Ματιά

«Εκείνη», Φιλίπ Τζιάν

Ένα ψυχολογικό θρίλερ. Το βιβλίο έχει τιμηθεί με το Prix Interallie. Στην ομώνυμη ταινία του Πωλ Βερχόφεν, τον ρόλο της Μισέλ ενσαρκώνει εκπληκτικά η σπουδαία Ιζαμπέλ Υπέρ. Διαβάστε το.

«Εκείνη», Φιλίπ Τζιάν

Εκδόσεις Ωκεανός, 2017
Σελ. 244

Εκείνη ήταν τόσο δυνατή και τόσο αδύνατη.

Η Μισέλ δεν μπορεί να καταλάβει πώς μπόρεσε να δεχτεί να παίξει ένα φριχτό παιχνίδι. Έχει φαντασιωθεί για αυτό το παιχνίδι τόσες φορές. Εκείνη αποζητά μόνο λίγο γλυκύτητα, ηρεμία και ξεκούραση, μετά από τόσες δοκιμασίες που έχει υποστεί, αλλά της έχει τύχη ένα άρρωστο άτομο.

Δύο λυσσασμένα άτομα παλεύουν στο πάτωμα και μένει άφωνη βλέποντας τη μανία της και ακούγοντας τις τρομακτικές κραυγές της, με δάκρυα στα μάτια βλέπει τον εαυτό της να υποκύπτει στις επιθέσεις και να τρέμει σαν φτερό, και όταν η πράξη έχει συντελεσθεί, να το έχει απολαύσει υπερβολικά και οι κραυγές της να συνεισφέρουν στην τρομερή ηδονή που αισθάνεται μαζί του!!!

Ο γάτος Μαρτύ παρακολουθεί συνέχεια κάθε σκηνή, που διαδραματίζεται μέσα στο δωμάτιο.
Μια σκηνοθεσία.
Ένα αρρωστημένο παιχνίδι.
Μια ανώμαλη κατάσταση.
Μια παράφορη σχέση.

Ο Πατρίκ, o γείτονας της Μισέλ, είναι ένα μίγμα των δύο εαυτών του, ένας αρκετά δυσάρεστος συνδυασμός των δύο όψεων, που τον κάνει ελκυστικό και αποκρουστικό την ίδια ώρα.

Ο πατέρας της Μισέλ έχει φυλακιστεί ισόβια, ήταν ο δράκος της Ακιταίν, είχε σκοτώσει εβδομήντα παιδιά σε μια θερινή κατασκήνωση στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, η μητέρα της, η Ιρέν στα εβδομήντα πέντε της είναι μια καρικατούρα ηλικιωμένης γόησσας, μια μαϊμού, η Μισέλ δεν τους σκέφτεται καθόλου τους γονείς της, η Μισέλ έχει χωρίσει τον σύζυγό της τον Ρισάρ, με τον γιό της τον Βενσάν δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις, διότι ετοιμάζεται να γίνει πατέρας ενός παιδιού που δεν είναι δικό του, αφού θα παντρευτεί την μητέρα του, την Ζοζί, η Μισέλ έχει ερωτικές σχέσεις με τον Ρομπέρ τον άνδρα της καλύτερης της φίλης, της Άννα και τέλος κάποιος έχει βιάσει την Μισέλ.

Στην περιοχή που μένει η Μισέλ αιωρείται μία απειλητική ατμόσφαιρα και όμως αυτή η απειλή την προσελκύει, την κρατάει σε εγρήγορση, ηλεκτρίζει τα μύχια του εαυτού της. Το σκοτεινό, το ανώμαλο, πάντα την φόβιζε. Μήπως τρελάθηκε; Μήπως την πείραξε η μοναξιά που νιώθει; Ποιος της στέλνει χυδαία μηνύματα; Ποιος είναι ο βιαστής της;

Ένα ψυχολογικό θρίλερ. Διαβάστε το.

Ο Φιλίπ Τζιάν είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Γάλλους συγγραφείς. Έχει γράψει πάνω από είκοσι μυθιστορήματα, πολλά απ’ αυτά βραβευμένα ενώ και άλλα του βιβλία έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Το βιβλίο του «Εκείνη» έχει τιμηθεί με το Prix Interallie. Στην ομώνυμη ταινία του Πωλ Βερχόφεν, τον ρόλο της Μισέλ ενσαρκώνει εκπληκτικά η σπουδαία Ιζαμπέλ Υπέρ.

Τραχανάς Κώστας

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μυθιστόρημα

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;