«Σάσεναχ η Ξένη», Γκάμπαλντον Ντιάνα - «Outlander», Gabaldon Diana .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Σάσεναχ η Ξένη», Γκάμπαλντον Ντιάνα – «Outlander», Gabaldon Diana

Αφεθείτε στην σαγηνευτική πένα της Γκάμπαλντον Ντιάνα για ένα θαυμαστό λογοτεχνικό ταξίδι… στα Χάιλαντς του 18ου αιώνα!

Γράφει: Matia Gr
«Σάσεναχ η Ξένη», Γκάμπαλντον Ντιάνα – «Outlander», Gabaldon Diana

Σάσεναχ η Ξένη

Το 2005 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το πρώτο βιβλίο της δραματικής μυθιστορηματικής σειράς «Outlander» από τις εκδόσεις Anubis. Συγγραφέας του είναι η Αμερικανίδα Ντιάνα Γκάμπαλντον και φέρει τον τίτλο «Σάσεναχ η Ξένη».

Υπόθεση βιβλίου

Βρισκόμαστε στα Χάιλαντς, στη Σκοτία, λίγο μετά την λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί έχει πάει το ζεύγος Ράνταλ για να περάσει ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος προσπαθώντας να ξαναβρεί την συνοχή και την αγάπη. Σχεδόν όλο τον Πόλεμο τον πέρασαν ξεχωριστά και αυτό είναι κάτι που έχει αφήσει πάνω τους αρκετά σημάδια!

Κοντά στο μέρος που έχουν καταλύσει, υπάρχει ένα λόφος όπου στην κορυφή του δεσπόζει ένα henge· ένας κύκλος καμωμένος από μεγάλες πέτρες. Φτιαγμένος άγνωστο από ποιους και επίσης άγνωστο γιατί. Κάποιοι θρύλοι μιλούν για τον μαγικό αυτό τόπο, αλλά είναι πλέον λίγοι αυτοί που πιστεύουν τέτοιες ιστορίες.

Ανάμεσα σε αυτούς τους “άπιστους” είναι και η Κλαιρ Ράνταλ. Η μοίρα όμως θα την υποχρεώσει να αλλάξει ριζικά γνώμη, μιας και σε μια τυχαία επαφή της νεαρής γυναίκας με τις πέτρες του henge, εκείνη με αφύσικο τρόπο κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο. Η Κλαιρ βρίσκεται πλέον στον ίδιο τόπο αλλά δύο ολόκληρους αιώνες πριν την εποχή της!

Η Σκοτία που η Κλαιρ πλέον ζει, είναι ένα καζάνι που βράζει. Πως θα καταφέρει η νεαρή γυναίκα να επιβιώσει στην άγρια αυτή εποχή και στην φλεγόμενη περιοχή; Τι θα συναντήσει στο διάβα της; Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στον σύζυγό της πίσω -ή πιο σωστά μπροστά- στον 20ο αιώνα;

Επί των σελίδων του βιβλίου οι απαντήσεις και πολλά πολλά άλλα…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταλαντούχα Diana Gabaldon έχτισε αυτή την θαυμάσια σειρά βιβλίων γύρω από μια λαμπρή ιδέα. Ένα ταξίδι στον χρόνο αλλά όχι οπουδήποτε… ένα ταξίδι σε χρόνο και τόπο που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους Βρετανούς αλλά και για όλους τους λάτρεις της Ιστορίας γενικότερα.

Η σκιαγράφηση των ηρώων της είναι καταπληκτική, η πλοκή συνταρακτική και οι εικόνες που ξεπηδούν από το γραπτό της… απλά μαγευτικές! Η γλώσσα ρέουσα και η αγωνία υποβόσκουσα σχεδόν σε κάθε μια σελίδα! Μαγευτικό!

Δεν είναι τυχαίο που ο κύκλος αυτών των βιβλίων μεταφέρθηκε -με μεγάλη επιτυχία- στη μικρή οθόνη και κατέκτησε φανατικούς οπαδούς σε όλα τα μήκη και πλάτη την υφηλίου. Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί ήδη με την έντυπη μορφή αυτού του έργου.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να αποκτήσετε τα βιβλία -τέσσερα έχουν εκδοθεί στα Ελληνικά προς το παρόν- της Ντιάνα Γκάμπαλντον και να αφεθείτε στην σαγηνευτική πένα της για ένα θαυμαστό λογοτεχνικό ταξίδι… στα Χάιλαντς του 18ου αιώνα!

Οπισθόφυλλο:

Το 1946, η Κλαιρ Ράνταλ, μια στρατιωτική νοσοκόμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ξαναβρίσκεται με το σύζυγό της για ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος στη Σκοτία. Η μοίρα όμως τους χωρίζει ξανά, όταν η ηρωίδα περνά μέσα από έναν κύκλο μονόλιθων στα Χάιλαντς και μεταφέρεται ως διά μαγείας στη Σκοτία του 1743. Εκεί, γίνεται ξαφνικά μια Σάσεναχ, μια ξένη σε έναν τόπο που μαστίζεται από τον πόλεμο και τις διαμάχες των φατριών.
Διχασμένη ανάμεσα στο πάθος και το καθήκον, τη βία και την προκατάληψη, η Κλαιρ θα ζήσει ένα συγκλονιστικό έρωτα με τον νεαρό Τζέιμι Φρέιζερ, ένα θαρραλέο Σκοτσέζο πολεμιστή. Το πάθος του Τζέιμι για τη μοιραία γυναίκα είναι τόσο παράφορο, που σύντομα η Κλαιρ θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην πίστη και τον έρωτα, παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο ζωές εντελώς ασυμβίβαστες…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Σάσεναχ η Ξένη
Outlander

Τίτλος σειράς

Outlander – Βιβλίο 1ο

Συγγραφέας

Γκάμπαλντον Ντιάνα
Gabaldon Diana

Μετάφραση

Ειρήνη Παϊδούση

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Anubis

Ημερομηνία έκδοσης

2005

Αριθμός σελίδων

528

ISBN

978-960-497-872-4

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.