«Μέγας Αλέξανδρος», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Μέγας Αλέξανδρος», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης

Από τα πρώτα μέλη της σειράς “”Γνωρίζω την Ιστορία” των εκδόσεων Μίνωας, είναι το παιδικό βιβλίο «Μέγας Αλέξανδρος», που συνέγγραψαν ο Βασίλης Κουτσιαρής και ο Γιάννης Διακομανώλης. Την δε, εικονογράφησή του υπογράφουν οι Θάνος Τσίλης και Μιχάλης Κυλάκος.

Γράφει: Matia Gr
«Μέγας Αλέξανδρος», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης

Υπόθεση βιβλίου

Πέλλα, Μακεδονία, 356π.Χ.

Ο γιος της Ολυμπιάδας και του βασιλιά Φιλίππου αντικρίζει για πρώτη φορά τον κόσμο. Τον κόσμο που με τα κατορθώματά του έμελλε να αλλάξει ριζικά.

Δώδεκα ετών εξημερώνει το άλογο που θα τον συντρόφευε μελλοντικά στις εκστρατείες του, τον ονομαστό Βουκεφάλα. Έξι χρόνια αργότερα διαπρέπει στη μάχη της Χαιρώνειας και στα είκοσί του χρόνια στέφεται βασιλιάς των Μακεδόνων.


Όλοι ήθελαν να τον συναντήσουν από κοντά. Στην Κόρινθο που πήγε έτρεξαν πολλοί να τον δουν και να τον χαιρετήσουν. Μόνο ο φιλόσοφος Διογένης έμεινε αδιάφορος στο πιθάρι του. Λένε ότι ο Αλέξανδρος τον πλησίασε και τον ρώτησε αν ήθελε κάτι. Εκείνος του ζήτησε να μετακινηθεί λίγο, γιατί του έκρυβε τον ήλιο. Τότε ο νεαρός βασιλιάς είπε:
– Αν δεν ήμουν ο Αλέξανδρος, θα ήθελα να είμαι ο Διογένης.

Ακολουθεί η μεγάλη εκστρατεία που ήταν όνειρο του Φιλίππου και που έφερε εις πέρας τελικά ο γιός του ο Αλέξανδρος, αρχής γενομένης με τη μάχη στον Γρανικό ποταμό!

Υπό την ηγεσία του η Περσία θα υποταχθεί στους Έλληνες και ο γνωστός μέχρι τότε κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος. Μέχρι τον πρόωρο θάνατό του, θα γράφει κατορθώματα στο βιβλίο της Ιστορίας και θα μεταλαμπαδεύει τον Ελληνικό πολιτισμό στα εδάφη που προσαρτώνται σταδιακά στην αυτοκρατορία του.

Μέγας στην Ιστορία και Μέγας στις ελληνικές καρδιές! Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα;


Αγοράστε το «Μέγας Αλέξανδρος», των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη, κάνοντας κλικ εδώ!

  «Μυθιστόρημα με κλειδί», Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Κριτική και εντυπώσεις

Για τον Μέγα Αλέξανδρο έχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία, πολλά εξ αυτών να απευθύνονται στους μικρούς αναγνώστες. Στα τελευταία συμπεριλαμβάνεται και το «Μέγας Αλέξανδρος», των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη, που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2019.

Είναι ένα πολυτελές ανάγνωσμα με εξαιρετική εικονογράφησή και θαυμάσιο κείμενο! Στις σαράντα σελίδες του συμπυκνώνει την ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την κάνει κατανοητή ακόμα και στα πιο μικρά παιδιά τόσο με την απλότητα των λέξεων όσο και με τις θαυμαστές εικόνες.

Αν ψάχνετε ένα βιβλίο για τα μικρά παιδιά σας που να αναφέρεται στον Μέγα Αλέξανδρο, θαρρώ πως πρέπει να το αναζητήσετε στα βιβλιοπωλεία και να το αποκτήσετε.

Διαβάστε το μαζί με το παιδί σας και θα το χαρείτε όσο κι εκείνο… είμαι σίγουρος!

Οπισθόφυλλο:

Στην Πέλλα της Μακεδονίας γεννήθηκε ένα αγόρι με το όνομα Αλέξανδρος. Από μικρός φαινόταν πως κάποια μέρα θα γινόταν σπουδαίος. Δώδεκα χρονών κατάφερε να δαμάσει το άλογό του, τον Βουκεφάλα.
«Γιε μου, κοίτα να βρεις ένα βασίλειο ίσο μ’ εσένα, γιατί η Μακεδονία δεν σε χωράει» του είπε ο πατέρας του μια μέρα.
Ο Φίλιππος ήθελε τον καλύτερο δάσκαλο για τον γιο του. Κι αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Αριστοτέλη.
Σιγά σιγά όλοι άρχισαν να μιλάνε για τον νεαρό γιο του βασιλιά…


Αγοράστε το «Μέγας Αλέξανδρος», των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Μέγας Αλέξανδρος

Συγγραφείς

Βασίλης Κουτσιαρής
Γιάννης Διακομανώλης

Εικονογράφοι

Θάνος Τσίλης
Μιχάλης Κυλάκος

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Σεπτέμβριος 2019

Αριθμός σελίδων

40

  «Το βιβλίο του Hygge», Μάικ Βάικινγκ

ISBN

978-618-02-1367-6

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.