«Λεσβία», Βαγγέλης Ραπτόπουλος .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Λεσβία», Βαγγέλης Ραπτόπουλος

Δυο συμφοιτήτριες στην Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα, η Μελίνα και η Βιβή…

Γράφει: Matia Gr
«Λεσβία», Βαγγέλης Ραπτόπουλος

Λεσβία
Εκδόσεις Κέδρος, 2016
Σελ. 211

Δυο συμφοιτήτριες στην Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα, η Μελίνα και η Βιβή. Η Μελίνα θα ερωτευτεί την Βιβή. Η Βιβή είναι το παν για τη Μελίνα. Τρομερή ανάσα ζωής, απόλυτη φιλία, αδελφή ψυχή, ώμος για να ακουμπήσεις, σάρκα για να ποθήσεις. Είναι κάτι σαν γκόμενος, αλλά όχι μόνο, όχι απλώς, κάτι κατά πολύ μεγαλύτερο. Γιατί η ερωτική ένωση με μια εκπρόσωπο του φύλου σου δεν είναι ένα απλό άθροισμα αρσενικού-θηλυκού. Δεν ισχυροποιεί μόνο τη θηλυκή πλευρά σου, αλλά και την πολλαπλασιάζει. Από την άλλη, η πικρή αλήθεια είναι ότι η Βιβή είναι αναμφισβήτητα λεσβία, ενώ η Μελίνα όχι, τουλάχιστον ακόμα.

Η Μελίνα αγωνιζόταν απεγνωσμένα να ξεκολλήσει από το λεσβιακό της παρελθόν και να αρχίσει να πηγαίνει με άντρες. Την ίδια στιγμή, όμως, κάτι αντιδρούσε μέσα της και αντιστεκόταν, σαν να ήταν ακόμα προσκολλημένη στη Βιβή και, μέσω της Βιβής, στον έρωτά της, για το γυναικείο φύλο.

Για την Μελίνα ο δεύτερος μεγάλος έρωτας της ζωής της μετά την Βιβή, ήταν ο Αντρέας. Ο Σωτήρης είναι ένα πρεζόνι. Ένας βιασμός. Θα κερδίσει η Μελίνα την Βιβή ή θα χωρίσουν οριστικά και αμετάκλητα;

Εάν αυτή η ιστορία δεν ήταν ταυτόχρονα και το «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος λεσβιακού έρωτα» και εάν δεν είχε προηγηθεί ο παρεμφερής τίτλος του Γαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, τότε θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται «Χρονικόν ενός προαναγγελθέντος βιασμού»…

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 20 έργα μυθοπλασίας. Έργα του μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες και διασκευάστηκαν για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Άλλα έργα του είναι: «Τα τζιτζίκια», «Λούλα», «Μαύρος γάμος», «Ιστορίες της λίμνης», «Φίλοι», κ.α.

Κώστας Τραχανάς

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Η Βιβή είναι το παν για τη Μελίνα ώρες ώρες. Τις πιο πολλές, εδώ που τα λέμε. Τρομερή ανάσα ζωής, απόλυτη φιλία, αδελφή ψυχή, ώμος για ν’ ακουμπήσεις, σάρκα για να ποθήσεις. Είναι κάτι σαν γκόμενος, αλλά όχι μόνο, όχι απλώς, είναι κάτι κατά πολύ μεγαλύτερο. Γιατί η ερωτική ένωση με μια εκπρόσωπο του φύλου σου δεν είναι ένα απλό άθροισμα αρσενικού-θηλυκού. Δεν ισχυροποιεί μόνο τη θηλυκή πλευρά μέσα σου, αλλά και την πολλαπλασιάζει.

Το χρονικό ενός παθιασμένου έρωτα ανάμεσα σε δυο φοιτήτριες. Και ταυτόχρονα το χρονικό ενός βιασμού. Η αθώα Μελίνα και η έμπειρη Βιβή, ένας ντοπαρισμένος χούλιγκαν, σημαδιακές συμπτώσεις, το βάσανο αλλά και το θαύμα, η πληγή αλλά και η δόξα της επιθυμίας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.