«Οι κόκκινες μπότες», Ανδρέας Γούτης .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Οι κόκκινες μπότες», Ανδρέας Γούτης

Η ανάγνωση κυλά αβίαστα, ευφραντικά, γεμάτη με συγκλονιστικές ανατροπές, ανθρώπινα πάθη και λάθη, αγωνία…

Γράφει: Matia Gr
«Οι κόκκινες μπότες», Ανδρέας Γούτης

Από τις εκδόσεις Ιωλκός, τον Απρίλιο του 2014, κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, αστυνομικό -και όχι μόνο- μυθιστόρημα. Φέρει τον τίτλο «Οι κόκκινες μπότες», ενώ τη συγγραφή του υπογράφει ο Ανδρέας Γούτης!

Υπόθεση βιβλίου

Η Αλίκη είναι μια σχετικά νεαρή δημοσιογράφος που εργάζεται σε μια εφημερίδα των Αθηνών. Εμείς την συναντάμε στη Σαντορίνη στη διάρκεια μιας μακρόχρονης άδειας από τα καθήκοντά της. Όσα έχουν προηγηθεί, λίγο καιρό πριν, την οδήγησαν στην απόφαση αυτή να αποσυρθεί για ένα ικανό διάστημα ώστε να ανασυντάξει ψυχικές και σωματικές δυνάμεις.

Αιτία των δεινών που εκτροχίασαν το τρένο της καθημερινότητάς της ήταν ένας άντρας. Ένα μεγάλος έρωτας -ο Άνθιμος- που όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε την ίδια και δεν σεβάστηκε τα συναισθήματά της, αλλά έδειξε πρωτοφανή ασέβεια απέναντι και στην οικογένειά της· στη μητέρα της και στη μικρότερη αδερφή της, την οποία μάλιστα άφησε και έγκυο!

Η Ισμήνη έχασε το παιδί σε μια επιπλοκή της εγκυμοσύνης και κινδύνεψε να χάσει και τη ζωή της· ήταν μόλις 18 ετών, παιδί και η ίδια ακόμη! Η Αλίκη -δυναμική ως χαρακτήρας και αποφασιστική- πήρε τον νόμο στα χέρια της, όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, και καταδίκασε τον Άνθιμο, βοηθώντας τον να πλεύσει στον Αχέροντα και να συναντήσει τον Δημιουργό του…

Αυτή ήταν και η αρχή μιας ιδιαίτερης περιόδου στη ζωή της ηρωίδας μας. Από την μια όλα όσα ακολούθησαν τη δολοφονία του Άνθιμου και από την άλλη η ευκολία πια να λύνει τα σοβαρά προβλήματα με τέτοιες δραστικές λύσεις, άλλαξαν τον χαρακτήρα της και την οδήγησαν σε πρωτόγνωρα μονοπάτια και ανεξερεύνητες διαδρομές.

Μια πορεία, αυτή της Αλίκης, γεμάτη λύπες, χαρές, αγωνίες και ανατροπές θα σας εξιστορήσει με μοναδικό τρόπο ο Ανδρέας Γούτης στο «Οι κόκκινες μπότες»!


Για να αγοράσετε το «Οι κόκκινες μπότες», του Ανδρέα Γούτη, κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το μυθιστόρημα αυτό του Ανδρέα Γούτη είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με έντονο το αστυνομικό στοιχείο. Οι ήρωές του κινούνται σε όλο σχεδόν το φάσμα της κοινωνίας μας, δίνοντας έτσι στο μύθο την πατίνα της αληθοφάνειας. Στον κορμό του έργου, βρίσκεται η Αλίκη, της οποίας την μετάλλαξη παρακολουθούμε βήμα βήμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι χαρακτήρες έχουν δευτερεύοντες ή αχνούς ρόλους.

Ένα μπουκέτο ανθρώπων, ένα μπουκέτο ψυχών, είναι το «Οι κόκκινες μπότες» που προσπαθούν να ζήσουν την ζωή τους ερχόμενοι αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των πράξεών τους αλλά και με τα κελεύσματα της μοίρας. Όπως δηλαδή ακριβώς προσπαθεί να ζήσει και ο καθένας από εμάς.

Η ανάγνωση -χάρη στο ταλέντο του συγγραφέα- κυλά αβίαστα, ευφραντικά, γεμάτη με συγκλονιστικές ανατροπές, ανθρώπινα πάθη και λάθη, αγωνία… Δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που να θέλεις να την εγκαταλείψεις. Έτσι το τέλος του βιβλίου και της ιστορίας έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα επιθυμούσες… αλλά, όπως λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι, c’est la vie!

Η άποψη μου; Φυσικά και να το διαβάσετε! θα οδηγήσει το μυαλό σας σε περίεργα μονοπάτια και σας καλέσει να απαντήσετε σε διάφορα ερωτήματα σχετικά με το πως θα χειριζόσασταν εσείς καταστάσεις όπως αυτές που περιγράφονται στις σελίδες του βιβλίου. Έτσι, και θα σας ψυχαγωγήσει και θα σας βοηθήσει να πάτε μερικά βήματα παρακάτω στον δρόμο της αυτογνωσίας! Καλή ανάγνωση! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Η αδικία, η οργή, το μίσος κι η απόγνωση μπορούν να μας οδηγήσουν σε απίστευτα ακραίες πράξεις με ολέθριες συνέπειες που δε χωράει ο ανθρώπινος νους, στην προσπάθεια ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη, που μπορεί και να μην αποδοθεί ποτέ…

Το μυθιστόρημα «Οι κόκκινες μπότες» του Ανδρέα Γούτη είναι μια συγκλονιστική, ανθρώπινη ιστορία με αστυνομική πλοκή, που ξετυλίγει την υπαρξιακή διαδρομή μιας έγκριτης δημοσιογράφου, της Αλίκης, μέσα απ’ τις πολύπλοκες διαπροσωπικές της σχέσεις που τη στιγμάτισαν, οδηγώντας την σε αδιέξοδες, σκοτεινές, ψυχικές ατραπούς.

Ίντριγκες, δολοφονίες πάθους με δηλητήρια, βότανα κι άλλους απίστευτους τρόπους, απίθανα ατυχήματα, φλογεροί έρωτες, ανεκπλήρωτες επιθυμίες και μοιραίες συμπτώσεις σκιαγραφούν μια ιστορία που θα μπορούσε να βιώσει ο καθένας μας.

Μια ιστορία για τις ανατροπές της ζωής και τα παιχνίδια της μοίρας.

Μια δαιδαλώδης διαδρομή στα σκοτεινά καλντερίμια της ψυχής.


Για να αγοράσετε το «Οι κόκκινες μπότες», του Ανδρέα Γούτη, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Οι κόκκινες μπότες

Συγγραφέας

Ανδρέας Γούτης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ιωλκός

Ημερομηνία έκδοσης

Απρίλιος 2014

Αριθμός σελίδων

283

ISBN

978-960-426-775-0

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.