«Η πύλη της Αβύσσου», Μιγκέλ Γκαρσία .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Η πύλη της Αβύσσου», Μιγκέλ Γκαρσία

To προεφηβικό μυθιστόρημα «Η πύλη της Αβύσσου», του Μιγκέλ Γκαρσία, είναι το τρίτο μέλος της σειράς “Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν”. Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 από τις εκδόσεις Μίνωας και τη μετάφραση του υπογράφει η Κάλλια Ταβουλάρη.

«Η πύλη της Αβύσσου», Μιγκέλ Γκαρσία

Υπόθεση βιβλίου

Βρισκόμαστε στη Γαλλική Νάντη τον χειμώνα του 1840. Στην πόλη πρόκειται να συμβούν δύο ξεχωριστά γεγονότα. Το πρώτο είναι ότι θα συνδεθεί με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Το δεύτερο γεγονός, που ξεφεύγει πολύ από την συνήθη καθημερινότητά της Νάντης, είναι ένα μεγάλο επιστημονικό συνέδριο που πρόκειται να λάβει χώρα εκεί.

Και τα δύο αυτά γεγονότα, που έχουν άμεση σχέση με την πρόοδο, έχουν ενθουσιάσει του τέσσερις μικρούς μας φίλους. Τα τέσσερα μέλη της Λέσχης των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα· την Καρολίνα, την Μαρί, τον Ιούλιο και τον Χουάν. Πιθανότατα θα μπορέσουν να δουν από κοντά μια μηχανή τρένου, να συναντήσουν κάποιον επιστήμονα και, ποιος ξέρει, μπορεί ακόμα και να καταφέρουν να δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες δράσης τη νέα εφεύρεση του Ιούλιου· τα τεχνητά αυτιά!

Καταρχήν όμως έχουν να λύσουν ένα φλέγον ζήτημα…


Η Μαρί είχε διάφορα προβλήματα. Κι όλοι ήξεραν ποιο ήταν το πιο σοβαρό. Πριν από μερικούς μήνες, οι γονείς της είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει το σχολείο. Βέβαια, δεν τους κόστιζε τίποτα, γιατί η Μαρί φοιτούσε με μία από τις υποτροφίες που η Καλή Παράδοση έδινε σε άπορους μαθητές, αλλά η οικογένεια της ήταν πολύ φτωχή για να μπορέσει η μεγάλη κόρη να μη δουλεύει. Στο σπίτι της χρεάζονταν περισσότερα χρήματα για να μπορούν να ζήσουν.

Πως θα μπορούσαν άραγε οι τρεις φίλοι της να βοηθήσουν τη Μαρί; Αν εφεύραν και κατασκεύαζαν ένα χρηστικό αντικείμενο και κατόπιν το πωλούσαν στο κατάστημα που είχε ο πατέρας του Χουάν; Μήπως θα μπορούσαν έτσι να βγάλουν κάποια χρήματα ώστε να μπορέσει η Μαρί να συνεχίσει το σχολείο;

Πω πω! Πολλά πράγματα έχουν πέσει μαζεμένα στις πλάτες των τεσσάρων φίλων μας! Αμ, το τελευταίο; Ένας γρίφος που ανακάλυψαν στο γραφείο του μισητού διευθυντή του σχολείου τους; Τι να σημαίνει άραγε; Μήπως έχει κάποια σχέση με την εξαφάνιση ενός επιστήμονα και φίλου του πλοιάρχου Νέμο;

Καινούρια περιπέτεια μου μυρίζει για να μέλη της Λέσχης των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα! Και τι περιπέτεια! Ένα θα σας πω… η Πύλη της Αβύσσου είναι ανοικτή και τους προσμένει..


Ο Ιούλιος δεν είπε τίποτα. Και δεν σταμάτησε, όπως οι φίλοι του, αλλά προχώρησε κατευθείαν προς την είσοδο. Οι υπόλοιποι κοιτάχτηκαν και τον ακολούθησαν.
Με τον Ιούλιο να προηγείται, πέρασαν μέσα από το άνοιγμα και κατέβηκαν από ένα είδος φυσικής σκάλας μες τον βράχο. Το φως γινόταν όλο και πιο αδύναμο καθώς κατέβαιναν και σύντομα θα χρειάζονταν τη λάμπα. Γι’ αυτό ο Ιούλιος έψαξε σε μία τσέπη να βρει τα σπίρτα.
Προτού όμως ανάψει τη λάμπα, έπεσαν πάνω σε κάτι που δεν περίμεναν να βρούν εκεί: ένα μεταλλικό πλέγμα με κλειδαριά.

