«Οι Ρημαγμένοι Τόποι», Στίβεν Κινγκ - «The Waste Lands», Stephen King .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Οι Ρημαγμένοι Τόποι», Στίβεν Κινγκ – «The Waste Lands», Stephen King

Τρίτο μέρος του ταξιδιού μας στην σειρά «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower» και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα.

Γράφει: Matia Gr
«Οι Ρημαγμένοι Τόποι», Στίβεν Κινγκ – «The Waste Lands», Stephen King

Οι Ρημαγμένοι Τόποι

Το «Οι Ρημαγμένοι Τόποι – The Waste Lands» είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower», του Στίβεν Κινγκ – Stephen King. Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Bell τον Ιούνιο του 2004.

Υπόθεση βιβλίου

Ο Ρόλαντ, ο Έντι και η Σουζάνα έχουν σχηματίσει πλέον την ομάδα που θα συνεχίσει την αποστολή του Πιστολέρο, την αναζήτηση του Μαύρου Πύργου. Η πορεία τους χαράζεται από μια νοητή Ακτίνα η οποία όμως επιδρά και δημιουργεί διάφορα φαινόμενα στο περιβάλλον.

Σχετικά γρήγορα, θα προστεθεί και ένα ακόμα μέλος στη συντροφιά τους. Ο Τζέικ, τον θυμάστε; Τον είχαμε δει να πεθαίνει στον κόσμο του Ρόλαντ προς το τέλος του πρώτου βιβλίου. Η επαναφορά του στον κόσμο αυτό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αλλά είναι κάτι που τελικά θα καταφέρουν οι ήρωες μας.

Η ομάδα των τεσσάρων πλέον -αν συμπεριλάβουμε και έναν τραυλιστή, τον Όρι, είναι πέντε- θα συνεχίσει την αναζήτηση, που θα την οδηγήσει σε μια πόλη φάντασμα, σε μερικούς καλούς ανθρώπους, σε πάρα πολλούς κακούς και σε ένα τρελό… τραίνο!

Επί των σελίδων παρακαλώ…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Τρίτο μέρος του ταξιδιού μας στην σειρά «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower» και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα. Ο ταλαντούχος Στίβεν Κινγκ είναι εδώ!

Ενδιαφέρουσα πλοκή, μπόλικη αγωνία, φοβερές εναλλαγές και χαρακτήρες που κινούνται αριστοτεχνικά σε ένα τερέν έντονων συναισθημάτων.

Ο χαρακτηρισμός «επική» αρχίζει να αχνοφαίνεται πάνω από τον τίτλο της σειράς και αυτό είναι κάτι ιδιαιτέρως ευχάριστο για όλους εμάς τους αναγνώστες. Το «Οι Ρημαγμένοι Τόποι» είναι πραγματικά ένα βιβλίο που αξίζει κάποιος να του αφιερώσει τις ώρες που απαιτεί η ανάγνωσή του.

Εύχομαι να συνεχιστεί έτσι η πορεία… Οψόμεθα!

Οπισθόφυλλο:

Στο τρίτο μέρος της μεγάλης περιπέτειας του τελευταίου πιστολέρο, ο Ρόλαντ, ο Έντι και η Σουζάνα βρίσκουν το Μονοπάτι της Ακτίνας, μιας από τις έξι που τέμνονται στο κέντρο του κόσμου. Το ακολουθούν, ελπίζοντας πως θα τους οδηγήσει επιτέλους στο Μαύρο Πύργο.
Στη συντροφιά τους «καλείται» τώρα κι ο αληθινός τρίτος: ο Τζέικ ξαναμπαίνει στο Μέσο Κόσμο φέρνοντας μαζί του δυο βιβλία που θα αποδειχτούν καθοριστικά στην αναζήτησή τους. Μέσα από άγριες ερημιές ο δρόμος τους τους φέρνει στη Λουντ, μια κατεστραμμένη πόλη ερειπίων, όπου οι επιζήσαντες δυο παλιών φατριών μάχονται λυσσαλέα μεταξύ τους. Αλλά σ’ αυτή την πόλη-σφαγείο καραδοκεί και μια άλλη απειλή, η μεγαλύτερη απ’ όσες συνάντησαν ως τώρα: μια οντότητα ανώτερης διάνοιας με μεγάλη αδυναμία στους γρίφους. Και η μόνη τους ελπίδα να ξεφύγουν ζωντανοί από την αρπάγη του είναι να καταφέρουν να τον νικήσουν στο ίδιο του το παιχνίδι…
Και ο Πύργος είναι τώρα πιο κοντά…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο Μαύρος Πύργος 3 – Οι Ρημαγμένοι Τόποι
The Dark Tower 3 – The Waste Lands

Συγγραφέας

Στίβεν Κινγκ
Stephen King

Μεταφραστής

Μιχάλης Μακρόπουλος

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Bell

Ημερομηνία έκδοσης

Ιούνιος 2004

Αριθμός σελίδων

624

ISBN

978-960-620-466-1

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.