«Οι Λύκοι της Κάλα», Στίβεν Κινγκ - «Wolves of the Calla», Stephen King .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Οι Λύκοι της Κάλα», Στίβεν Κινγκ – «Wolves of the Calla», Stephen King

Εξαιρετική πλοκή, καταπληκτικές εικόνες, συνεχώς αυξανόμενη αγωνία, μοναδικοί χαρακτήρες και ένα τέλος αντάξιο των καλύτερων βιβλίων του Στίβεν Κινγκ.

Γράφει: Matia Gr
«Οι Λύκοι της Κάλα», Στίβεν Κινγκ – «Wolves of the Calla», Stephen King

Οι Λύκοι της Κάλα

Το «Οι Λύκοι της Κάλα – Wolves of the Calla» είναι το πέμπτο βιβλίο της μυθιστορηματικής σειράς «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower», του Στίβεν Κινγκ – Stephen King. Όπως και τα προηγούμενα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Bell, σε μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου.

Υπόθεση βιβλίου

Οι πέντε ήρωές μας συνεχίζουν την πορεία τους προς τον Μαύρο Πύργο και τα όσα πρόκειται το Κα να τους έχει “ετοιμάσει” για εκεί.

Τα βήματά τους τους φέρνουν σε μια αγροτική κοινότητα όπου μαύρα σύννεφα σκιάζουν τις ευτυχισμένες καθόλα ζωές των κατοίκων της. Από ένα γειτονικό σκοτεινό τόπο, τη Βροντή, κάθε περίπου είκοσι χρόνια, έρχονται κάποιοι καβαλάρηδες φορώντας μάσκες Λύκων, και αρπάζουν ένα παιδί από κάθε ζευγάρι διδύμων που έχουν γεννηθεί. Με δεδομένο ότι το 99% των γεννήσεων αφορούν δίδυμα παιδιά… ο φόρος που πληρώνει η κοινότητα είναι αβάστακτος. Τα παιδιά επιστρέφονται στη γενέτειρα τους μετά από λίγες εβδομάδες αλλά πλέον είναι ζωντανά κουφάρια χωρίς λογική, χωρίς ψυχή… και με λίγα χρόνια ζωής μπροστά τους.

Φυσικά οι Πιστολέρο της ιστορίας μας δεν είναι δυνατόν να αφήσουν αβοήθητους αυτούς τους άμοιρους ανθρώπους. Πως όμως θα μπορέσουν να αλλάξουν την μοίρα της κοινότητας; Πως θα μπορέσουν να της χαρίσουν ένα πιο φωτεινό μέλλον; Και κυρίως, πως θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις παράλληλες προκλήσεις που το κα-τετ τους πρέπει οπωσδήποτε να οδηγήσει προς θετικές -σε σχέση με την αποστολή τους- ατραπούς;

Ένα είναι γεγονός… ο Πύργος είναι ακόμα πιο κοντά…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Μετά το τέταρτο βιβλίο -με το υψηλό ιξώδες ανάγνωσης- της σειράς «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower», έρχεται το πέμπτο –Οι Λύκοι της Κάλα– σαν βάλσαμο στον αναγνώστη.

Εξαιρετική πλοκή, καταπληκτικές εικόνες, συνεχώς αυξανόμενη αγωνία, μοναδικοί χαρακτήρες και ένα τέλος αντάξιο των καλύτερων βιβλίων του Στίβεν Κινγκ.

Με την βεβαιότητα ότι ο πέμπτος σταθμός του ταξιδιού μας προς τον Μαύρο Πύργο είναι το καλύτερο βιβλίο -μέχρι στιγμής- από αυτά που έχω διαβάσει, σας συστήνω -εφόσον βρίσκεστε σε κάποιο προηγούμενο- να σπεύσετε να φτάσετε σε αυτό.

Θα τολμήσω να πω ότι το «Οι Λύκοι της Κάλα» είναι -πάλι μέχρι στιγμής- ο καλύτερος λόγος για να ξεκινήσει κάποιος να διαβάσει την σειρά αυτή βιβλίων του δημοφιλούς Αμερικανού συγγραφέα. Ελπίζω στο εγγύς μέλλον -άλλα τρία βιβλία απομένουν- να συναντήσω ισάξιο με αυτό και γιατί όχι και κάποιο καλύτερο από αυτό… το αδηφάγο αναγνωστικό κοινό ποτέ δεν είναι ικανοποιημένο! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Ο Ρόλαντ Ντεσέιν, αναζητώντας πάντα τον Μαύρο Πύργο, ταξιδεύει προς τα νοτιοανατολικά μέσα από τα δάση του Μέσου Κόσμου, μαζί με τους τέσσερις κα-τετ του: τον Έντι Ντιν και τη γυναίκα του Σουζάνα, τον Τζέικ Τσέιμπερς, το αγόρι που πέρασε δύο φορές από την πόρτα του θανάτου στον κόσμο του Ρόναλντ, και τον Όρι, τον τραυλιστή.
Ο δρόμος τους θα τους βγάλει στην κοιλάδα της Κάλα Μπριν Στέρτζις, μιας γαλήνιας κοινότητας αγροτών και κτηνοτρόφων, στην παραμεθόρια περιοχή του Μέσου Κόσμου. Πέρα από την πόλη, υψώνεται ο σκοτεινός όγκος του βουνού της Βροντής, πηγή τρομερών δεινών για την κοινότητα, που λίγο λίγο απομυζούν την ψυχή της.
Ο φόβος πυκνώνει σαν σύννεφο καταιγίδας πάνω από την Κάλα. Πλησιάζει η ώρα που θα ξανάρθουν οι Λύκοι της Βροντής, για να επιδοθούν και πάλι στη φρικτή λεηλασία τους. Όποιος θελήσει να τους αντισταθεί, ρισκάρει τα πάντα, αλλά οι πιστολέρο είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες πιθανότητες και αποφασίζουν να μείνουν και να βοηθήσουν τους τρομοκρατημένους κατοίκους. Ωστόσο σύντομα θα διαπιστώσουν ότι τα όπλα τους δεν είναι αρκετά…
Και ο Πύργος είναι τώρα πιο κοντά…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο Μαύρος Πύργος 5 – Οι Λύκοι της Κάλα
The Dark Tower 5 – Wolves of the Calla

Συγγραφέας

Στίβεν Κινγκ
Stephen King

Μεταφραστής

Μιχάλης Μακρόπουλος

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Bell

Ημερομηνία έκδοσης

Ιούνιος 2005

Αριθμός σελίδων

768

ISBN

978-960-620-479-1

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.