«Ένα αστέρι για μένα», των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Ένα αστέρι για μένα», των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη

Η μικρή Νεφέλη ζει ευτυχισμένη με τους γονείς και την πολυαγαπημένη της γιαγιά. Μια γιαγιά πρόθυμη να την ακούσει, να την τυλίξει στοργικά στην αγκαλιά της και να της πει όμορφες ιστορίες. Τα βράδια […]

Γράφει: Matia Gr
«Ένα αστέρι για μένα», των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη

Ένα αστέρι για μένα

Η μικρή Νεφέλη ζει ευτυχισμένη με τους γονείς και την πολυαγαπημένη της γιαγιά. Μια γιαγιά πρόθυμη να την ακούσει, να την τυλίξει στοργικά στην αγκαλιά της και να της πει όμορφες ιστορίες. Τα βράδια που η Νεφέλη δεν έχει ύπνο κουρνιάζει στην αγκαλιά της γιαγιάς και την ακούει να της διαβάζει το αγαπημένο της βιβλίο. Και όταν η γιαγιά κουραστεί να διαβάζει κοιτάζουν μαζί τον έναστρο ουρανό.


Ξάφνου ένα αστέρι έπεσε…
– Γιαγιά, γιαγιά το είδες; φώναξα ενθουσιασμένη.
Εκείνη με κοίταξε γλυκά και μου χαμογέλασε.
– Το αστέρι, όταν πέφτει, πεθαίνει, γιαγιά; τη ρώτησα με απορία.
– Όχι, Νεφέλη μου, δεν πεθαίνει.
Απλά κατεβαίνει στη γη να πάρει στην αγκαλιά του έναν ακόμα καλό άνθρωπο και να τον οδηγήσει στον ουρανό, μου απάντησε εκείνη και μου χάιδεψε τα μαλλιά.
– Και μετά εμείς αυτόν τον άνθρωπο δεν τον ξαναβλέπουμε; την ξαναρώτησα.
– Στην αρχή τον βλέπουμε στα όνειρα, γιατί δεν βρίσκεται κοντά μας και μας λείπει πολύ. Όταν όμως νιώσουμε ότι θα ζει για πάντα μέσα στην καρδιά μας, δεν τον βλέπουμε πια, μου είπε η γιαγιά και το βλέμμα της χάθηκε στο σκοτάδι έξω από το παράθυρο.

Μια νύχτα, ένα λαμπερό αστέρι πήρε στην αγκαλιά του και τη γιαγιά της Νεφέλης και την οδήγησε ψηλά στον ουρανό.

Ένα από τα πιο δύσκολα θέματα-ζητήματα που πρέπει να εξηγήσει ένας γονιός στο παιδί του είναι σίγουρα ο θάνατος ενός προσφιλούς ανθρώπου. Με το «Ένα αστέρι για μένα» οι συγγραφείς Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης, γνώστες της παιδικής ψυχολογίας όντας και οι δύο τους δάσκαλοι, καταφέρνουν να παρουσιάσουν μια πρωτότυπη, αισιόδοξη και πέρα για πέρα ανθρώπινη προσέγγιση του εν λόγω θέματος. Είναι ένα βιβλίο τρυφερό, συγκινητικό αλλά και γεμάτο ελπίδα που μας δείχνει ότι οι άνθρωποι που αγαπάμε, ακόμη κι αν φύγουν από τη ζωή, μένουν πάντα μέσα στην καρδιά μας.

Το «Ένα αστέρι για μένα» των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη, πλαισιώνεται από μια πάρα πολύ όμορφη εικονογράφηση που φιλοτέχνησε η Ελίζα Βαβούρη. Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παρρησία σε μια πολύ προσεγμένη έγχρωμη έκδοση με σκληρό εξώφυλλο. Από τα τέλη Μαΐου του 2012 βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων και περιμένει να το διαβάσουν μικροί αλλά και μεγάλοι αναγνώστες στους οποίους θα φανεί εξ ίσου χρήσιμο και ωφέλιμο.

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.