«Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι», Χρήστος Δασκαλάκης .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι», Χρήστος Δασκαλάκης

Ένα βιβλίο τρυφερό, ζεστό κι ανθρώπινο.

Γράφει: Matia Gr
«Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι», Χρήστος Δασκαλάκης

Τον Δεκέμβριο του 2017, με εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, κυκλοφόρησε το εξαιρετικό παιδικό βιβλίο «Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι», του Χρήστου Δασκαλάκη, από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Υπόθεση βιβλίου

Η αγαπημένη εποχή της Ευτυχίας και του Νικόλα είναι ο χειμώνας. Συχνά πυκνά κατά τη διάρκεια της νύχτας σηκώνονταν από τα κρεβάτια τους και όλο ελπίδα κοίταζαν έξω από το παράθυρο μήπως και έβλεπαν τις πολυπόθητες νιφάδες του χιονιού. Όμως, σπάνια τύχαινε να χιονίσει στον τόπο τους και μερικές φορές οι χειμώνες περνούσαν χωρίς να δουν ούτε μια νιφάδα!


Εκείνο το βράδυ του Σαββάτου, πάλι δεν τους έπαιρνε ο ύπνος. Ονειρευόντουσαν τις πρώτες λευκές νιφάδες, το πρώτο πρωινό που η πόρτα της αυλής θα άνοιγε με δυσκολία από το χιόνι.
Από μακριά, σαν σε όνειρο, φάνηκε τότε δισταχτικά μια μικρή νιφάδα να πλησιάζει το έδαφος. Έλαμψαν τα μάτια των παιδιών από τη χαρά τους και αμέσως άνοιξαν το παράθυρο.

Φωνάζουν κατενθουσιασμένα τα παιδιά χοροπηδώντας από τη χαρά τους και μια καταπληκτική ιδέα που έρχεται στον Νικόλα τίθεται γρήγορα σε εφαρμογή! Ένα βαζάκι από την κουζίνα θα γίνει το σπίτι της χιονονιφάδας αν καταφέρουν να την κλείσουν μέσα του και την τοποθετήσουν στο ψυγείο. Και να! Η νιφάδα απαλά απαλά προσγειώνεται μέσα στο βαζάκι των παιδιών. Βιαστικά, χαρούμενα και ζωηρά τρέχουν και βάζουν την πολύτιμη χιονονιφάδα τους στην κατάψυξη!

«Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι», Χρήστος Δασκαλάκης

Κάθε τρεις και λίγο τα παιδιά βγάζουν το βαζάκι με το σπουδαίο απόκτημά τους από την κατάψυξη, το θαυμάζουν και βιαστικά το ξαναβάζουν μέσα για να μην λιώσει. Έτσι περνάνε οι μέρες. Σιγά σιγά ο καιρός όμως αλλάζει και η άνοιξη κάνει τα λουλούδια να ανθίζουν, τις ακτίνες του ήλιου να ζεσταίνουν την πλάση και όλα τα παιδιά να παίζουν στις παιδικές χαρές στις πλατείες και τους κήπους.

Ο Νικόλας και η Ευτυχία ούτε που σκέφτονται πια την αγαπημένη τους χιονονιφάδα. Όσο για εκείνη; Φυλακισμένη από αυτούς που την αγαπούσαν και ολομόναχη πια, αναπολεί τις μέρες που ελεύθερη παρασυρόταν από τις πνοές του ανέμου και χόρευε με τις άλλες χιονονιφάδες δίνοντας χαρά σε όσους τις έβλεπαν. Κι όταν φτάνει πια για τα καλά το καλοκαίρι, τα παιδιά ετοιμάζονται για διακοπές και μπάνια στη θάλασσα.

Άραγε θα αφήσουν φυλακισμένη την αγαπημένη τους χιονονιφάδα;


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Το «Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι», του Χρήστου Δασκαλάκη, είναι ένα βιβλίο τρυφερό, ζεστό κι ανθρώπινο. Με την συνδρομή δε μίας εξαιρετικής εικονογράφησης -που υπογράφει η Ντανιέλα Σταματιάδη- φανερώνει με ευχάριστο τρόπο στους μικρούς αναγνώστες, μεγάλες αλήθειες. Μια από αυτές;


ό,τι αγαπάς δεν πρέπει να το φυλακίζεις

Νομίζω πως τα παιδιά, ακόμη κι όταν ακούσουν προσεκτικά αυτό το μάθημα και το κάνουν κτήμα τους, θα δυσκολευτούν να αφήσουν το βιβλίο «Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι» από την αγκαλιά τους!

Δεν πειράζει! Άλλωστε τα βιβλία δεν είναι για να δανείζονται, αλλά για να αγοράζονται και να χαρίζονται! Χαρίστε το λοιπόν σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών και αφήστε το να χαϊδέψει την καρδιά τους!

Α, μη ξεχάσω! Το θαυμάσιο αυτό παιδικό βιβλίο περιέχει μια υπέροχη έκπληξη στην τελευταία του σελίδα. Μην το χάσετε!!!

Οπισθόφυλλο:

Ο Νικόλας και η Ευτυχία αγαπούσαν πολύ το χιόνι. Κάθε βράδυ, ονειρεύονταν να δουν τις πρώτες νιφάδες να πέφτουν από τον ουρανό. Εκείνο το βράδυ έτσι και έγινε. Έτρεξαν γρήγορα στην κουζίνα, πήραν ένα γυάλινο βάζο, έπιασαν μια χιονονιφάδα και την έκλεισαν αμέσως στο ψυγείο! Όμως ό,τι αγαπάς δεν το φυλακίζεις… Θα καταλάβουν τα παιδιά γρήγορα το λάθος τους, θα της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και, πώς μπορούν να κάνουν μια χιονονιφάδα να αγαπήσει ένα καλοκαίρι;


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι

Συγγραφέας

Χρήστος Δασκαλάκης

Εικονογράφος

Ντανιέλα Σταματιάδη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Άγκυρα

Ημερομηνία έκδοσης

Δεκέμβριος 2017

Αριθμός σελίδων

30

ISBN

978-960-547-399-0

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.