«Το χαμένο νησί», Μιγκέλ Γκαρσία .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Το χαμένο νησί», Μιγκέλ Γκαρσία

Η αυλαία της προεφηβικής σειράς “Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν”, άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2019, από τις εκδόσεις Μίνωας, με το μυθιστόρημα «Το χαμένο νησί» σε μετάφραση της Κάλλιας Ταβουλάρη.

«Το χαμένο νησί», Μιγκέλ Γκαρσία

Υπόθεση βιβλίου

Η Καρολίνα, η Μαρί, ο Ιούλιος και ο Χουάν, είναι φίλοι, συμμαθητές, και τα μοναδικά μέλη της Λέσχης των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα! Μοιράζονται το ίδιο πάθος για περιπέτειες, εξερευνήσεις, διαλεύκανση μυστηρίων και συμβολή στον αγώνα για να γίνει στο μέλλον η Γη ένας καλύτερος και ομορφότερος τόπος!

Η πρώτη τους μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε μια μέρα που ήταν σαν όλες τις άλλες, με μια όμως σημαντική διαφορά…


Ένας κουστουμαρισμένος κύριος, με ημίψηλο καπέλο και μπαστούνι, έδινε οδηγίες σε δύο υπαλλήλους του πως να τοποθετήσουν την αφίσα πολύ ψηλά και να την κολλήσουν καλά καλά. Τα παιδιά είδαν ότι επρόκειτο για την αναγγελία της παρουσίασης στην Νάντη ενός γιγάντιου αερόστατου, που θα γινόταν το επόμενο Σαββατοκύριακο στην εσωτερική αυλή του κάστρου του δούκα της Βρετάνης. Το Σάββατο θα γινόταν μία σύντομη επίδειξη και την Κυριακή το αερόστατο θα ξεκινούσε μία πραγματική πτήση για το Παρίσι.

Πω πω! Ένα πραγματικό αερόστατο στη Νάντη! Ένα από εκείνα που ο Ιούλιος έχει δει μόνο σε βιβλία και έχει περιγράψει στα υπόλοιπα μέλη της Λέσχης! Εννοείτε πως θα πάνε να το δουν από κοντά, ε; Ίσως οι άλλοι, άλλα ο Ιούλιος που είναι ξανά τιμωρία; Δεν μπορούσε να κάτσει ήσυχος μέχρι το Σάββατο; Τι τα ήθελε πάλι τα πειράματα; Αφού ξέρει ότι ο πατέρας του δεν βλέπει θετικά τις επιστημονικές του εξερευνήσεις!

Με αυτά και με άλλα, το πρωινό του Σαββάτου φτάνει και πολλοί από τους κατοίκους της Νάντης έχουν πάει στο κάστρο για να θαυμάσουν το νέο αυτό επίτευγμα της τεχνολογίας. Ανάμεσά τους, ευτυχώς για εκείνον, είναι και ο Ιούλιος, αν και υπό στενή επιτήρηση! Οι τέσσερις φίλοι θαυμάζουν το τεράστιο αερόστατο, αλλά από απόσταση μιας και απαγορεύεται αυστηρά να το πλησιάσουν.

Τι γκαντεμιά κι αυτή! Να έχεις μπροστά σου ένα τέτοιο θαυμαστό αντικείμενο και να μην μπορείς να το αγγίξεις, να το περιεργαστείς με την ησυχία σου. Μήπως όμως μπορεί να γίνει κάτι γι’ αυτό; Αν, λέω αν, την επομένη το πρωί -πολύ πολύ πρωί- πήγαιναν κρυφά να το δουν όταν όλοι οι άλλοι θα κοιμούνται; Η προγραμματισμένη αναχώρηση του αερόστατου είναι για αργά, κοντά στο μεσημέρι. Θα έχουν αρκετή ώρα στη διάθεσή τους να το περιεργαστούν, αρκεί να ξυπνήσουν πριν ακόμα χαράξει ο ήλιος!

Ευκολάκι λέτε εσείς; Ωχ λέω εγώ! Όταν κάνουν τέτοια ριψοκίνδυνα σχέδια οι τέσσερις φίλοι μας, συνήθως κάτι πάει στραβά και περιπλέκονται τα πράγματα. Για να δούμε όμως, αυτή τη φορά τι θα γίνει; Να το! Δεν σας το έλεγα; Κυριακή χαράματα, οι τέσσερις φίλοι μέσα στο καλάθι του αερόστατου και…


Οι κουκουλοφόροι έκπληκτοι, σήκωσαν το κεφάλι.
Ο ένας είπε:
«Είναι κάτι πιτσιρίκια μες στο αερόστατο! Τι κάνουμε;»
«Ακολουθούμε το σχέδιο!» απάντησε κοφτά ο αρχηγός. «Είστε έτοιμοι; Έχετε λύσει τα σχοινιά;»
Οι άλλοι τρεις απάντησαν καταφατικά.
«Πάμε λοιπόν!»
Το αερόστατο, λυμένο πλέον, έκανε μία απότομη κίνηση.
«Χάσου στον ουρανό, απαίσιο αερόστατο!» φώναξε ο αρχηγός, χωρίς να παίρνει λεπτό τα μάτια του από τον Ιούλιο. «Κάτω η πρόοδος, κάτω και όλες οι διαβολικές της εφευρέσεις!»

Ω Θεέ μου! Τι γίνεται τώρα; Το αερόστατο συνεχώς ανεβαίνει ψηλά και ο δυνατός άνεμος το παρασύρει μακριά από την πόλη! Τι θα γίνουν οι τέσσερις ήρωές μας; Πως θα πιλοτάρουν την πρωτόγνωρη σε αυτούς πτητική μηχανή; Που θα τους παρασύρει ο αέρας; Αχ, τι αναποδιά! Και αυτοί οι τέσσερις κουκουλοφόροι, γιατί έλυσαν το αερόστατο και το άφησαν ακυβέρνητο; Ναι, ήξεραν ότι υπήρχαν τα παιδιά μες το καλάθι και δεν δίστασαν καθόλου να εφαρμόσουν το αρχικό τους σχέδιο!

Ένα πράγμα μόνο θα μπορέσει να σώσει τους τέσσερις φίλους μας τώρα. Η ευφυΐα τους! Είναι γενναία και εφευρετικά παιδιά, αυτό είναι γεγονός! Ας ελπίσουμε ότι θα εκμεταλλευτούν κάθε φαιό κύτταρο που έχουν στον εγκέφαλό τους και πως θα μπορέσουν να ξεγλιστρήσουν όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται από την δύσκολη θέση που έχουν βρεθεί!

Επί των σελίδων του βιβλίου όλες οι λεπτομέρειες.


Αγοράστε το βιβλίο «Το χαμένο νησί», του Μιγκέλ Γκαρσία, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Ο Μιγκέλ Γκαρσία είχε μια καταπληκτική ιδέα την οποία, ευτυχώς για όλους εμάς τους αναγνώστες, την έκανε πράξη. Δημιούργησε μια μαγευτική σειρά προεφηβικών και εφηβικών αναγνωσμάτων υπό τον τίτλο “Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν”.

Τα μυθιστορήματα αυτά απαρτίζονται από κείμενα που “είχε γράψει” η Καρολίνα -ένα από τα τέσσερα μέλη της Λέσχης των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα- και “είχε διασώσει” ο ίδιος ο πλοίαρχος Νέμο! Κείμενα που περιγράφουν τις περιπέτειες των τεσσάρων παιδιών που ζούσαν ως έφηβοι στη Νάντη της Γαλλίας στα μέσα του 19ου αιώνα!

Αν και το μυθιστόρημα «Το χαμένο νησί» του Μιγκέλ Γκαρσία -όπως και τα υπόλοιπα της σειράς- απευθύνονται σε νεαρούς βιβλιόφιλους, είναι βέβαιο πως θα τα απολαύσουμε δεόντως κι εμείς οι ενήλικες. Άλλωστε με τα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν δεν μεγαλώσαμε; Τα έργα αυτά του Μιγκέλ Γκαρσία θυμίζουν πολύ στην τεχνοτροπία εκείνα του Βερν και μαγεύουν εξίσου με αυτά!

Χάρη στις εκδόσεις Μίνωας θα ταξιδέψουμε σε ένα χαμένο νησί και θα ζήσουμε μαζί με τους ήρωές μας την πρώτη τους μεγάλη περιπέτεια! Εικόνες μοναδικές, κελαρυστή γραφή και πολλές ώρες αγωνίας και μυθιστορηματικής ψυχαγωγίας. Θέλετε τίποτα άλλο; Σπεύσατε!

Οπισθόφυλλο:

Ο Ιούλιος, η Μαρί, η Καρολίνα και ο Χουάν, φίλοι και συμμαθητές, έχουν ιδρύσει τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα. Όταν στην πόλη τους ανακοινώνεται η παρουσίαση ενός αερόστατου, δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να το εξετάσουν στα κρυφά. Καθώς τα παιδιά εξερευνούν το εσωτερικό του καλαθιού, σαμποτέρ λύνουν τα σκοινιά και ο αέρας παρασύρει το αερόστατο στη θάλασσα. Έπειτα από ένα απίστευτο ταξίδι θα προσγειωθούν σε ένα μυστηριώδες, έρημο νησί. Μια τρομερή περιπέτεια θα αρχίσει και οι τέσσερις φίλοι για να επιβιώσουν θα πρέπει να αξιοποιήσουν την εξυπνάδα τους, το θάρρος τους και, πάνω από όλα, τη φιλία τους.


Αγοράστε το βιβλίο «Το χαμένο νησί», του Μιγκέλ Γκαρσία, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Το χαμένο νησί
La isla perdida

Συγγραφέας

Μιγκέλ Γκαρσία
Miguel Garcia

Εικονογράφος

Πάκο Πόρρες
Paco Porres

Μετάφραση

Κάλλια Ταβουλάρη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

1 Σεπτεμβρίου 2019

Αριθμός σελίδων

227

ISBN

978-618-02-1337-9

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα