«Η κραυγή των λύκων», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Η κραυγή των λύκων», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης

Το νέο προεφηβικό μυθιστόρημα του Βασίλη Κουτσιαρή και του Γιάννη Διακομανώλη, έχει τίτλο «Η κραυγή των λύκων» και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021, από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική!

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
«Η κραυγή των λύκων», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης

Υπόθεση βιβλίου

Η Βόθη είναι ένα μικρό ορεινό χωριό, από τα τόσα που στολίζουν τα βουνά της πατρίδας μας. Σε αυτό αποφάσισαν να μετοικίσουν ο Λούης μαζί με τους γονείς του, αφήνοντας πίσω την πόλη αλλά και -δυστυχώς- τους δικούς τους ανθρώπους. Αύγουστος ήτανε όταν έφτασαν στο χωριό και άρχισαν σιγά σιγά να προσαρμόζονται και να προετοιμάζονται για τον χειμώνα στο νέο τους σπίτι.

Άρχισαν επίσης να προσέχουν και να παρατηρούν τα περίεργα αυτού του χωριού με το τόσο παράξενο όνομα. Για παράδειγμα τους πολύ ψηλούς φράχτες που είχαν χτισμένους γύρω τους τα σπίτια, σαν να ήθελαν να προστατέψουν τους ενοίκους τους από κάτι κακό. Και αν αυτό σας φαίνεται λίγο ιδιόμορφο, που να δείτε και τις ιδιαίτερες συνήθειες που είχαν οι κάτοικοι αυτού του χωριού…


Μόλις νύχτωνε, όλοι έμπαιναν μέσα στα σπίτια τους, σφάλιζαν πόρτες και παράθυρα και άφηναν τα έξω φώτα αναμμένα. Όταν οι γονείς του Λούη ρώτησαν γιατί το έκαναν αυτό, εκείνοι απάντησαν:
– Φοβόμαστε τους λύκους.
Βέβαια χρόνια τώρα δεν είχε γίνει κάποιο περιστατικό που να δικαιολογεί το φόβο τους αυτό.

Εκτός όμως από ιδιαίτερες συνήθειες είχαν και ιδιαίτερη συμπεριφορά, τουλάχιστον απέναντι στη νέα οικογένεια που ήρθε να κατοικήσει στον τόπο τους…


Το σπίτι που νοίκιασαν ήταν χτισμένο στο ψηλότερο σημείο του βουνού, λίγο μακριά από τα υπόλοιπα σπίτια, σχεδόν κρυμμένο, λόγω των ψηλών δέντρων γύρω του. Καθημερινά, δήθεν τυχαία, περνούσαν διάφοροι και σταματούσαν για μια καλημέρα. Ποτέ όμως δεν αρκούνταν μόνο σ’ αυτή.
– Κινδυνεύετε! Φύγετε από το χωριό!
Ήταν τα τελευταία τους λόγια χωρίς ουσιαστικά να τους εξηγούνε το λόγο. Όταν οι χωριανοί είδαν ότι οι γονείς του Λούη αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις τους, άλλαξαν τακτική. Έπαψαν να τους μιλάνε.

Και το κακό δεν είναι ότι έπαψαν μόνο να μιλάνε στους γονείς του μικρού μας ήρωα, αλλά απαγόρεψαν και στα παιδιά τους να έχουν οποιαδήποτε επαφή με εκείνον. Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε για τον Λούη με ένα κόμπο στο λαιμό και η πρώτη μέρα θα ήταν σίγουρα εφιαλτική αν μέσα στην τάξη δεν έμπαινε η Άννα.

Η μικρή και ευγενική συμμαθήτρια του Λούη, που σε αντίθεση με όλα τα άλλα παιδιά, όχι μόνο του μίλησε, αλλά έγιναν πολύ σύντομα οι πιο στενοί φίλοι. Κάθε απόγευμα ο Λούης πήγαινε στο σπίτι της Άννας και έπαιζαν, συζητούσαν και κατέστρωναν σχέδια για το πως θα κατάφερναν να πάνε μια βόλτα στο δάσος χωρίς να το μάθουν οι γονείς τους.

