«Η αλεπού μοδίστρα», Χριστίνα Ντούμα .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Η αλεπού μοδίστρα», Χριστίνα Ντούμα

Κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2019 από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και εκτός του ότι είναι ένα πολύ όμορφο και πλήρες παιδικό βιβλίο, είναι και ένας τρόπος για να συνδράμουμε στον αγώνα του Θοδωρή Ντούμα!

Γράφει: Matia Gr
«Η αλεπού μοδίστρα», Χριστίνα Ντούμα

Υπόθεση βιβλίου

Η αλεπού, μαστόρισσα και τρανή τεχνίτρα της βελόνας και της κλωστής, έχει καθιερωθεί στο δάσος ως η καλύτερη μοδίστρα που πέρασε ποτέ από αυτό. Ο οίκος μόδας που της ανήκει, ο γνωστός σε όλους “Η Φουντωτή Ουρά”, δεν μένει στιγμή χωρίς πελάτες. Ουρά όλα τα ζώα του δάσους έξω από την Φουντωτή Ουρά, περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.

Και πράγματι, πανάξια μοδίστρα ήταν η αλεπού, μα και από πονηριά δεν πήγαινε πίσω. Συνέχεια κλαιγόταν πως τα έσοδά της από τις δημιουργίες της δεν ήταν αρκετά και ανάλογα του ταλέντου της. Μη, μη βιαστείτε να την λυπηθείτε! Αχόρταγη ήταν και παμπόνηρη.


Και μια μέρα βρήκε το τέλειο κόλπο και το έβαλε σε εφαρμογή…
Έπιανε μία μία τις πελάτισσές της, όταν τους έπαιρνε μέτρα για τα φορέματα, και τους έλεγε πόσο θαύμαζαν τα υπόλοιπα ζωάκια την ομορφιά μιας άλλης πελάτισσάς της…

Είδατε; είδατε που σας τα έλεγα; Είχε κάνει το δάσος άνω κάτω! Το ένα ζωάκι ζήλευε το άλλο και η αλεπού μοσχοπουλούσε φτερά στις αρκούδες και αγκάθια στις πέρδικες! Χαμός! Και τα ζώα όμως στιγμή δεν κάθισαν να το σκεφτούν! Έπεσαν όλα τους με τα μούτρα στην νέα κολεξιόν της αλεπούς και ντύθηκαν… μασκαράδες, πληρώνοντας χρυσάφι!

Σε ένα όμως δεν είπε ψέματα η αλεπού μοδίστρα: και σπάνιες ήταν οι δημιουργίες της, και μοναδικές αισθάνονταν οι πελάτισσές της που τις φορούσαν. Άλλωστε που ξανακούστηκε σκαντζόχοιρος με γούνα αρκούδας;!


Ναι, σωστά μαντεύετε…
Στο δάσος έπεσε πολύ, μα πάρα πολύ γέλιο!

Μα αυτά τα γέλια αφού κάποια στιγμή σταμάτησαν, έγιναν ερωτηματικά: Μα τι στο καλό συνέβη; Αχ, και τότε τα ζώα έκαναν πέρα αυτά που τα χώριζαν και άρχισαν να μιλάνε και να λένε, το ένα στο άλλο, τα λόγια της αλεπούς που τόσο εύκολα πίστεψαν. Και τότε… ε, τότε έτρεξαν όλα μαζί αποφασισμένα προς τον οίκο μόδας “Η Φουντωτή Ουρά” για να ζητήσουν εξηγήσεις από την αλεπού…

Λέτε θα την βρουν εκεί ή έχει από ώρα κουνήσει την φουντωτή ουρά της αποχαιρετώντας τους;


Αγοράστε το «Η αλεπού μοδίστρα», της Χριστίνας Ντούμα, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το «Η αλεπού μοδίστρα», της Χριστίνας Ντούμα, είναι ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο που μας μιλά για τις ανθρώπινες αδυναμίες μα και για τους εκμεταλλευτές τους. Από τις σελίδες του παρελαύνουν φιγούρες που μέσα από τις πράξεις και τα συναισθήματά τους, δίνουν μαθήματα για την φιλαυτία, τον εγωισμό, την επίδειξη, την ζήλια, την δικαιοσύνη, τον σεβασμό, την μεταμέλεια και την συγχώρεση.

Το εξαιρετικά ευχάριστο αυτό βιβλίο έχει ένα αξιοζήλευτο σμίξιμο του κειμένου με την εικονογράφηση, με αποτέλεσμα ο κάθε αναγνώστης του, να γελά και να χαμογελά σε κάθε του σελίδα!

Το «Η αλεπού μοδίστρα», της Χριστίνας Ντούμα, είναι το πρώτο μέλος της σειράς “Τα όνειρα του Θοδωρή”. Εκτός από διασκεδαστικό, διδακτικό, πρόσχαρο και απολαυστικό, έχει και ένα ιερό σκοπό! Να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς αναγνώστες αλλά και τους μεγαλύτερους σχετικά με τον αγώνα ζωής που δίνει ο νεαρός Θοδωρής και η οικογένειά του.

Μέρος των εσόδων από την πώληση του κάθε βιβλίου θα βοηθήσει να συγκεντρωθεί κάποιο τμήμα του πολύ μεγάλου ποσού που χρειάζεται για τη θεραπεία του Θοδωρή!

Αγοράστε το και διαδώστε τον αγώνα του Θοδωρή για τη ζωή! Χαρίστε αυτό το πρωτότυπο και γεμάτο συναισθήματα βιβλίο μαζί με ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της ύπαρξής μας… την ελπίδα!

Οπισθόφυλλο:

Είχε μαστοριά και τέχνη η αλεπού στη δουλειά τους. Ήταν περίφημη μοδίστρα και όλα τα ζωάκια του δάσους έκαναν ουρές έξω από τον οίκο μόδας «Η Φουντωτή Ουρά». Είχε όμως και μεγάλη πονηριά η αλεπού και σκαρφιζόταν έναν σωρό κόλπα, για να πουλάει πανάκριβα τις δημιουργίες της.

Πώς θα αντιδράσουν τα ζωάκια του δάσους, όταν δουν τη σκαντζοχοιρίνα με τρίχωμα αρκούδας, την αρκούδα με φτέρωμα πέρδικας και την πέρδικα με βελόνες σκαντζόχοιρου;


Αγοράστε το «Η αλεπού μοδίστρα», της Χριστίνας Ντούμα, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η αλεπού μοδίστρα

Συγγραφέας

Χριστίνα Ντούμα

Εικονογράφος

Γιώτα Κοκκόση

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Νοέμβριος 2019

Αριθμός σελίδων

32

ISBN

978-960-563-311-0

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.