«Είναι κάτι που μένει», Βασίλης Κουτσιαρής .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Είναι κάτι που μένει», Βασίλης Κουτσιαρής

Η κούκλα της μικρής Μαρίνας δεν είναι μια κούκλα σαν όλες τις άλλες. Έχει φίλους της τον αέρα και την βροχή και παρόλο που είναι γεμάτη με άμμο η καρδιά της πληγώνεται κάθε φορά […]

Γράφει: Matia Gr
«Είναι κάτι που μένει», Βασίλης Κουτσιαρής

Είναι κάτι που μένει
Η κούκλα της μικρής Μαρίνας δεν είναι μια κούκλα σαν όλες τις άλλες. Έχει φίλους της τον αέρα και την βροχή και παρόλο που είναι γεμάτη με άμμο η καρδιά της πληγώνεται κάθε φορά που η Μαρίνα ξεσπά πάνω της και την κακομεταχειρίζεται. Και μη νομίζετε πως ο αέρας και η βροχή έγιναν τώρα πρόσφατα φίλοι της. Όχι! Στην πραγματικότητα η ζωή της κούκλας αυτής ξεκίνησε από ένα τιρκουάζ ύφασμα που το ταξίδεψε ο αέρας, το έπλυνε η βροχή και το στέγνωσε και έκρυψε βαθιά στον κόρφο της η άμμος. Και την φύλαξε καλά μέχρι που μια συννεφιασμένη μέρα, η Μαρίνα ανακάλυψε το τιρκουάζ πανί μισοχωμένο στην αμμουδιά. Για να δούμε…


Μια ραπτομηχανή, ένα ψαλίδι, βελόνι και κλωστή έκαναν τη δουλειά τους γρήγορα. Είχα μεταμορφωθεί σε μια πάνινη κούκλα. Καφέ κουμπιά για μάτια και καφέ κλωστή για μύτη και στόμα συμπλήρωναν αυτή τη νέα δημιουργία. Στο τέλος με γύρισε ανάποδα και με γέμισε με άμμο.

Όμως δυστυχώς η Μαρίνα βαρέθηκε σύντομα την κούκλα της και αδιαφορούσε γι αυτήν. Την καταδίκασε σε μια ζωή κλεισμένη σε κουτιά παιχνιδιών, υπόδουλη των συχνών ξεσπασμάτων της.

Να όμως που ξαφνικά, στη μέση ενός από τα συχνά βασανιστήρια που της έκανε η μικρή κυρία της, η κούκλα μας βρίσκεται στον δρόμο. Ένα άλλο κορίτσι, η μικρή Ζωή, την βρίσκει, την περιποιείται, την αγαπά και την φροντίζει.

Θα κρατήσει η ευτυχία της κούκλας για πάντα; Θα βρεθεί ποτέ ξανά στο αγαπημένο της ακρογιάλι με τους φίλους της; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο «Είναι κάτι που μένει» του Βασίλη Κουτσιαρή που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2014 από τις εκδόσεις Παρρησία.

  «Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης

Το τρυφερό αυτό βιβλίο του Βασίλη Κουτσιαρή, με την όμορφη εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου, έχει λάβει έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι αναγνώστες που θα το απολαύσουν, θα διαβάσουν για τη δύναμη της φιλίας, την αξία της αγάπης και μέσα από τις περιπέτειες της κούκλας με το τιρκουάζ φόρεμα θα τους δοθεί πολλή τροφή για σκέψη και ωφέλημα και σημαντικά μηνύματα. Θα μάθουν πόσο σημαντική είναι η ελευθερία των επιλογών στη ζωή και πως συχνά η πορεία σε αυτήν έχει αλλαγές… άλλοτε δυσάρεστες και άλλοτε ευχάριστες. Όπως και τα άλλα βιβλία του συγγραφέα, δεν έχει να σας προσφέρει μόνο την απόλαυση της ανάγνωσης, αλλά έχει να σας διδάξει και πράγματα που είναι σημαντικά για όλους. Τι περιμένετε; Καλή ανάγνωση!

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ένα κομμάτι πανί κάνει την εμφάνισή του σε μια παραλία.
Ο αέρας, η βροχή και η άμμος γίνονται οι καλύτεροί του φίλοι.
Μια μέρα ένα μικρό κορίτσι το αρπάζει και το παίρνει μακριά.
Μια ραπτομηχανή, ένα ψαλίδι, βελόνα και κλωστή το
μεταμορφώνουν σε μια πάνινη κούκλα.
Πολλοί θα την διεκδικήσουν.
Η Μαρίνα που την έφτιαξε.
H Ζωή που την αγάπησε.
Οι φίλοι που την έχασαν ξαφνικά…

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.