Τελικά τα κατάφεραν! Η περιπέτεια που έζησαν στο δάσος έγινε η αφορμή, από τη μία να δέσουν τη φιλία τους ακόμη περισσότερο και από την άλλη να έρθει στο προσκήνιο η παλιά κατάρα που βάραινε τη Βόθη και τους κατοίκους της. Θα μπορέσουν άραγε να λύσουν τη βαριά κατάρα και να ελευθερωθούν οι ίδιοι αλλά και όλοι οι συγχωριανοί τους από αυτή;


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Όλα αυτά που σας μαρτύρησα παραπάνω, είναι μόνο ένα τμήμα από το πρώτο εκ των τριών μερών που είναι χωρισμένο το προεφηβικό μυθιστόρημα «Η κραυγή των λύκων», του Βασίλη Κουτσιαρή και του Γιάννη Διακομανώλη. Στο πρώτο αυτό μέρος ξεδιπλώνεται η ιστορία της Άννας και του Λούη.

Στα άλλα δύο, που μου άρεσαν και πολύ πολύ περισσότερο, οι δύο ταλαντούχοι συγγραφείς μας μεταφέρουν 200+ χρόνια στο παρελθόν! Τι έγινε τότε στην ορεινή και απρόσιτη Βόθη; Ε! Δεν είμαι μαρτυριάρα τόσο!!! Θα τα μάθετε όλα, με το νι και με το σίγμα, όταν με το καλό διαβάσετε το «Η κραυγή των λύκων»!

Είναι είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 9 ετών, αλλά θα συναρπάσει και αρκετά μεγαλύτερους σε ηλικία αναγνώστες. Πρόκειται για μια πρωτότυπη περιπέτεια με γρίφους, μυστικά, θρύλους και μπόλικη αγωνία!

Πάνω όμως και πρώτα από όλα, το προεφηβικό αυτό μυθιστόρημα θα μας μιλήσει για τη φιλία, η οποία όταν είναι αληθινή και αγνή μπορεί να αλλάξει τελείως τον κόσμο γύρω μας και να τον κάνει καλύτερο… πολύ πολύ καλύτερο!

Καλή ανάγνωση!

Οπισθόφυλλο:

Τη νύχτα στο χωριό τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ. Κανείς δεν τολμά να βγει έξω. Φοβούνται τους λύκους που περιφέρονται στο δάσος. Κανείς δεν ξέρει αν είναι άγριοι ή ήμεροι, αλλά και κανείς δεν μπορεί να τους σκοτώσει. Ήταν άλλωστε η τελευταία επιθυμία μιας γυναίκας, της Μαριάννας, που έζησε πριν από διακόσια περίπου χρόνια σε αυτό το χωριό. «Μην τους πειράξετε!» είχε πει τότε. Κι όλοι σεβάστηκαν την επιθυμία της.

Όταν ο Λούης και οι γονείς του εμφανίζονται στο χωριό, με την ελπίδα να κάνουν ένα όμορφο ξεκίνημα εκεί, οι χωριανοί δεν τους καλοδέχονται. «Φύγετε! Όσο είναι καιρός!» τους προειδοποιούν καθημερινά. Φοβούνται την κατάρα ενός ισχυρού μάγου από το παρελθόν: «Καταραμένοι όλοι οι ξένοι που ζουν και θα ζουν σε αυτό το χωριό!».

Ο Λούης και η Άννα, η μοναδική του φίλη στο χωριό, θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου. Γρήγορα θα διαπιστώσουν πως δεν πρόκειται για θρύλο, αλλά για μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, μίσους, εκδίκησης, πέρα για πέρα αληθινή.

Άραγε θα καταφέρουν να φτάσουν ως το τέλος ή η κατάρα είναι τόσο ισχυρή, που θα παγιδέψει και τους ίδιους;


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η κραυγή των λύκων

Συγγραφείς

Βασίλης Κουτσιαρής
Γιάννης Διακομανώλης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Ιανουάριος 2021

Αριθμός σελίδων

201

ISBN

978-960-563-389-9

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.