελου Χαριάτη, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019 από τις εκδόσεις Άρωμα, με τίτλο «Ισορροπώντας σε μια μεθυσμένη αλφαβήτα».

Κριτική και εντυπώσεις

Αψέντι, Βερμούτ, Webley, Δαμάσκηνο, Erdinger, Ζύθος, Ημίγλυκο Κρασί, Θάντερκλαπ, Irish Coffee, Κονιάκ, Λικέρ Ροδάκινο, Μαρτίνι, Ντραμπούι, Xeres, Ουίσκι, Pastis, Ρακή, Σούμα, Τσίπουρο, Υποβρύχιο, Φραντζέλικο, Heart’s Desire, Ψυχόφιλο και Ω, Χένρυ!

Εικοσιτέσσερα πόσιμα υγρά διαλύματα αιθυλικής αλκοόλης. Εικοσιτέσσερα ποτά/κοκτέιλ! Εικοσιτέσσερις τίτλοι στα αντίστοιχα διηγήματα που απαρτίζουν τη νέα συγγραφική δημιουργία του Άγγελου Χαριάτη, που φέρει τον τίτλο «Ισορροπώντας σε μια μεθυσμένη αλφαβήτα» και κυκλοφόρησε προσφάτως από τις εκδόσεις Άρωμα.

Σε κάθε ένα από αυτά τα διηγήματα ο κεντρικός ήρωας του, μαζί με ένα από τα προαναφερόμενα αλκοολούχα, μας μεταφέρει ένα στιγμιότυπο από την προσωπική του ιστορία. Άνθρωποι στην αυγή και άνθρωποι στη δύση της ζωής τους. Άνθρωποι της κεντρικής σκηνής και άνθρωποι του περιθωρίου. Άνθρωποι που έδωσαν και άνθρωποι που πήραν. Άντρες και γυναίκες από κάθε σημείο του φάσματος του κοινωνικού ιστού μας! Φιγούρες που κάθε μια από αυτές έχει να μας πει, να μας εκμυστηρευτεί και να μας διδάξει κάτι, μικρό ή μεγάλο!

Το ποτό γίνεται ο κρίκος ανάμεσα στους ήρωες του βιβλίου και το όχημα που μεταφέρει σκέψεις, εμπειρίες και συναισθήματα, τόσο μεταξύ τους όσο και μεταξύ εκείνων και του αναγνώστη! Ιδιαίτερο στη γραφή του, όπως και κάθε βιβλίο του Άγγελου Χαριάτη, ένα είναι βέβαιο… δεν θα σας αφήσει αδιάφορους η ανάγνωσή του!

Μελετήστε το! Ανάμεσα στις γραμμές είναι που πρέπει να κοιτάξετε καλύτερα! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Ο ήρωας προσπαθεί να ισορροπήσει στα 24 διηγήματα της μεθυσμένης αλφαβήτας. Άλλοτε τα καταφέρνει κι άλλοτε όχι. Μέσα από τα ποτά και τα κοκτέιλ, περνάει από το τούνελ της ζωής, με ταχύτητα ή με βραδύτητα. Παρατηρεί, συμπεραίνει, πράττει. Ανακαλύπτει κι ανακαλύπτεται. Μένει αμέτοχος, πονά, γελάει και κλαίει. Τολμηρή γλώσσα για τολμηρά μυαλά. Κοφτερές σκέψεις και πράξεις έτοιμες την ίδια στιγμή να βουτήξουν στο κενό της αδράνειας.

Ηρωικές εξομολογήσεις με φόντο τραγικούς πρωταγωνιστές. Σκηνικά περιθωρίου τοποθετημένα σε θεατρικές παραστάσεις. Βιώματα, συμπεριφορές στα όρια της παραβατικότητας, βεγγαλικά σοφίας που θυσιάστηκαν στον βωμό της νιότης.

«Κατάλαβα, γράφοντας λέξεις, προτάσεις και παραγράφους, ότι αυτό που άξιζε στη ζωή ήταν να είσαι απλά ο εαυτός σου. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να καταλάβεις ποιος πραγματικά είσαι, τι θέλεις να κάνεις σε αυτό το σύντομο πέρασμά σου από τον πλανήτη Γη και ποιους θέλεις να επιλέξεις ή να σε επιλέξουν σε αυτή την πορεία».

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ισορροπώντας σε μια μεθυσμένη αλφαβήτα

Συγγραφέας

Άγγελος Χαριάτης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Άρωμα

Ημερομηνία έκδοσης

Οκτώβριος 2019

Αριθμός σελίδων

145

ISBN

978-618-84271-8-1

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Σχετικά άρθρα