Δεν νομίζω βέβαια να πιστεύετε ότι μια κλειδαριά μπορεί να σταματήσει τους ήρωές μας; Όχι βέβαια! Το ταξίδι στα έγκατα της γης μόλις ξεκίνησε! Είστε έτοιμοι να τους ακολουθήσουμε; Πάμε, λοιπόν!


Αγοράστε το βιβλίο «Η πύλη της Αβύσσου», του Μιγκέλ Γκαρσία, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Μία ακόμα περιπέτεια των μελών της Λέσχης των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα μας περιμένει να την ζήσουμε, χάρη στον Μιγκέλ Γκαρσία και στις εκδόσεις Μίνωας. Το τρίτο αυτό μυθιστόρημα της σειράς “Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν”, βρίσκεται από την 1η Ιανουαρίου του 2020 σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Είναι ίσως το πιο περιπετειώδες από εκείνα που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, μιας και ξεχειλίσει από αγωνία και ανατροπές. Όπως και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς είναι καλογραμμένο, με ολοζώντανες εικόνες, καταπληκτική πλοκή και όλα αυτά τυπωμένα σε μια πολυτελή έκδοση με την σφραγίδα ποιότητας του Μίνωα.

Όπως έχω αναφέρει και σε κείμενα παρουσίασης άλλων μυθιστορημάτων της σειράς αυτής, το ταλέντο και η έμπνευση του Μιγκέλ Γκαρσία, δημιούργησαν προεφηβικά βιβλία περιπέτειας που απολαμβάνουν ακόμα και οι παππούδες των νεαρών αναγνωστών!

Τι όμορφο να υπάρχουν στην βιβλιοθήκη της οικογένειας τόσο καλογραμμένα και καλοτυπωμένα βιβλία, που έχουν απολαύσει όλα τα μέλη της και που θα βρίσκονται εκεί για πολλά πολλά χρόνια… ώστε να τα διαβάσουν και οι απόγονοι των σημερινών παιδιών και εφήβων.

Επένδυση στην ψυχαγωγία και στην γνώση! Επένδυση στη διαμόρφωση χαρακτήρα και σε παράθυρα γνωριμίας με τον κόσμο που μας περιβάλει! Επένδυση σε ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος… τα βιβλία! Αναζητήστε μαζί με το «Η πύλη της Αβύσσου», του Μιγκέλ Γκαρσία, και τα υπόλοιπα μυθιστορήματα της σειράς “Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν” και θα με θυμηθείτε!

Είναι εξαιρετικά!

Οπισθόφυλλο:

Νάντη (Γαλλία), άνοιξη του 1840. Ο εντεκάχρονος Ιούλιος Βερν, εξερευνητής και εφευρέτης, είναι πολύ χαρούμενος. Επιτέλους, καλά νέα για την πρόοδο και τη γνώση στην πόλη του. Σπουδαίοι καθηγητές και επιστήμονες καταφθάνουν για ένα επιστημονικό συνέδριο, ενώ μια νέα σιδηροδρομική γραμμή θα ενώσει σύντομα τη Νάντη με το Παρίσι. Ωστόσο, μια τρομερή εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να δεχθεί την εξέλιξη αυτή. Έτσι, σχεδιάζει την απαγωγή των επιστημόνων προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις τους για τους δικούς της δόλιους σκοπούς.

Θα καταφέρουν οι τέσσερις φίλοι να αποκαλύψουν τα σχέδια της οργάνωσης; Μια καινούργια περιπέτεια αρχίζει για τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα και ο Ιούλιος με την παρέα του θα χρειαστεί να εξερευνήσουν ένα σπήλαιο στα έγκατα της γης…


Αγοράστε το βιβλίο «Η πύλη της Αβύσσου», του Μιγκέλ Γκαρσία, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η πύλη της Αβύσσου
Viaje al abismo

Συγγραφέας

Μιγκέλ Γκαρσία
Miguel Garcia

Εικονογράφος

Πάκο Πόρρες
Paco Porres

Μετάφραση

Κάλλια Ταβουλάρη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

1 Ιανουαρίου 2020

Αριθμός σελίδων

198

ISBN

978-618-02-1472-7

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα