«Στο βυθό της θάλασσας», Μιγκέλ Γκαρσία .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Στο βυθό της θάλασσας», Μιγκέλ Γκαρσία

Ένα ακόμα μέλος της προεφηβικής σειράς “Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν”, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2020, από τις εκδόσεις Μίνωας. Έχει τίτλο «Στο βυθό της θάλασσας» και τη μετάφραση υπογράφει η Κάλλια Ταβουλάρη.

«Στο βυθό της θάλασσας», Μιγκέλ Γκαρσία

Υπόθεση βιβλίου

Βρισκόμαστε στη Γαλλική Νάντη (Nantes), στις δυτικές ακτές της χώρας που βρέχονται από τα νερά του Ατλαντικού ωκεανού, το 1840.

Τα σχολεία κοντεύουν να κλείσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές και η “Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα” βρίσκεται σε αναβρασμό. Τα τέσσερα νεαρά μέλη της συνεχίζουν τις συναντήσεις τους και αδημονούν να τελειώσουν τα μαθήματα ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο στην διάθεσή τους! Χρόνο που θέλουν να αφιερώσουν τόσο σε διάφορες περιπέτειες όσο και στη δοκιμή των εφευρέσεων του νεαρού Ιουλίου Βέρν.

Και για του λόγου το αληθές, ο Ιούλιος έχει μόλις τελειοποιήσει μία νέα του εφεύρεση…


Απ’ όλες τις εφευρέσεις του Ιουλίου, οι φίλοι του έβρισκαν πιο διασκεδαστική τα σιφόν. Εκείνος πάλι, επειδή δεν ήθελε να λάβει τα εύσημα για μία ιδέα που δεν ήταν δική του, τους είχε επαναλάβει χίλιες φορές ότι δεν το είχε σκεφτεί ο ίδιος, και ότι πριν από τρία χρόνια ένας επιστήμονας είχε μάλιστα κατοχυρώσει την πατέντα για κάτι παρόμοιο στο Παρίσι. Ο Ιούλιος είχε απλά αντιγράψει την ιδέα από ένα περιοδικό και την είχε βελτιώσει. Για τους φίλους του όμως ελάχιστη σημασία είχαν αυτά: από τη στιγμή που τους εξήγησε τι είχε κάνει, τελείωσε, το βάφτισαν «η αυτόματη μποτίλια του Ιούλιου».

Σας μίλησα όμως και για περιπέτειες, ε; Λοιπόν, οι περιπέτειες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι όλων των μελών της Λέσχης. Η Καρολίνα, η Μαρί, ο Χουάν και φυσικά ο Ιούλιος δεν είναι σαν τους συνομήλικούς τους. Δεν ασχολούνται μόνο με τα διαβάσματα και τα παιχνίδια τους. Θέλουν με κάθε τρόπο να συμβάλουν στην προσπάθεια ο κόσμος να γίνει καλύτερος και αυτό συχνά πυκνά τους οδηγεί σε περίεργες καταστάσεις!

  «Θεραπεία θανάτου», του Τζέιμς Ντάσνερ - «Death cure», by James Dashner

Να, όπως τώρα! Οι ψαράδες στη Νάντη, τις τελευταίες ημέρες, ανασύρουν από τα δίχτυα τους πρασινωπά ψάρια που έχουν μια πολύ άσχημη μυρωδιά! Κάτι δηλητηριάζει την θάλασσα και οι τέσσερις φίλοι δεν πρόκειται να το προσπεράσουν ελαφρά τη καρδία.

Ο φίλος τους από προηγούμενες περιπέτειες ο καπετάν Νέμο και το υπέροχο σκάφος του ο Ναυτίλος, θα τους βοηθήσουν στην ανακάλυψη της αλήθειας. Ίσως μάλιστα και δύο νέες εφευρέσεις του Ιουλίου, μια υποβρύχια στολή και ένα ψαροντούφεκο, να φανούν κι αυτές χρήσιμες στην αναζήτηση που ανοίγεται μπροστά τους!

Τι, εμείς εδώ θα κάτσουμε; Όχι, βέβαια! Βάλτε κάτι ελαφρύ, φορέστε ένα καπέλο για τον ήλιο και φύγαμε…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Ο Μιγκέλ Γκαρσία έχει δημιουργήσει μια καταπληκτική σειρά προεφηβικών και εφηβικών αναγνωσμάτων που θα λατρέψουν ακόμα και οι ενήλικες αναγνώστες. Όλοι μας άλλωστε έχουμε μεγαλώσει με τα βιβλία του Ιουλίου Βέρν, οπότε το να “γνωρίζουμε” και το τι έκανε ο ίδιος ως παιδί είναι εξαιρετικά γοητευτικό!

Το προεφηβικό μυθιστόρημα «Στο βυθό της θάλασσας» είναι το τέταρτο μέλος της σειράς “Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν” που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας οι εκδόσεις Μίνωας.

Γραμμένο στο στυλ των βιβλίων του Ιουλίου Βερν, καθηλώνει τον αναγνώστη του από τις πρώτες γραμμές και τον κρατά σε αγωνία μέχρι τις τελευταίες! Δροσερή γραφή, απλή και κατανοητή ακόμα και από μικρά παιδιά, πλούσια σε εικόνες και περιγραφές, συναρπάζει και χαρίζει ώρες απολαυστικής ανάγνωσης!

Ιδανικό βιβλίο για τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών, που είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείτε κι εσείς οι γονείς τους. Αναζητήστε το, αποκτήστε το και καλό σας ταξίδι στα ανοικτά της Νάντης με το Ναυτίλο!!!

  «Φρανκενστάιν - Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός», του Ντιν Κούντζ - Frankenstein: Prodigal Son, by Dean Koontz

Οπισθόφυλλο:

Ανακαλύψτε τις περιπέτειες των μικρών εξερευνητών που σχεδιάζουν έναν κόσμο καλύτερο!

Νάντη (Γαλλία), καλοκαίρι του 1840. Ο Ιούλιος και οι φίλοι του παρατηρούν κατάπληκτοι τους ψαράδες της πόλης να γυρίζουν στο λιμάνι με τις βάρκες τους γεμάτες πρασινωπά ψάρια που μυρίζουν άσχημα. Κάτι μυστηριώδες δηλητηριάζει τα νερά και τα ψάρια είναι νεκρά πολύ πριν πιαστούν στα δίχτυα.

Μια καινούρια περιπέτεια ξεκινά για τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα. Ο Ιούλιος και οι φίλοι του αποφασίζουν να εξερευνήσουν τον βυθό της θάλασσας και δεν διστάζουν να επιβιβαστούν στον Ναυτίλο μαζί με τον πλοίαρχο Νέμο για ν’ ανακαλύψουν την αιτία της καταστροφής.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Στο βυθό της θάλασσας
En el fondo del mar

Συγγραφέας

Μιγκέλ Γκαρσία
Miguel Garcia

Εικονογράφος

Πάκο Πόρρες
Paco Porres

Μετάφραση

Κάλλια Ταβουλάρη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Απρίλιος 2020

Αριθμός σελίδων

195

ISBN

978-618-02-1533-5

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.