«Οι Φλόγες της Εξέγερσης», Γκάμπαλντον Ντιάνα - «Outlander», Gabaldon Diana .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Οι Φλόγες της Εξέγερσης», Γκάμπαλντον Ντιάνα – «Outlander», Gabaldon Diana

Θαυμάσια πλοκή, φανταστικοί χαρακτήρες, ολοζώντανες εικόνες και ένα έντονο άρωμα των μέσων του 18ου αιώνα.

Γράφει: Matia Gr
«Οι Φλόγες της Εξέγερσης», Γκάμπαλντον Ντιάνα – «Outlander», Gabaldon Diana

Οι Φλόγες της Εξέγερσης

Ήταν Ιανουάριος του 2017, όταν το τέταρτο βιβλίο της μυθιστορηματικής σειράς «Outlander» εμφανίστηκε στα ελληνικά βιβλιοπωλεία προς τέρψιν των ανά την Ελλάδα φανατικών αναγνωστών της Ντιάνα Γκάμπαλντον. Έχει το τίτλο «Οι Φλόγες της Εξέγερσης» και την μετάφρασή του υπογράφει η Παρασκευή Αυγουστίνου.

Υπόθεση βιβλίου

Όταν η Κλαιρ ανακτά της αισθήσεις της βρίσκεται σε πολύ άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση στο νοσοκομείο της Γαλλικής πρωτεύουσας που πρόσφερε τον προηγούμενο καιρό εθελοντικά τις γνώσεις και τον χρόνο της. Θα περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να μπορέσει να συνέλθει -τουλάχιστον στην υγεία της- και να μάθει ακριβώς τον λόγο που ο Τζέιμι αθέτησε την υπόσχεση του, μονομάχησε με τον Τζακ και ως αποτέλεσμα εκείνη έχασε το παιδί που κυοφορούσε.

Οι μέρες του Παρισιού έχουν πλέον τελειώσει για το ζεύγος. Υποχρεωμένοι από τον Λουδοβίκο, εγκαταλείπουν την Γαλλία και επιστρέφουν στα Χάιλαντς. Εκεί θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την αποφυγή της επικείμενης πανωλεθρίας των επαναστατών Ιακωβιτών και όσα εκείνη θα επιφέρει στις φατρίες και στον πληθυσμό της Σκωτίας.

Το έργο τους είναι ακατόρθωτο και ως φυσική συνέπεια το Κάλοντεν θα γραφτεί με γράμματα γεμάτα αίμα στην ανθρώπινη ιστορία. Μήπως όμως μπορούν να κάνουν κάτι για τους δικούς τους ανθρώπους και γιατί όχι και για τους εαυτούς τους; Η γνώση είναι ένα δίκοπο καλοακονισμένο μαχαίρι… πως θα καταφέρουν να την χρησιμοποιήσουν οι δύο μας τραγικοί ήρωες;


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Με το «Οι Φλόγες της Εξέγερσης» φτάνουμε σε ένα -προσωρινό- τέλος της ιστορίας μας. Το τέταρτο αυτό βιβλίο είναι το τελευταίο που έχει εκδοθεί στα ελληνικά. Η ταλαντούχα Αμερικανίδα συγγραφέας έχει γράψει δέκα βιβλία στην σειρά αυτή από τα οποία μόλις τα δύο πρώτα έχουν εκδοθεί στη χώρα μας (το καθένα χωρίστηκε στα δύο στις ελληνικές εκδόσεις).

Ελπίζοντας ότι η συνέχεια θα ακολουθήσει λίαν συντόμως, θα σας πω ότι και αυτό το βιβλίο κινείται στο μονοπάτι που χάραξαν τα προηγούμενα. Θαυμάσια πλοκή, φανταστικοί χαρακτήρες, ολοζώντανες εικόνες και ένα έντονο -πολύ έντονο- άρωμα των μέσων του 18ου αιώνα.

Αν δεν έχετε ξεκινήσει την ανάγνωση της σειράς, πράξτε το με την πρώτη ευκαιρία! Θα σας συνεπάρει και θα σας συναρπάσει! Είναι εξαιρετική! Όσοι -όπως ο γράφοντας- έχετε ήδη απολαύσει τα μεταφρασμένα έργα της κυρίας Γκάμπαλντον, υπομονή… με την απήχηση που έχει η τηλεοπτική σειρά που βασίζεται σε αυτά, θαρρώ ότι ο εκδοτικός οίκος δεν θα μας στερήσει την χαρά να γίνουμε κοινωνοί και της συνέχειας της καταπληκτικής αυτής ιστορίας! Οψόμεθα!

Οπισθόφυλλο:

Η Κλαιρ και ο Τζέιμι εγκαταλείπουν το Παρίσι και τις δολοπλοκίες που αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην Αυλή του Λουδοβίκου ΙΕ’ και επιστρέφουν στα Χάιλαντς. Όλα δείχνουν πως εκεί θα βρουν επιτέλους την πολυπόθητη γαλήνη… ώσπου η μοίρα φέρνει στο δρόμο τους ένα φρικτό εφιάλτη από το παρελθόν!
Καθώς οι μέρες περνούν, η προσπάθεια για την παλινόρθωση των Στούαρτ εντείνεται και η καταδικασμένη δεύτερη Εξέγερση των Ιακωβιτών ξεσπά. Τώρα η Κλαιρ και ο Τζέιμι επιδίδονται σε μια φρενήρη κούρσα ενάντια στο χρόνο με σκοπό να αποτρέψουν τη σφαγή των φατριών στο Κάλοντεν.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Οι Φλόγες της Εξέγερσης
Dragonfly in Amber

Τίτλος σειράς

Outlander
Βιβλίο – 4ο

Συγγραφέας

Γκάμπαλντον Ντιάνα
Gabaldon Diana

Μετάφραση

Παρασκευή Αυγουστίνου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Anubis

Ημερομηνία έκδοσης

26 Ιανουαρίου 2017

Αριθμός σελίδων

672

ISBN

978-960-497-956-1

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.